Domowe orchidarium
Re: Domowe orchidarium
Małgosiu Colmanara cudowna
masz śliczne storczyki i vandzia w nowym domku ślicznie wygląda, mam nadzieję że już na wiosnę zobaczymy jej kwiatuszki

- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu, w opisie do keiki paste i floral paste jest, że należy smarować kiedy jest słońce. Ja od tygodnia doświetlam moje roślinki i zauważyłam, że przez te dni dużo szybciej widać zmiany niż do tej pory. Dziś nie udało mi się ładnych zdjęć porobić.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i w nagrodę chciałabym się z Wami najpierw podzielić moją małą wiosną i

A teraz czas na cotygodniowy raport pt. "Jak się sprawuje keiki pasta?"

Dodatkowo coś zauważyłam ciekawego u vandy coerulea ale zanim zrobię zdjęcie poddam to pod obserwację (tylko nie liczcie na zbyt wiele, to taki drobiazg)
A na koniec mój kwiatuszek w kąpieli

Mam nadzieję,że mnie nie wygonią z forum za odejście od tematu

A teraz czas na cotygodniowy raport pt. "Jak się sprawuje keiki pasta?"

Dodatkowo coś zauważyłam ciekawego u vandy coerulea ale zanim zrobię zdjęcie poddam to pod obserwację (tylko nie liczcie na zbyt wiele, to taki drobiazg)
A na koniec mój kwiatuszek w kąpieli

Mam nadzieję,że mnie nie wygonią z forum za odejście od tematu

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Smarowałaś "keiki paste" ? Bo to wszystko wygląda na pędy. Ciekawa jestem jak się to u mnie rozwinie. Bo na razie trudno powiedzieć, za małe cosie są.
A bury kwiatuszek jest przesłodki!
A bury kwiatuszek jest przesłodki!
Pozdrawiam, Justyna
- Merghen
Tak, smarowałam 'keiki paste' ale wtedy nie było zbyt dużo słoneczka, poza tym nie wszystkie phal. są chętne do dzieciaczków. Ciekawa raczej byłam efektów, czy to nie bleff. Obfite kwitnienie to też sukces i efekt 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Małgosiu hiacynty prześliczne
raport z postępów po paście zadowalający i już miałam robić sobie też taki eksperyment ale wyczytałam żeby ładnie słonko na to świeciło więc chyba troszkę poczekam
No a bury kwiatuszek to widzę sam się kąpie
nie potrzebuje Twojej pomocy 

No a bury kwiatuszek to widzę sam się kąpie

Małgosiu!
Wiosna pełną parą u Ciebie! Czekam na dalsze postepy keiki. Pozdro dla burego kwiatuszka , u mnie tez taki mieszka.
Renia
Wiosna pełną parą u Ciebie! Czekam na dalsze postepy keiki. Pozdro dla burego kwiatuszka , u mnie tez taki mieszka.
Renia
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, ale Ci cudaki powyrastały!
Fajnie, widać, że "pasta" działa i nawet jeśli nie tym razem, to pewnie następnym doczekasz się keiki. A odbicia też przecież zawsze w cenie! ;)
Jak tak czytam u Was o warunkach do zainicjowania keiki, to myślę, że z moich eksperymentów wiele nie wyjdzie; nie dość, że "pasta" domowej roboty, to jeszcze wystawa północna i słońca brak. No ale nic, może przekonam je siłą woli
Jak cokolwiek się ruszy, zgapię pomysł od Ciebie, Małgosiu, i będę zdawać regularne relacje ;)

Jak tak czytam u Was o warunkach do zainicjowania keiki, to myślę, że z moich eksperymentów wiele nie wyjdzie; nie dość, że "pasta" domowej roboty, to jeszcze wystawa północna i słońca brak. No ale nic, może przekonam je siłą woli

Jak cokolwiek się ruszy, zgapię pomysł od Ciebie, Małgosiu, i będę zdawać regularne relacje ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ciekawe co z tych "cosiów" wyrośnie...
Też zrobiłam keiki pastę i...posmarowałam oczka na nowościach z przeceny
Też zrobiłam keiki pastę i...posmarowałam oczka na nowościach z przeceny

- Merghen
Cieszę się,że raporty cieszą się takim powodzeniem. Sama jestem ciekawa co z tego będzie - na pewno dużo rozgałęzień ale przy jednym mam nadzieję na keiki...
Buraska wytarmoszę jak wrócę do domu. Na razie storczyki i kocur odpoczywają ode mnie. I całe szczęście,że Wicuś sam się kąpie, nie chciałabym oberwać od niego pazurem

Buraska wytarmoszę jak wrócę do domu. Na razie storczyki i kocur odpoczywają ode mnie. I całe szczęście,że Wicuś sam się kąpie, nie chciałabym oberwać od niego pazurem

- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Cudne te twoje keiki
Mi niestety ani razu nic na pedzie nie wyrosło (oprócz equestrisa), podziwiam i zazdroszczę

Mi niestety ani razu nic na pedzie nie wyrosło (oprócz equestrisa), podziwiam i zazdroszczę

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Im więcej czytam i przede wszystkim widzę skutki zastosowania keiki paste, tym bardziej nabieram ochoty na wykorzystanie tego sposobu u mnie. Życzę Ci by tam gdzie pragniesz keiki z "cosiów" wyrosły właśnie dzieciaczki, a tam gdzie wystarczą Ci kwitnienia, by były barwne i obfite 

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Jest co podziwiać
gratuluję 

- Merghen
Doroto, Agato, Justynko - dziękuję pięknie za życzenia. Jak zwykle w poniedziałek, może we wtorek będzie nowa porcja zdjęć do raportu. Na razie próbuję wszystkie zdjęcia roślin domowych i ogrodowych skatalogować, uzupełniam wpisy. Mam nadzieję,że uda mi się to przed wiosną
na razie zostało mi jeszcze do pogrupowania ponad 1000 zdjęć...