Ogródek Pszczółki cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.5

Post »

ale trafiłam na cukiereczki :D :D od razu pojaśniało, piękne różyczki, robiłam dzisiaj przegląd swoich czy nie pomarzły chociaz bałam sie głębiej odkowpywac mam nadzieję, że nie będzie źle. Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Abeille, dzisiaj temperatura się wahała się między 13 a 14°C, a wczoraj ok. dwudziestej było 12°. Przejeżdżając przez miasteczko obserwowałam ogrody i ...Kamelie już zaczęły kwitnąć! Bardzo się cieszę ! Nowe życie we mnie wstąpiło i nie dopuszczam do siebie myśli o nowym ataku zimy. Słyszałam, że od czterdziestu lat nie było tak zimnego grudnia w Paryżu. Czy nie wystarczy już tych śnieżnych swawoli? Zawsze Wiesiu mamy wybór. Możemy wierzyć, że to koniec zimy lub martwić się ewentualnością jej ponownego ataku. Przyznaj jednak, że co do obu tych wersji nie mamy pewności, a więc dlaczego nie trzymać się tej pierwszej. Pozostaje nadal z niezachwianą wiarą, zwłaszcza dziś, gdy zobaczyłam otwarte pąki czerwonych kamelii. Co za ekscytujący widok!
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak, u was wiosna i kamelie a u mnie zima, pochmurno i ledwo zero.
Ale co robić, taki klimat, ......może i do nas wiosna wcześniej zawita ?
Grażyna.
kogro-linki
x-d-a

Post »

Wiesiu, Felu, jakże ja Wam zazdroszczę widoku kwitnących kamelii! W naszym klimacie możemy sobie pozwolić jedynie na doniczkowe, ale są trudne w uprawie i mi nigdy nie udało się ich utrzymać, podobnie zresztą jak gardenii :( Ale na forum bodajże Krysia -Karo ma śliczną, kwitnącą kamelię...
Ja na poprawę humoru zafundowałam sobie dzisiaj zamówienie cebul lilii w sklepie internetowym (przyjdą dopiero w marcu ;:65 ) i zakup kiełkujących już hiacyntów, które pięknie mi zakwitną w domku za jakiś czas :D
No i oczywiście Twoje śliczne fotki, tym razem róż z Bagatelle, też poprawiają nastrój i ubarwiają nieco szarzyznę, która panoszy się za oknem. Dzisiaj 7 stopni na plusie i wszystko płynie...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Wiesiu ;:196 , jakie cudne różane zdjęcia ;:167
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Obejrzałam , jak zwykle z przyjemnością, Twoje fotki i zauważyłam wpis Feli. Została przeze mnie zaniedbana, chciałam zobaczyć
rozkwitające już kamelie i ........ "gdzie jest Fela?"
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Isiu, trzymam kciuki by Twoje róże dobrze przeszły zimę pod ciepłymi kopczykami i cieszyły nasze oczy w przyszłym roku ;:138
Felu, to jest dopiero dobra wiadomość że już kamelie u Was kwitną ;:138 za to właśnie najbardziej lubię kamelie że nie boją
się kwitnąć zimą i przynoszą nam tak brakujące kolorki. Masz rację że gdy mamy wybór to lepiej mieć optymistyczne podejście. ;:108
Myślę że aby nam poprawić humor Meteo France też tak robi, bo w zapowiedziach na następne kilka dni zawsze mówią o słonecznych
dniach a te zapowiedzi wcale nie chcą się sprawdzić i dalej jest szaro i przygnębiająco ;:224 ale nie poddajmy się zimowemu marazmowi
kolorowe dni niedługo wrócą i do nas ;:108
Grażynko, miejmy nadzieję że tak będzie :heja
Daluś, mi się nie udało wyhodować kameli w donicy na tarasie, a co dopiero w domu. Brawa dla Krysi Karo ;:180 zakupy cebulowe
świetnie wpływają na polepszenie humoru, ja czekam na nowe dostawy w ogrodniczych by pobuszować. Widzę że ciepełko już do Was
dotarło i pierzynka znika. Oby tylko nie było mrozów bez nowych opadów śniegu.
Aniu, cieszę się że Ci się podobają takie różane wspomnienia. ;:196
Adrianko, Fela wpada tylko od czasu do czasu na forum, ale trudno ją znaleźć bo zamknęła swój wątek. Możesz ją spotkać czasem
w wątkach Gosi22 albo e-Geni i innych miłych forumek ale z oglądaniem kwitnącej kameli będzie trudniej ;:224
Pozdrowionka ;:196 :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu przepiękne różyczki pokazałaś :D ja teraz przeglądam pnące róże, bo chcę sobie kilka dokupić, a nie mam pojęcia na jakie się zdecydować :roll:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aguś - to tak jak ja :;230 utknełam w katalogach i sama nie wiem co kupić :)
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Kuku kobietki, u mnie jeszcze kamelie nie wypuściły paków ale kto wie, przy takiej pogodzie natura na pewno ruszy cala para !U nas było dzisiaj 13° , zaczęłam robić wiosenne porządki... a co mi tam, tym razem nie będę dmuchała na zimne. Ja chce wiosny i tyle hhihi.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ależ tam na zachodzie macie fajnie, już prawie wiosna. :shock:
U nas też nieśmiało zaczyna się jakaś odwilż i mam nadzieję, że może chociaż trochę zniknie to białe szaleństwo.

