Powrót na główną stronę Forum.

Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
Opryskiwacz
* Rejestracja    * Pomoc   * Wyszukiwarka    * Zaloguj 
   ::  Koronawirus - Licznik ::     ::  Koronawirus (bez Chin) ::    

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie  [ Posty: 757 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 55  
Autor Wiadomość
Agapa
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 29 sty 2011, o 21:56 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 1615
Skąd: Wielkopolska

 więcej niż 1 szt.
Mmmmmm
swojska kiełbasaObrazek

_________________
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka


Góra   
  Zobacz profil      
 
kasik 69
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 30 sty 2011, o 21:27 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3843
Skąd: lubelskie

 0 szt.
Kiełbaska :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek obiadek

Obrazeki relaksik

Obrazek z futrzakiem za plecami :D

_________________
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
marzanka
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 1 lut 2011, o 03:37 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4077
Skąd: Piekary Śląskie

 1 szt.
;:14 Kaśka litości nad mieszczuchami nie masz ;:196 głoooodna jestem :twisted:

A marynował to mięsko czy tak od razu do wędzenia...masz wędzarnię ?Czy jakoś inaczej ?

_________________
Mój ogrodek
Takie smutasy


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
kasik 69
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 1 lut 2011, o 12:10 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3843
Skąd: lubelskie

 0 szt.
Marzanko,wędzimy w beczce,rzadko nam się zdarza domowa kiełbaska.Dzień wcześniej zapeklował mięsko,to sama łopatka,a kiełbaska pięknie związana,no i smak ;:60 ,i nie ma kawałów tłuszczu,szkoda że nie mogę was poczęstować :(

_________________
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
RomciaW
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 1 lut 2011, o 23:16 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 5461
Skąd: Łódź

 więcej niż 1 szt.
Kasiu kiełbaska bardzo apetycznie wygląda i na pewno pyszna ;:138 Nareszcie znalazłam chwilkę i wklejam przepisik na racuchy ..........
kubek twarożku waniliowego
3 jajka
1,5 szkl. mąki
1,5 łyżeczki proszku
Miksujemy robotem jajka, serek dokładamy mąkę z proszkiem .Małą łyżeczką wykładamy ciasto na rozgrzany smalec, często ją wycierając serwetką . Patrzymy jakie cudaczki pieką się ,ja pokażę moje ...........
Obrazek Obrazek Obrazek SMACZNEGO. ;:137

_________________
POZDRAWIAM Romcia
Spis moich wątków. Działka Romy wśród jezior-wspomnienie lata cz.6


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
marzanka
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 1 lut 2011, o 23:24 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4077
Skąd: Piekary Śląskie

 1 szt.
Apetyczne cudaczki :lol: .Kasiu jak to nie częstujesz :shock: Obrazeka to to co ...pycha

_________________
Mój ogrodek
Takie smutasy


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Przemo93
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 12 lut 2011, o 18:53 
Offline
50p
50p
Postów: 54
Skąd: Kolbudy/Gdańsk/Pomorskie

 0 szt.
Witam
Musiałem tu napisać żeby mieć na uwadze ten wątek tyle tu przepisów ;:138

_________________
Pozdrawiam
Przemek


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
MalinaG
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 12 lut 2011, o 19:19 
Offline
1000p
1000p
Avatar użytkownika
Postów: 1455
Skąd: woj.Mazowieckie

 0 szt.
Takie same racuszki z serka ( Przepis od Romki) piecze moja mama.Bardzo szybko je się robi i są przepyszne,szczególnie takie świeżutkie.Uwielbiam je ;:92

_________________
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
kasik 69
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 12 lut 2011, o 21:04 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3843
Skąd: lubelskie

 0 szt.
Przemku,witaj :wit
Alu :wit ,taki racuszki są super,moje dzieci jak były małe mówiły na nie potworki :;230
A może macie ochotę na bigos cygański?

Obrazek

_________________
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Przemo93
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 13 lut 2011, o 10:02 
Offline
50p
50p
Postów: 54
Skąd: Kolbudy/Gdańsk/Pomorskie

 0 szt.
Z chęcią bym się dowiedział przepisu ;:7

_________________
Pozdrawiam
Przemek


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Anpio7
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 15 lut 2011, o 10:43 
Offline
500p
500p
Avatar użytkownika
Postów: 729
Skąd: 3city / Pomorze
Ciekawia wygląda ten bigos :tan , co on zawiera :?:

_________________
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7


Góra   
  Zobacz profil      
 
reniuniek
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 15 lut 2011, o 10:59 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4647
Skąd: Czerwionka koło Rybnika

 1 szt.
Kasiu daj przepis na ten bigosik :D

_________________
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
kasik 69
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 16 lut 2011, o 22:04 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3843
Skąd: lubelskie

 0 szt.
Bigos,nie bigos,ale ktoś mu dał taka nazwę :D ,a oto składniki:
1 kg mielonego
słoik ogórków konserwowych
1 kg pieczarek
dwie cebule
słoik papryki konserwowej,w sezonie3,4 świeże papryki
słoiczek koncentratu pomidorowego
sól,pieprz,słodka papryka,majeranek
mielone przyprawiamy tak ja zwykle(+jajo,namoczona bułka),robimy małe kulki,im mniejsze,tym lepiej,smażymy.Osobno usmażyć pieczarki w plasterki i cebulę,dodać do mielonego,plus ogórki w ćwierć- plasterki,paprykę w paseczki,chwilę przesmażyć razem.Dodać koncentrat,przyprawy,podlać troszkę wodą,i dusić ok pół godziny.Oczywiście jak przystało na bigos im więcej odgrzewany tym lepszy ;:137

_________________
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
reniuniek
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 16 lut 2011, o 22:14 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4647
Skąd: Czerwionka koło Rybnika

 1 szt.
Dzięki za przepis.
W przyszłym tyg.wypróbuje :tan
Dzisiaj zrobiłam wreszcie gołąbki,"chodziły" za mną już ze dwa tygodnie

_________________
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie           [ Posty: 757 ]  Idź do strony nr...        1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 55  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


    |    Kto przegląda ten dział ?

Przeglądają dział: Shire i 17 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
| Polityka cookies. |  Polityka prywatności. |  * Witryna używa cookies.    Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *