Czereśniak latem 2010
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czereśniak latem 2010
Basiu, jestem bardzo ciekawa Twego pomysłu : powojniki pnące po różach. Szczególnie to musi wyglądać atrakcyjniena dużych różanych egzemplarzach. Bedę śledziła u Cioebie, ale może i ja dokupię do róży jakiegoś kolegę powojnika  

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki

moje wątki
- majar
- 1000p 
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Całe wiadro wiosny!  Pomysł doskonały - miałam miniaturki żonkili, ale szybko przekwitły. Aga, warzywnik jest większy, ale nie cały był zagospodarowany. W tym roku będą tam też kwiaty i eksperymenty różne.
 Pomysł doskonały - miałam miniaturki żonkili, ale szybko przekwitły. Aga, warzywnik jest większy, ale nie cały był zagospodarowany. W tym roku będą tam też kwiaty i eksperymenty różne.   Zapowiada się ciekawe lato, a wszystko przez Was!
  Zapowiada się ciekawe lato, a wszystko przez Was!  

Pomysł doskonały - miałam miniaturki żonkili, ale szybko przekwitły. Aga, warzywnik jest większy, ale nie cały był zagospodarowany. W tym roku będą tam też kwiaty i eksperymenty różne.
 Pomysł doskonały - miałam miniaturki żonkili, ale szybko przekwitły. Aga, warzywnik jest większy, ale nie cały był zagospodarowany. W tym roku będą tam też kwiaty i eksperymenty różne.   Zapowiada się ciekawe lato, a wszystko przez Was!
  Zapowiada się ciekawe lato, a wszystko przez Was!  

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
 Majko, ale sama przyznaj,że porządne towarzycho tu siedzi!!! Chwalą, och,ach itp. Super jest to forum. Topić chcą na powitanie wiosny, wala młoteczkiem po głowie
 Majko, ale sama przyznaj,że porządne towarzycho tu siedzi!!! Chwalą, och,ach itp. Super jest to forum. Topić chcą na powitanie wiosny, wala młoteczkiem po głowie  jak głupoty gadasz. A tylko powiedz,że masz doła!! Dopiero się wszystkie zlatują jak czarownice na sabat!
 jak głupoty gadasz. A tylko powiedz,że masz doła!! Dopiero się wszystkie zlatują jak czarownice na sabat!  
 Jeszcze 35 dni i wszystko jasne!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.

Wcześniejsze wątki.
- 
				edulkot
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Tosia, ty się nie naśmiewaj bo tej czereśni tyle jest na jednej stronie że wygląda jak cały sad czereśniowy  Ja miałam 4 szt ale w zeszłym roku jedną wycięłam bo miała raka, ale pozostałe też mają zapowiedziane że jak nie zaczną mieć owoców to też pójdą pod piłę albo dostaną śliczną pnącą różycę żeby je zakryła.
 Ja miałam 4 szt ale w zeszłym roku jedną wycięłam bo miała raka, ale pozostałe też mają zapowiedziane że jak nie zaczną mieć owoców to też pójdą pod piłę albo dostaną śliczną pnącą różycę żeby je zakryła. 
Basiu, nie mogę jeszcze odpowiedzieć pocztą więc piszę tu, mieszkam na Wirku a ogród mam przy domu czyli mieszkam w ogrodzie 

Towarzystwo rzeczywiście super, nic tylko 

Ja miałam 4 szt ale w zeszłym roku jedną wycięłam bo miała raka, ale pozostałe też mają zapowiedziane że jak nie zaczną mieć owoców to też pójdą pod piłę albo dostaną śliczną pnącą różycę żeby je zakryła.
Basiu, nie mogę jeszcze odpowiedzieć pocztą więc piszę tu, mieszkam na Wirku a ogród mam przy domu czyli mieszkam w ogrodzie

Towarzystwo rzeczywiście super, nic tylko

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No jest tu trochę takich ludzi że nie dadzą się nudzić i wiosnę przewidują nawet
że nie powiem głośno kto ma układy z posągiem wiosennym 

że nie powiem głośno kto ma układy z posągiem wiosennym

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA

MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- majar
- 1000p 
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
A Ty myślisz, że czemu ja tu w buciorach wlazłam?! Bo mogłam!Tosia1 pisze:Majko, ale sama przyznaj,że porządne towarzycho tu siedzi!!! Chwalą, och,ach itp. Super jest to forum. Topić chcą na powitanie wiosny, wala młoteczkiem po głowie
jak głupoty gadasz. A tylko powiedz,że masz doła!! Dopiero się wszystkie zlatują jak czarownice na sabat!
 Poczytałam i stwierdziłam, że mnie nie pogonią. Ale przyznam, że cała ferajna forumowa jest wspaniała! Kto kocha kwiatki - kocha i ludzi - to się sprawdza.
  Poczytałam i stwierdziłam, że mnie nie pogonią. Ale przyznam, że cała ferajna forumowa jest wspaniała! Kto kocha kwiatki - kocha i ludzi - to się sprawdza.   Idę jeszcze w alejki, tylko czemu zamiast nóg... mnie oczy bolą?
 Idę jeszcze w alejki, tylko czemu zamiast nóg... mnie oczy bolą? 
Basiu

