A najfajniej jest jak ktoś powiesi sobie sztuczne kwiaty i na zimę nie zdejmuję .... :P
Odrobine w ogrodzie - Beata T
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Beatko.
Długo mnie tu u ciebie nie było a ty pokazałaś tyle fajnych roślinek. Ślicznie u ciebie i kolorowo.
Ja też mam podobne do twoich ostrokrzewy. Już zimować u mnie będą 3 raz i nigdy ich specjalnie nie zabezpieczałam. Przy ziemi robię im jedynie kopczyki aby chronić im korzonki. Dodam, że klimat też mnie nie rozpieszcza. Jakoś zawsze udawało się mi je przezimować. A, że rosną wolno to fakt. Tylko, że mi to akurat odpowiada.
Długo mnie tu u ciebie nie było a ty pokazałaś tyle fajnych roślinek. Ślicznie u ciebie i kolorowo.
Ja też mam podobne do twoich ostrokrzewy. Już zimować u mnie będą 3 raz i nigdy ich specjalnie nie zabezpieczałam. Przy ziemi robię im jedynie kopczyki aby chronić im korzonki. Dodam, że klimat też mnie nie rozpieszcza. Jakoś zawsze udawało się mi je przezimować. A, że rosną wolno to fakt. Tylko, że mi to akurat odpowiada.
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
lubisz niebieski - tak się składa że mam taką niebieskawą pelargonię - jeśli przezimuję to się chętnie podzielę :P ale to z tych pelargoni zwisłych 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lubię pelargonie, ale fioletowej i niebieskawej jeszcze nie widziałam.
Karolku pielęgnuj swoją, zapisuję się w kolejce.
Karolku pielęgnuj swoją, zapisuję się w kolejce.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Ojej niebieska Karolu oczywiście że chce, chuchaj na nią żeby do wiosny przetrwała
tulipanka u mnie jeden ostrokrzew przetrwał , muszę go okryć bo malutki ,a jeszcze kret koło niego kopał ,no i w domu takie maleństwo wsadziłam zobaczymy czy się przyjmie :P
gucia fioletowa oczywiście też zwisła widziałam była ładna że sobie jej nie urwałam, a tak to już jej nie ma
tulipanka u mnie jeden ostrokrzew przetrwał , muszę go okryć bo malutki ,a jeszcze kret koło niego kopał ,no i w domu takie maleństwo wsadziłam zobaczymy czy się przyjmie :P
gucia fioletowa oczywiście też zwisła widziałam była ładna że sobie jej nie urwałam, a tak to już jej nie ma
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tylko się przypomnij
wiosną
tzn. kolo maja
jak zaczną kwitnąć bo teraz nie wiem która to która 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki