Storczyki Storczykowej cz. 4

Zablokowany
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Storczykowej cz. 4

Post »

Dusiu piękne modele i piękne zdjęcia
Awatar użytkownika
jolcia_82
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 lis 2010, o 22:16

Post »

Piękne zdjęcia, bo piękne storczyki :)
Pozdrawiam
Jola
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=39875" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Bardzo mi miło czytając takie komentarze :). Jeszcze kiedyś na pewno porobię takie fotki. Otworzyl się dzisiaj ten Phalaenopsis rózowy, ktorego kupiłam rok temu z 3 pędami, teraz ma 2 nowe i na nich pąki.
Vandzie jeszcze nie mają pędzików, jest na to za wcześnie. Może gdzieś kwietniu puszczą, może w marcu, ale wcześniej na pewno nie.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Duśka niesamowite są te fotki ;:180
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:)))).

A moje siewki Phal. mają coraz większe listeczki :). Tak się ciesze, że już zaczęly rosnąć. Schilleriana tez puszcza nowy liść, mam nadzieję, że będzie jak największy, mam słabość do wielkich liści Phal. A ten biały, któremu robiłam fotki, ten wielkokwiatowy, ma liśc sercowy szeroki na prawie 12 cm :). Byłam zachwycona, jak go ujrzałam, aż się dziwię, że tak fantastyczny liść się tak dlugo uchował i ja nic o nim nie wiedziałam. Ten Phal. w chwili kupienia był normalnej wielkości, taki połamany zdechlaczek ze złamanym pędem i podgnity. Ale ta roślina miała chyba wyjątkową wolę życia, bo puścił mnóstwo korzeni, a u mnie się to rzadko zdarza, by zdechlaczek odżył. Bardzo lubi tego Phal., przy powtórnych kwitnieniach się zrobił wielkokwiatowy, a w chwili kupienia miał przeciętnej wielkości kwiaty. Teraz kwitnie ju drugi raz u mnie, kupiłam go w 2009 roku. Ten z pierwszego zdjęcia kupiłam w ten sam dzień, też przeceniona bida, ale ładnie odżył i też się zrobił wielkokwiatowy.
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

A masz zdjęcia siewek ?
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Dusia, piękności, biały jest idealny, super, że udało Ci się go odratować i doprowadzić do dobrej kondycji!

Pokaż sieweczki, zwłaszcza schillerianę (marzy mi się do akwarium)... ;:108

A może spróbuj odsunąć equestris alba od szyby- może mu tam za chłodno? Spróbuj zmienić mu stanowisko; jeżeli stoi nad kaloryferem, przestaw go na to drugie okno, nic nie ryzykujesz, bo i tak pąki lecą, a zmiana może zadziałać. Może wyżej na półeczkę go daj? A jeśli już tam jest, to może przestaw niżej? - po prostu zmień mu warunki ;)
Ja zostawiłam jednego phal. w pakach w chłodnej kuchni (na parapecie 15-16 stopni)- byłam niemal pewna, że już po nich, a on sobie świetnie dał radę, pąki urosły i rozkwitł.
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie nie mam zdjęć siewek, ale mogę zrobić.
Phal. schilleriana to nie siewka, to dorosła roślina, dość duża. Chyba niedawno wstawiałam jego zdjęcie, robiłam wtedy wszystkim botanicznym, sprawdze, czy są w tym wątku, raczej są w tym albo pod koniec starego, schilleriana się nic nie zmieniła, nie liczac tego, że zaczyna wychodzić nowy listeczek. Mam nadzieję, że w tym roku zakwitnie. Jest ze 2 razy większa niż w chwili kupienia.
Co do equestrisa, na drugim oknie jest jeszcze zimniej, bo tam nie ma kaloryfera :/. Gdyby zakwitł wiosną, to by się rozwinął, ale teraz jest zimno w całym pokoju, najbardziej na oknach, bo są nieszczelne. To cięzki czas dla storczyków.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keiki na białym Phal. bardzo szybko rośnie, keiczki Vandy także trochę podrosły. Inne Vandy też maja się dobrze, codziennie którąś teraz kąpię na kilka godzin. Tak poza tym na razie niewiele się dzieje u storczyków. Wszystkie prócz zdechlaczków mają się dobrze.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Podoba mi się ten delikatnie różowiutki.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten pierwszy, biały z rózową warżką i delikatnym rózowym cieniem na środku?
Bardzo lubię tego storczyka, ma ciekawy kształt i do tego był bidą z przeceny. Bardzo urósł od tego czasu, to jego drugie kwitnienie u mnie, jest wielkokwiatowy, choć kupując go myślałam, że będzie półminiaturką, bo zasuszone resztki kupnych kwiatów były małe.
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Dusiu, wspaniałe zdjęcia i kwiaty; tylko pozazdrościć umiejętności fotograficznych jak i ogrodniczych ;:108
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Dusiu dopiero dzisiaj znalazłam Twój następny wątek.Gratuluję keików pięknych roślin i zdjęć.Teraz mi nie zginiesz :D chyba że otworzysz nowy wątek :wink:
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Dusiu, cudowne zbliżenia warżek! biały jest taki dostojny, kocham je za te długaśne wąsy, tęczowy u mnie ciągle jeszcze w sferze marzeń, mam trochę podobnego,uwielbiam go, ale to jeszcze nie to... Lubie cieszyć oczy w Twoim wątku :)
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo się cieszę, że mimo wszystko odwiedzacie mój wątek. Moze jeszcze kiedyś wstawię zdjęcia. Żal by mi było odchodzić, przyzwyczaiłam się do forum przez te 3 lata i bardzo wiele wyniosłam stąd. Gdyby nie forum i wasze wątki, pewnie do tej pory bym nie miała botanicznych Phal., które teraz tak uwielbiam.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”