Nino dziękuję ... wierzę,że doprowadzę ją do kwitnienia...oby jak najszybciej

A tak wygląda z daleka

Kod: Zaznacz cały
Wygląda raczej jak plumeria...

i  wszystko jasne
  i  wszystko jasne   
 AniaDS pisze:Sterlicję miałam całe lato w ogrodzie, teraz wyniosłam do piwnicy na okno.
Wypuszcza 3 liście (miała jednego..).
Dostałam tego kwiatka w prezencie, dlatego mam

Strelitzia Nicolai, która dorasta do kilku metrów wysokości i tworzy krzew.
 Strelitzia Nicolai, która dorasta do kilku metrów wysokości i tworzy krzew.  Postaram sie dorzucić zdjęcie następnym razem.
  Postaram sie dorzucić zdjęcie następnym razem.

buffy ja też kupiłam nasionka strelicji. Jeszcze ich nie wysiałam. Na moim opakowaniu ( z dziesięcioma nasionkami) napisane jest, że kiełkuje bardzo nieregularnie, a pierwsze siewki pojawiają się po 5 -16 tygodniach. Musimy się więc uzbroić w cierpliwość.
 buffy ja też kupiłam nasionka strelicji. Jeszcze ich nie wysiałam. Na moim opakowaniu ( z dziesięcioma nasionkami) napisane jest, że kiełkuje bardzo nieregularnie, a pierwsze siewki pojawiają się po 5 -16 tygodniach. Musimy się więc uzbroić w cierpliwość. 
 Chciaż u mnie raczej równo skiełkowały, ale to było dawno i nie oszukiwali tak ludzi
 Chciaż u mnie raczej równo skiełkowały, ale to było dawno i nie oszukiwali tak ludzi  a nasiona krótko zachowują żywotność.
 a nasiona krótko zachowują żywotność.

im szybciej wysiejesz tym się szybciej doczekasz
 im szybciej wysiejesz tym się szybciej doczekasz 
 oczywiście zraszam i trzymam w ciepełku
 oczywiście zraszam i trzymam w ciepełku  mam nadzieję, że jednak nasionka są dobrej jakości i że coś tam się pojawi.
 mam nadzieję, że jednak nasionka są dobrej jakości i że coś tam się pojawi.