Wandy ogródek pod dębami
Re: Wandy ogródek pod dębami
Wandziu, ja tak jak Tarunia łączyłam pelargonie z komarzycą, ale jeżeli chcesz je podsadzić czymś białym, proponuje bakopę. Widziałam w zeszłym roku takie połaczenie u koleżanki i wyglądało ślicznie. Bakopa ma zwisający pokrój i drobniutkie białe kwiatuszki, bardzo długo kwitnace 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taruniu i Dalu dziękuję! Nie znam ani bakopy, ani komarzycy
Ale obejrzę sobie u Tary komarzycę, a bakopy poszukam w necie. 

- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Wandziu
I ja miałam napisać żeby pelargonie - zwłaszcza różowe - podsadzić bakopą
Widziałam gdzieś, kiedys takowe połaczenie i mi się spodobało, więc i ja w tym roku kupiłam i pelargonie i bakopy 

I ja miałam napisać żeby pelargonie - zwłaszcza różowe - podsadzić bakopą

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Wandziu, koniecznie bakopę
jak najbardziej. Zobacz u mnie bakopa jeszcze kwitnie do dzisiaj, choć cała reszta suchutka.
komarzyca u nas przechodzi zimę jak nie jest zbyt zimno i zdobi przez całe lato. Za to bardziej się rozrasta niż bakopa,
przynajmniej niektóre odmiany.

komarzyca u nas przechodzi zimę jak nie jest zbyt zimno i zdobi przez całe lato. Za to bardziej się rozrasta niż bakopa,
przynajmniej niektóre odmiany.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Myślę, że masz rację, pierwszy występ, więc na pewno trochę to wszystko przeżywała... , ale podobno było nieźle.Kamyku, a ile latek ma twoja córcia? Czy to był jej pierwszy występ na scenie? Tak czy owak na pewno bardzo to przeżywała, chociaż może na zewnątrz tego nie widać.

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Wandziu
,w zeszłym roku miałam komarzycę,urosła wielka,a raczej długa,jej pędy rosły w dól gdzieś na półtora metra,a bakopa u mnie niespecjalnie
,zresztą fuksje też,ale może źle się nimi zajmowałam 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Aga, Wiesiu i Kasiu, Dalu, Taro wiecie co? Po waszych radach kupię sobię i komarzycę, i bakopę. W jednych donicach wsadzę jedną, a w drugich drugą i zobaczę, co się u mnie lepiej sprawdza. W każdym razie dzięki wam poznałam dwie nowe roślinki, a wyczytałam jeszcze, że komarzyca odstrasza komary i stąd jej nazwa.
A takie długie pędy to chyba można przycinać i wtedy komarzyca się bardziej rozkrzewi.
Kamyku, w takim razie ucałuj córcię od twojej forumowej koleżanki
Ewo, witam nowego gościa.
Cieszę się, że coś tam ci się u mnie spodobało. Rzeczywiście mój ogród jest z tych naturalnych, bo w takim najlepiej się czuję. Jest przy moim domu i często spędzam w nim czas, więc kształtuję go tak, jak mi w duszy gra. Ale w ten sposób chyba postępuje każdy z nas, prawda?
Dzisiaj dzień wielkiego podlewania i zabiegów kosmetycznych. Trzeba wytrzeć listki z kurzu, usunąć te obeschnięte, coś tam podeprzeć, coś uzupełnić. A przy okazji podejrzeć, czy może wyrasta z ziemi jakiś nowy pędzik. Jest to namiastka prac w ogrodzie i jakże przyjemna.

Kamyku, w takim razie ucałuj córcię od twojej forumowej koleżanki

Ewo, witam nowego gościa.

Dzisiaj dzień wielkiego podlewania i zabiegów kosmetycznych. Trzeba wytrzeć listki z kurzu, usunąć te obeschnięte, coś tam podeprzeć, coś uzupełnić. A przy okazji podejrzeć, czy może wyrasta z ziemi jakiś nowy pędzik. Jest to namiastka prac w ogrodzie i jakże przyjemna.

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Wandziu! Przy tej ilości roślin to sobota ci wystarczy?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Alu, bardzo słuszne spostrzeżenie. Dzisiaj podlewam największą partię. A zaczęłam już w czwartek. I tak co dwa tygodnie. Ale weszłam już w rutynę i nie sprawia mi to kłopotu. Storczyki podlewam właśnie w takiej odległości czasowej, a fiołeczki to codziennie jakieś kilka sztuk -- te, co akurat mają sucho. I tak to sobie idzie.... 

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Wandziu jaki śliczny bonsai 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Wandziu śliczna oranżeria a widok piorunujący, nie masz czasu się nudzić jestem przekonana, tak trzymaj
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
WANDZIU
Można się u Ciebie poczuć jak w Palmiarni
.
Ile Ty musisz mieć miejsca na te Twoje doniczkowe, a i storczyków to masz że hohooooo.
Ja coś ze storczykami nie mogę sobie poradzić
, albo przeleję albo przewietrzę. Tak mi się wydaje a wietrzenie kiedy one stoją na parapecie to je chyba dobija ;:5
Mam też bonsai ale liściaty, latem jest na balkonie pięknie rośnie a jak nadchodzi zima wędruje do domu i opadają mu listki. Muszę go FOTO i pokażę Tobie, może coś doradzisz.
Można się u Ciebie poczuć jak w Palmiarni

Ile Ty musisz mieć miejsca na te Twoje doniczkowe, a i storczyków to masz że hohooooo.
Ja coś ze storczykami nie mogę sobie poradzić

Mam też bonsai ale liściaty, latem jest na balkonie pięknie rośnie a jak nadchodzi zima wędruje do domu i opadają mu listki. Muszę go FOTO i pokażę Tobie, może coś doradzisz.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Chyba czujesz się jak w jakiejś oranżerii, chyba nie dałabym rady pracować przy takiej ilości.
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Wandziu o matko jedyna!!! ileż Ty tego masz
Przy takiej ilości doniczkowców, praca w ogrodzie to pikuś.
Ale zaraz, zaraz, dostrzegłam, że Twoje storczyki strrrasznie lubią serek (albo jogurt)
Dostrzegłam też, że pod storczykiem zakwitł chyba fiołek. Lecę zobaczyć do wątku fiołkowego...

Ale zaraz, zaraz, dostrzegłam, że Twoje storczyki strrrasznie lubią serek (albo jogurt)

Dostrzegłam też, że pod storczykiem zakwitł chyba fiołek. Lecę zobaczyć do wątku fiołkowego...