Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Wandziu :wit
pozwolisz że wstawię link z wypiekaczami do chleba dla zainteresowanych ?
jest w czym wybierać:
http://www.pixmania.pl/pl/pl/1737/xx/xx ... eresn.html

Świeży chlebek na śniadanie to jest to :uszy
A mój ulubiony chleb to pomidorowo serowy z parmezanem :) Kupowaliśmy taka gotową mąkę, chlebek był w ciemnym kolorze. Zresztą ja uwielbiam pomidory i wszystko co jest z pomidorami to zawsze mi baaaaaaaaaaardzo smakuje :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja nie mam wypiekacza, tak jak Marylka. Robię ręcznie. Wcale dużo roboty nie ma.
Wandziu, a z fiołkami jeszcze raz muszę spróbować. U mnie wcześniej wygladały tak jakby korzenie im zamierały, bo roslinka zaczynała się chwiać. Nie wiem, czy przelewałam, czy zasuszałam. Wydawało mi się,że robię wszystko dobrze, ale niestety padały.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu bardzo się cieszę że zmobilizowałam Cię do upieczenia chleba bo to samo zdrowie. U mnie dzisiaj pieczenie ale w piekarniku, zakwasek już się mnoży. Mam i ja automat ale nie korzystam z niego , piekłam chyba ze dwa razy teraz chętnie bym się go pozbyła bo zajmuje mi miejsce.Nas jest czworo w domu i taki chleb z automatu jest za mały.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Ja to mam trochę inny przepis,tez drożdżowy,ale bez mleka i tłuszczu,marzy mi się taki na zakwasie jak pisze Jola,ale to wyższa szkoła jazdy jak dla mnie... :D
Fiolki mam dwa w dwóch kolorach,jeden fiolet-środek biały,drugi biały-brzeg fioletowy,i jeszcze dwa które słabo kwitną... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Wandziu jesteś niesamowita ;:138 ;:180 .
Kusisz jak nie wiem co :D Oj zjadłabym takiego chlebka z masełkiem ;:94
Mam też parę fiołeczków i zaczynają kwitnąć,ale to chyba takie najzwyklejsze.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie też kusi i to bardzo. Kupując działeczkę nie bardzo wierzyłam, że będę w ziemi grzebać a co dopiero chlebek wypiekać. Forum robi swoje.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Stachu, u mnie trawnika jest niewiele, właściwie tylko szczątkowe tereny, bo resztę zajmują dęby oraz rabaty kwiatowe. A jeśli stosuję nawóz azotowy, to jest to zwykła Azofoska sypana wiosną. :)

Krysad71, dzięki forum to jeszcze wiele robót i robótek znajdzie się w twoim rozkładzie zajęć. No i dobrze, przynajmniej mamy bardziej urozmaicone życie.

Aganet, w takim razie ja także muszę spróbować upiec chlebek z pomidorami. Domyślam się, że ma piękny kolor. No i jeszcze z serkiem, ho, ho, ho :roll:

Margo, to bardzo dziwna sprawa z tym zamieraniem korzonków. U mnie też się to zdarza. Może to jakieś paskudztwa podgryzają. Ziemiórki czy inny diabeł? Muszę to kiedyś sprawdzić :|
[
b]Jolu[/b], no właśnie wadą tych automatów jest to, że chlebem jest mały. Ja dopiero teraz piekę, gdy zostało nas troje, a właściwie dwoje, bo syn jakoś nie jada, woli bułki.

Marylko, to widzę, że te twoje dwa fiołeczki wcale nie są takie zwykłe. Biały z fioletowym obrzeżem to już jest coś. :D

Ewamon, fajnie, że się odezwałaś, bo dawno cie nie było. Oglądałam u ciebie ładne wiosenne fotki. :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

A teraz obiecana fotorelacja z wczorajszego wypadu do OBI. Rozmaitość nasion i cebul ogromna. Człowiek nie wie, gdzie ma patrzeć. Wiele roślin nieznanych i egzotycznych. Uczta barw, a w przypadku doniczkowych - zapachów. Popatrzcie tylko:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

I spytacie na pewno, co sobie z tego wszystkiego kupiłam. Otóż możecie mi pogratulować! Byłam bardzo, ale to bardzo dzielna. Chociaż wiele tych torebeczek miała w swoich łapkach, to grzecznie odkładałam je na swoje miejsce. Opierałam się z całej siły. ;:108
I wyszłam tylko z tą oto begonką koloru burgunda. ;:108 Chyba zasługuję na wielką pochwałę, co?

Obrazek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Wandziu :wit rzeczywiście pogratulować silnej woli...ja to bym chyba skusiła się na canny.
Nie wiedziałam,że pieczesz też chlebek,zdarza się i mi ale nie często bo pracuję w piekarni :wink:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Kuszące zdjęcia z OBI Wandeczko, tylko wydaje mi się, że ceny wysokie. Może się mylę ale wydaje mi się, że szkółki oferują niższe. To zresztą nie ma znaczenia, kiedy staniemy przed regałem to nie ceny do nas przemawiają tylko towar. Po pracy jadę do OBI. Postaram sie być dzielna jak Ty.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Wandziu - wybór przeogromny !!! Sklep naprawdę świetnie zaopatrzony !
Duże gratulacje za silną wolę ;:63

Begonia przepiękna ! Zresztą te pozostałe z fotek ze sklepu tez bardzo mi się podobały ;:108
Kiedy będziesz sadzić???
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Wandziu jesteś dzielna ale ja muszę być jeszcze bardziej stanowcza bo mam Obi pod domem i kusi mnie żeby wejść chociaz co drugi dzień. Dzisiaj przemówił do mnie rabat -70% i kupiłam sobie dwie przeźroczyste osłonki do storczyków po niecałe 5 zł za szt.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu kolo mnie likwidowali sklep ogrodniczy i dostałam takie mizerotki - żółte, czerwone, różowe, trochę ich podleczyłam a to dałam przede wszystkim wody, one były trochę z paczkami, trochę przekwitnięte - znajdę fotki to wkleję u siebie żeby nie zaśmiecać Tobie, pięknie odbiły i kwitły praktycznie do mrozów.
Nie wiem jak przezimują, przykryłam ich igliwiem zaglądałam żyją.
Moim zdaniem przetrzymaj ich w domu daj do ogródka jak pogoda się ustabilizuje, będzie trochę ciepła, moje dostałam latem, trudno mi powiedzieć czy teraz odpowiednia pora wystawić ich do ogródka, raczej bym poczekała.
Powiem jeszcze, że bardzo pięknie takie maleństwa wygladaja w ogrodzie, nigdy wcześniej ich nie miałam.
powodzenia, pozdrawiam walentynkowo
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”