Wiesiu, może uda mi się w tym roku osobiście z wycieczką zwiedzić ten Park Bagatelle. :heja

:wit
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wiesiu widzę że nie tylko żyjesz już wiosną ale jeszcze czarujesz pięknymi różami i nie tylko.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ WIESIU ;:196
Pokazujesz cudowne róże. Ale Ty jesteś mistrzynią w ich hodowli i doborze odmian
w swoim ogrodzie.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Wiesiu
miód na moje serce ;:167 porcelanowe płatki, cos pięknego!!!
całe założenie parku bardzo ciekawe!
Obrazek
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, wiem jak trudno się zdecydować na róże. Jest tyle pięknych odmian że trudno coś coś wybrać bo wszystkie
chciałoby się mieć u siebie
Aga, im więcej katalogów do ogladania, tym większa przyjemność ale też tym trudniejszy wybór
Gosiu, masz rację, nic tak optymistycznie nie wpływa na dobry humor jak początek wiosennych porzadków w ogrodzie
A co tam, może zima już nie wróci? Szczególnie u Was są mniejsze szanse na jej ponowny atak :tan
Krysiu Ignis, na zachodzie bez zmian... :;230 choć to niedaleko i odwilż do Was tez dotrze niedługo jeśli już nie dotarła
Świetnie by było jakby Ci się udało przyjechać na różaną wycieczkę po Francji. Poza Bagatellą trzeba koniecznie też zwiedzić
Rosarium w Hay-les-Roses. Jest równie ciekawe jak Bagatella jeśli nie ciekawsze. ;:108 no i wpadnij koniecznie do mnie ;:167
Danusiu, zima jest właśnie dobrą porą na marzenia o pięknych różach i nie tylko :heja
Krysiu Goryczko, takie pochwały z ust ogrodowej mistrzyni jaką jesteś, to dla mnie ciepełko co rozlewa się po całym sercu
Ewciu, te porcelanowe kolorki to jest jedna z mnoich ulubienic 'Santa Catalina', jest piękna, obficie kwitnie i najważniejsze że
też obficie powtarza kwitnienie. :D ale musi mieć trochę miejsca by pokazać całą swoją urodę. Samo położenie parku i sposób
obsadzeń jest naprawdę bardzo ciekawy. Warto tu zajrzeć.

Na odmianę zostawiam Wam wiosenne kwiatki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”