- 
				edulkot
Witam drugą Majkę a właściwie pierwszą bo to Ty byłaś tu czyli w tej forumowej bandzie pierwsza, ja dopiero od wczoraj i też tak wlazłam z buciorami, bo od dawna podglądałam i podczytywałam i doszłam do takiego samego wniosku jak Ty.  Już mnie któraś zapraszała i wpraszała ale się zgubiłam i nie wiem która to była, muszę sobie Was wbić do głowy
 Już mnie któraś zapraszała i wpraszała ale się zgubiłam i nie wiem która to była, muszę sobie Was wbić do głowy   

A że oczy bolą od tego chodzenia to jeszcze nic, mnie do tego bolą ręce i zadek 

Już mnie któraś zapraszała i wpraszała ale się zgubiłam i nie wiem która to była, muszę sobie Was wbić do głowy
 A że oczy bolą od tego chodzenia to jeszcze nic, mnie do tego bolą ręce i zadek

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Gospodyni nie ma a myszy harcują   ,a  przyjdzie cała kotkowa gromadka
 ,a  przyjdzie cała kotkowa gromadka   
    ani nie wspominajcie Basi  o czereśni ,bo pod nią się fajnie siedzi i ma dobre owoce . Może jak zakwitnie to sobie pod nią usiądziemy wszyscy razem . Maju Adrian ,ktory ma watek MOJA ŚLĄSKA ZIEMIA też mieszka na Wirku a ogródek ma na Bielszowicach
 ani nie wspominajcie Basi  o czereśni ,bo pod nią się fajnie siedzi i ma dobre owoce . Może jak zakwitnie to sobie pod nią usiądziemy wszyscy razem . Maju Adrian ,ktory ma watek MOJA ŚLĄSKA ZIEMIA też mieszka na Wirku a ogródek ma na Bielszowicach

ani nie wspominajcie Basi  o czereśni ,bo pod nią się fajnie siedzi i ma dobre owoce . Może jak zakwitnie to sobie pod nią usiądziemy wszyscy razem . Maju Adrian ,ktory ma watek MOJA ŚLĄSKA ZIEMIA też mieszka na Wirku a ogródek ma na Bielszowicach- 
				goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ BASIU  

To świetnie, że masz sprawdzonego dostawcę jeżeli chodzi o liliowce. Ja niestety
w ubiegłym roku większość dostałam nie taką jak zamawiałam. A dużo mi nie zakwitło.
U mnie powojniki wielkokwiatowe się nie sprawdzają - widać nie mam do nich ręki.

To świetnie, że masz sprawdzonego dostawcę jeżeli chodzi o liliowce. Ja niestety
w ubiegłym roku większość dostałam nie taką jak zamawiałam. A dużo mi nie zakwitło.
U mnie powojniki wielkokwiatowe się nie sprawdzają - widać nie mam do nich ręki.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Witam wszystkie harcujące myszy  

Wy tu sobie gadu-gadu, a do mnie przyszła wczoraj Pani Wiosna
Sezon 2011 rozpoczęty 

Tosia i bardzo dobrze, że nie umiesz pływać oj, będzie zemsta drzewa czereśniowego
 oj, będzie zemsta drzewa czereśniowego   

Jadzia żonkile we wiadereczku urosły od czwartku 10 cm i już pokazały pączki. Może skutecznie odstraszą mrozy 

Jako, że Ty lubisz moją czereśnię, to na pewno obdaruje Cię w tym roku owocami 

Olu powojniki przy różach posadziłam jesienią i już nie pamiętam, czy to było przed, czy po wypatrzeniu na forum takich duetów, jak np. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=196
Oj, jak bym chciała doczekać się tego typu widoków.
Majka Bytomska miniaturki rosną, jak na drożdzach i wygląda na to, że za parę dni zostanie tylko wiaderko 

Forum już Cię zainspirowało? Będą zmiany? A co na liście zakupów? Pochwal się 

Majka Rudzka dziołcha z Wirku? Też blisko W dużym ogródku mieszkasz?
 W dużym ogródku mieszkasz?
Moja czereśnia jest pięknym dużym drzewem, ma przepyszne i zdrowe owoce. Podobno ostatni rok był jedynym, w którym było mało owoców. Sąsiedzi zgodnie twierdzą, że owocowała obficie od zawsze. Możesz spróbować zaszczepić nią swoje.
Powoli zaczniesz nas rozróżniać...a my będziemy śledzić Twój wątek od samego początku.
Stasiu parkową Wiosnę głaskałyśmy wszystkie, sama Tosia nie dałaby rady mnie już odwdzięczyła się kwitnącymi rannikami.
 mnie już odwdzięczyła się kwitnącymi rannikami.
Krysiu Grażynka-Ismena, u której zamówiłam liliowce, ma swój wątek na forum
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=31425
U mnie clematisy wielkokwiatowe też byle jakie, stąd najnowsze zakupy to w większości viticelle i bylinowe.

