Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

ROMA
Ojoj, nie chandruj, jutro będzie lepsze. Wpadnij na chwilkę do ogródka :uszy jak hiacynty ;:65 w górę i po ;:108
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale za to prześliczne fiołeczki rozpogadzają Twój parapet.
Ja dziś pomyszkowałam "w zaroślach" i coś tam już wychodzi tylko trzeba dobrze poszukać.
Mnie to nawet cieszą nabrzmiałe pąki lilaka, oczaru i derenia.
No i kwitną śnieżyczki - ale krótko. Nie wiedzieć czemu bażanty obcinają im główki :shock:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dalu, no widzisz, jak zmienna jest ta nasza pogoda. Jeszcze wczoraj przybyłaś z radosną nowiną, że u ciebie już prawdziwa wiosna. A tu dzisiaj, masz ci los, znowu ta wszechogarniająca szarość. :( Na szczęście mamy jeszcze jakieś roślinne robótki w naszych domach. Mówisz, że posadziłaś begonki. No cóż, ja zamówiłam w Świecie cebul te, które mnie najbardziej interesowały. Przyślą mi jednak dopiero w marcu, a więc muszę cierpliwie czekać. ;:108 Lecz niewykluczone, że kiedy będę w czasie weekendu w OBI, to jakieś tam begonki sobie dokupię. Podejrzewam, że tak właśnie będzie. :)

Margo, niby nie mieszkamy tak daleko od siebie, a popatrz, jaka inną mamy pogodę. Cóż, mogę tylko zazdrościć słoneczka. Małgosiu, nie wiem dlaczego storczyki i fiołki nie są dla ciebie łaskawe. Już kiedyś o tym wspominałaś :| Ale na przykład u mnie nijak nie chcą rosnąć paprocie. Zawsze tak było. Ale pewnie są rośliny, które ciebie lubią. Widziałam takie w twoim ogrodzie. Wiadomo, że nie można mieć wszystkiego. Taka prawda :wink:

Wiesiu, rzeczywiście na zdjeciach wygląda to wszystko ładnie i nastrojowo. Zresztą także w ogrodzie, gdy spojrzymy na przyrodę trochę pod innym kątem, także dostrzeżemy jej piękno. W zasadzie to i mróz srebrzący listki jest piękny, prawda? Wszystko zależy od naszego podejścia ;:108

Romciu, posłuchaj leszczyny i uśmiechnij się :D A na poprawę humoru kup sobie jutro jakiś kolorowy fiołeczek. ;:196

Asiu, oglądałam u ciebie oczar i inne zalążki nadchodzacej wiosny. Mnie także cieszą te wszystkie zielone główeczki i noski. Szkoda, że bażanty ich nie doceniają - paskudy ;:223
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu byłam dzisiaj, popatrzyłam, poczytałam i doszłam do wniosku, ze ja za Tobą nie nadążę.
Dlatego zrobiłam ;:65 ;:65 ;:65 i poszłam sobie ;:41
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Leszczynko, nie odchodź. Proszę! Czemu nie nadążysz? Co ja ci takiego zrobiłam, że sobie ode mnie poszłaś :?:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu ale ja dziś tylko chcę iść wcześniej spać, żeby jutro z pianiem koguta wstać i zapukać do Ciebie.
Jak mogę odejść kiedy Czesław mnie tam wyczekuje :;230
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Zaglądam, czy Czesław i na mnie czeka :D I cóż widzę ?- prześliczne poidełko dla ptaszków.
Wandziu - przyznaj się , ile Ty takm jeszcze tajemnic skrywasz?

