Czereśniak latem 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak latem 2010

Post »

Basiu, jestem bardzo ciekawa Twego pomysłu : powojniki pnące po różach. Szczególnie to musi wyglądać atrakcyjniena dużych różanych egzemplarzach. Bedę śledziła u Cioebie, ale może i ja dokupię do róży jakiegoś kolegę powojnika ;:224
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Całe wiadro wiosny! :shock: Pomysł doskonały - miałam miniaturki żonkili, ale szybko przekwitły. Aga, warzywnik jest większy, ale nie cały był zagospodarowany. W tym roku będą tam też kwiaty i eksperymenty różne. :D Zapowiada się ciekawe lato, a wszystko przez Was! ;:100 ;:100
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Majko, ale sama przyznaj,że porządne towarzycho tu siedzi!!! Chwalą, och,ach itp. Super jest to forum. Topić chcą na powitanie wiosny, wala młoteczkiem po głowie :;230 jak głupoty gadasz. A tylko powiedz,że masz doła!! Dopiero się wszystkie zlatują jak czarownice na sabat! :;230
Jeszcze 35 dni i wszystko jasne!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Tosia, ty się nie naśmiewaj bo tej czereśni tyle jest na jednej stronie że wygląda jak cały sad czereśniowy :;230 Ja miałam 4 szt ale w zeszłym roku jedną wycięłam bo miała raka, ale pozostałe też mają zapowiedziane że jak nie zaczną mieć owoców to też pójdą pod piłę albo dostaną śliczną pnącą różycę żeby je zakryła. :wink:
Basiu, nie mogę jeszcze odpowiedzieć pocztą więc piszę tu, mieszkam na Wirku a ogród mam przy domu czyli mieszkam w ogrodzie :;230
Towarzystwo rzeczywiście super, nic tylko ;:162 ;:136
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No jest tu trochę takich ludzi że nie dadzą się nudzić i wiosnę przewidują nawet
że nie powiem głośno kto ma układy z posągiem wiosennym :;230 :;230 :;230
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Tosia1 pisze::wit Majko, ale sama przyznaj,że porządne towarzycho tu siedzi!!! Chwalą, och,ach itp. Super jest to forum. Topić chcą na powitanie wiosny, wala młoteczkiem po głowie :;230 jak głupoty gadasz. A tylko powiedz,że masz doła!! Dopiero się wszystkie zlatują jak czarownice na sabat!
A Ty myślisz, że czemu ja tu w buciorach wlazłam?! Bo mogłam! :D Poczytałam i stwierdziłam, że mnie nie pogonią. Ale przyznam, że cała ferajna forumowa jest wspaniała! Kto kocha kwiatki - kocha i ludzi - to się sprawdza. :D Idę jeszcze w alejki, tylko czemu zamiast nóg... mnie oczy bolą? :shock:
Basiu :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam drugą Majkę a właściwie pierwszą bo to Ty byłaś tu czyli w tej forumowej bandzie pierwsza, ja dopiero od wczoraj i też tak wlazłam z buciorami, bo od dawna podglądałam i podczytywałam i doszłam do takiego samego wniosku jak Ty. :;230 Już mnie któraś zapraszała i wpraszała ale się zgubiłam i nie wiem która to była, muszę sobie Was wbić do głowy ;:14
A że oczy bolą od tego chodzenia to jeszcze nic, mnie do tego bolą ręce i zadek :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gospodyni nie ma a myszy harcują :;230 ,a przyjdzie cała kotkowa gromadka ;:224 :;230 ani nie wspominajcie Basi o czereśni ,bo pod nią się fajnie siedzi i ma dobre owoce . Może jak zakwitnie to sobie pod nią usiądziemy wszyscy razem . Maju Adrian ,ktory ma watek MOJA ŚLĄSKA ZIEMIA też mieszka na Wirku a ogródek ma na Bielszowicach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ BASIU ;:196
To świetnie, że masz sprawdzonego dostawcę jeżeli chodzi o liliowce. Ja niestety
w ubiegłym roku większość dostałam nie taką jak zamawiałam. A dużo mi nie zakwitło.
U mnie powojniki wielkokwiatowe się nie sprawdzają - widać nie mam do nich ręki.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witam wszystkie harcujące myszy :D

Wy tu sobie gadu-gadu, a do mnie przyszła wczoraj Pani Wiosna
Sezon 2011 rozpoczęty :D

Obrazek

Tosia i bardzo dobrze, że nie umiesz pływać :;230 oj, będzie zemsta drzewa czereśniowego ;:134

Jadzia żonkile we wiadereczku urosły od czwartku 10 cm i już pokazały pączki. Może skutecznie odstraszą mrozy :)
Jako, że Ty lubisz moją czereśnię, to na pewno obdaruje Cię w tym roku owocami :D

Olu powojniki przy różach posadziłam jesienią i już nie pamiętam, czy to było przed, czy po wypatrzeniu na forum takich duetów, jak np. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=196
Oj, jak bym chciała doczekać się tego typu widoków.

Majka Bytomska miniaturki rosną, jak na drożdzach i wygląda na to, że za parę dni zostanie tylko wiaderko :;230
Forum już Cię zainspirowało? Będą zmiany? A co na liście zakupów? Pochwal się :)

Majka Rudzka dziołcha z Wirku? Też blisko :) W dużym ogródku mieszkasz?
Moja czereśnia jest pięknym dużym drzewem, ma przepyszne i zdrowe owoce. Podobno ostatni rok był jedynym, w którym było mało owoców. Sąsiedzi zgodnie twierdzą, że owocowała obficie od zawsze. Możesz spróbować zaszczepić nią swoje.
Powoli zaczniesz nas rozróżniać...a my będziemy śledzić Twój wątek od samego początku.

Stasiu parkową Wiosnę głaskałyśmy wszystkie, sama Tosia nie dałaby rady :) mnie już odwdzięczyła się kwitnącymi rannikami.

Krysiu Grażynka-Ismena, u której zamówiłam liliowce, ma swój wątek na forum
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=31425
U mnie clematisy wielkokwiatowe też byle jakie, stąd najnowsze zakupy to w większości viticelle i bylinowe.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie narzekaj na swoje clematisy. Wyglądały ślicznie.
Ja też nie mogę się doczekać kiedy moja czereśnia zakwitnie.
To kto w końcu posłuży za Marzankę? :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:223 Oby nie ja!!!! Tosia pływać nie umie! ;:108 ;:180 ;:196
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tosia to już sprawa bezdyskusyjna. Nie czytałaś?
basjak pisze: [Tosia i bardzo dobrze, że nie umiesz pływać :;230 oj, będzie zemsta drzewa czereśniowego ;:134
Gosia powojniki ładne tylko na zdjęciach, w rzeczywistości niewarte chwalenia.
Na czereśnie będę czekać podwójnie niecierpliwie, rok temu pogoda nie pozwoliła na zbiory. Można było jedynie spróbować, żeby nie zapomnieć smaku :(
Na marzannę, a właściwie topienie zasłużyła sobie Tosia...bezapelacyjnie. Nie będzie już bezkarnie obrażać mojej czereśni :;230

Różom mówimy już NIE!
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:tan Ciekawe czy mnie złapiesz??? :;230
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu powiem Ci szczerze że masz śliczne kwiatki, wspaniałą czereśnię ale najfajniejsze to są te dwa kolorowe kwiatuszki na ostatnim zdjęciu :shock: ubóstwiam wszelkiego rodzaju futerka i pomiziaj je ode mnie ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”