Wy tu sobie gadu-gadu, a do mnie przyszła wczoraj Pani Wiosna
Sezon 2011 rozpoczęty

Tosia i bardzo dobrze, że nie umiesz pływać
 Jadzia żonkile we wiadereczku urosły od czwartku 10 cm i już pokazały pączki. Może skutecznie odstraszą mrozy

Jako, że Ty lubisz moją czereśnię, to na pewno obdaruje Cię w tym roku owocami

Olu powojniki przy różach posadziłam jesienią i już nie pamiętam, czy to było przed, czy po wypatrzeniu na forum takich duetów, jak np. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=196
Oj, jak bym chciała doczekać się tego typu widoków.
Majka Bytomska miniaturki rosną, jak na drożdzach i wygląda na to, że za parę dni zostanie tylko wiaderko

Forum już Cię zainspirowało? Będą zmiany? A co na liście zakupów? Pochwal się

Majka Rudzka dziołcha z Wirku? Też blisko
 W dużym ogródku mieszkasz?
 W dużym ogródku mieszkasz?Moja czereśnia jest pięknym dużym drzewem, ma przepyszne i zdrowe owoce. Podobno ostatni rok był jedynym, w którym było mało owoców. Sąsiedzi zgodnie twierdzą, że owocowała obficie od zawsze. Możesz spróbować zaszczepić nią swoje.
Powoli zaczniesz nas rozróżniać...a my będziemy śledzić Twój wątek od samego początku.
Stasiu parkową Wiosnę głaskałyśmy wszystkie, sama Tosia nie dałaby rady
 mnie już odwdzięczyła się kwitnącymi rannikami.
 mnie już odwdzięczyła się kwitnącymi rannikami.Krysiu Grażynka-Ismena, u której zamówiłam liliowce, ma swój wątek na forum
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=31425
U mnie clematisy wielkokwiatowe też byle jakie, stąd najnowsze zakupy to w większości viticelle i bylinowe.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki

Balinki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nie narzekaj na swoje clematisy. Wyglądały ślicznie.
Ja też nie mogę się doczekać kiedy moja czereśnia zakwitnie.
To kto w końcu posłuży za Marzankę?

Ja też nie mogę się doczekać kiedy moja czereśnia zakwitnie.
To kto w końcu posłuży za Marzankę?

- Tosia1
 Oby nie ja!!!! Tosia pływać nie umie!
 Oby nie ja!!!! Tosia pływać nie umie!  

Wcześniejsze wątki.

Wcześniejsze wątki.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
 Tosia to już sprawa bezdyskusyjna. Nie czytałaś?

Na czereśnie będę czekać podwójnie niecierpliwie, rok temu pogoda nie pozwoliła na zbiory. Można było jedynie spróbować, żeby nie zapomnieć smaku 

Na marzannę, a właściwie topienie zasłużyła sobie Tosia...bezapelacyjnie. Nie będzie już bezkarnie obrażać mojej czereśni 

Różom mówimy już NIE!

Gosia powojniki ładne tylko na zdjęciach, w rzeczywistości niewarte chwalenia.basjak pisze: [Tosia i bardzo dobrze, że nie umiesz pływaćoj, będzie zemsta drzewa czereśniowego

Na czereśnie będę czekać podwójnie niecierpliwie, rok temu pogoda nie pozwoliła na zbiory. Można było jedynie spróbować, żeby nie zapomnieć smaku

Na marzannę, a właściwie topienie zasłużyła sobie Tosia...bezapelacyjnie. Nie będzie już bezkarnie obrażać mojej czereśni

Różom mówimy już NIE!

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki

Balinki
- Tosia1
 Ciekawe czy mnie złapiesz???
 Ciekawe czy mnie złapiesz??? 
Wcześniejsze wątki.

Wcześniejsze wątki.
- 
				edulkot
Basiu powiem Ci szczerze że masz śliczne kwiatki, wspaniałą czereśnię ale najfajniejsze to są te dwa kolorowe kwiatuszki na ostatnim zdjęciu  ubóstwiam wszelkiego rodzaju futerka i pomiziaj je ode mnie
  ubóstwiam wszelkiego rodzaju futerka i pomiziaj je ode mnie