Jak nigdy przedtem, zaczęłam spogladać łaskawym okiem na fiołeczki. Już sobie umyśliłam, że muszę zdobyć podłużną osłonkę - jak brytfankę - i wsadzę tam w rządku trzy doniczki z kwitnącymi fiołeczkami.
Najlepiej, aby to była porcelanowa słodziutka osłonka...
Baaardzo romantyczny będzie to widoczek ;:224
Pozdrówki wieczorową porą - Ula
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Wandziu ja już dzisiaj zaliczyłam Obi i sa śliczne ciemierniki ale jakoś się nie skusiłam bo jednak drogie, a poszłam po trytomę Hot Pepper , wsadziłam je do doniczek i nie wiem czy nie za wcześnie ale jak będę mogła to zawiozę na działkę tam postoją sobie w chłodzie, na opakowaniu jest że można wsadzać je do ziemi od lutego
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ula, pomysł posadzenia w jednej długiej osłonce trzech pierwiosnków jest prima sort. :D I właśnie w takiej porcelanowej. Ale radziłabym ci je wstawić w osobnych osłonkach, bo wtedy jest łatwiej podlewać. ;:108 Wyjmujesz osobno i wstawiasz z doniczką do wody. Poza tym jak ci jeden fiołek padnie, a przecież jest taka możliwość, to możesz go bez trudu wymienić na inny, prawda?

Katik, jutro jadę do OBI na polowanie. Trytomy u mnie jakieś kaprawe są. A jeśli chodzi o ciemierniki, to te sklepowe już mnie nie skuszą, bo kupiłąm sobie w tamtym roku w necie cztery sztuki. Każdy ma być innego koloru. Już nie pamietam ceny, ale nie były drogie. Wczoraj właśnie zachwycałam się nimi, gdy wyszłam na obchód do ogródka. Coś tam już u nich się kluje. Jakby pąki. I rzeczywiście jedne są jasne, a jeden ciemny. W ogóle to rośliny po zimie wyglądają bardzo zdrowo. Wszystkie są żywo zielone. Pierwiosnki rosnące w towarzystwie ciemierników zieloniutkie aż miło, ale do kwitnięcia to im jeszcze bardzo długo. Dzisiaj niestety znów to wszystko znalazło się pod śniegiem. :(

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ WANDO
Zazdroszczę Ci, że do Twojego ogrodu puka już wiosna. Ciemierniki przezimowały pięknie.
Piszesz, że pierwiosnki też. Pan Zalewski w radiu mówił,że to ochłodzenie nie potrwa długo,
więc niedługo pokażesz swoje ciemierniki pięknie kwitnące.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu pąki na ciemiernikach wyglądają bardzo obiecująca. ciekawe jakie będą miały kwiatuszki :D Jeszcze chwilka, śnieg stopnieje, słoneczko przyświeci i pokażą swoje kwiatuszki :D Ja swoich też jestem bardzo ciekawa, bo kilka dokupiłam w zeszłym roku....mam nadzieję, że okażą się inne niż te, które już mam :lol:
Choruję na pełne ciemierniki, są prześliczne, ale jeszcze się ich nie dorobiłam :roll: :lol:
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandziu! Dzięki,że we mnie wierzysz ;:196 to już na pewno mi się uda,...po jakim czasie od wsadzenia listka można spodziewać się młodych?
Pochwal się z czym wróciłaś z OBI?
Bardzo ładnie pokazałaś ogród w kroplach deszczu ;:138 Ciemierniki wyglądają bardzo zdrowo i pewnie pięknie zakwitną.
U mnie jest tak zimno-wieje taki paskudny wiatr, że nie byłam na działce..... i nie wiem co się tam dzieje :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Wandziu, przeszłam przez Twój wątek. Klimat w ogrodzie urzekający .Pasja do fiołków to rzeczywiście dobry sposób na przetrwanie szarych dni , zresztą jak każda pasja.Zgadzam się z Tobą całkowicie z ty że każdy może znaleźć coś dla siebie. Życie ucieka tylko tym , co żyją z dnia na dzień, niczym i nikim się nie interesując.
Ciekawa jestem czy swoje fiołki podświetlasz zwykłą żarówką , czy z UV?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandeczko ja u Aszki wyczytałam, że nie potrafisz robić naleweczek, aż nie do wiary :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu moje ciemierniki też tak wyglądały jeszcze wczoraj a dzisiaj i mróz i śnieg, zawiewa i zamiata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”