, a wielkie krzaki różane, to coś co najbardziej lubię

Chodzić między takimi kwitnącymi krzaczorami, to coś co bardzo działa na moją wyobraźnię.
 Stąd zboczenie w stronę takich wielkich róż
 podpisuje się pod tymi słowami z wielką radością

czyli tak mniej więcej wzrostu dorosłego mężczyzny.  Chyba widziałam tęodmianę u nas w ogrodniczym, ale nie zdecydowałam się na nią w końcu - a ładna jest, oj ładna...;-)
 czyli tak mniej więcej wzrostu dorosłego mężczyzny.  Chyba widziałam tęodmianę u nas w ogrodniczym, ale nie zdecydowałam się na nią w końcu - a ładna jest, oj ładna...;-)Te wywinięte płatki i przemarzanie sugerują, że może to być 'Uncle Walter' ...A teraz coś, czego tak naprawdę nie jestem pewna.
Wydaje mi się, że to może być Grand Hotel, klasyfikowana jako pnąca. U mnie jeśli nie przemarznie, może być najwyżej wysoką parkową.
 )
 )

, przemarza każdej zimy (prawie) i co roku łapie plamistość.
 , przemarza każdej zimy (prawie) i co roku łapie plamistość. .
 . ) było spowodowane tym, iż była ona hodowana na kwiat cięty (a tzw. "badylarstwo", za "komuny", było dość prężną dziedziną ówczesnej gospodarki
 ) było spowodowane tym, iż była ona hodowana na kwiat cięty (a tzw. "badylarstwo", za "komuny", było dość prężną dziedziną ówczesnej gospodarki  ) , stąd też dobry dostęp do sadzonek.
) , stąd też dobry dostęp do sadzonek.

już się na nią zdecydowałam  bądzie rosła w takim miejscu gdzie nosem mogię sięgnąć
   już się na nią zdecydowałam  bądzie rosła w takim miejscu gdzie nosem mogię sięgnąć  

to bardzo wyrazisty krzew dzięki swojemu kolorowi. A z drugiej strony nie jest przytłaczający, bo kwiaty ma drobne. Nie trzeba kolo niego za bardzo biegać. Będzie ładnym akcentem na powitanie. Gdyby się za bardzo rozpanoszył, zawsze można przyciąć.
  to bardzo wyrazisty krzew dzięki swojemu kolorowi. A z drugiej strony nie jest przytłaczający, bo kwiaty ma drobne. Nie trzeba kolo niego za bardzo biegać. Będzie ładnym akcentem na powitanie. Gdyby się za bardzo rozpanoszył, zawsze można przyciąć. ) jest jesienne, wtedy światło jest już inne i to chyba widać.
 ) jest jesienne, wtedy światło jest już inne i to chyba widać.