Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Aguś, witaj noworocznie :wit
Życzę Ci dużo zdrówka w Nowym Roku. Spełnienia marzeń, nie tylko ogródkowych :D

A tulipany pokazałaś piękne i pięknie.
Tak kolorowe zdjęcia od razu podnoszą na duchu.
Ja swoich tulipanów też nie wykopuję. Tylko potem mam problem, gdy chcę dosadzić nowe, bo przy prawie każdym wbiciu łopatki natrafiam na jakąś cebulkę. Ile już w ten sposób zniszczyłam :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu, Daluś, Ulu, Aguś, Gosiu ;:196 dziękuję kochane :D
Gosiu u mnie też ten sam problem z niszczeniem cebulek przy wsadzaniu innych roślinek, jest to bardzo częste i zawsze żal :(
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny, powiem Wam na pocieszenie, że ja wszystkie cebulowe sadzę w koszyszkach...i co?...ano to,
że nornice owszem,nie zjedzą ....ale ja jak dobrze przydepnę szpadel ,to przerąbię koszyszek na pół razem z cebulkami :roll:
W tamtym roku parę razy tak zrobiłam....nie wspomnę już o doniczkach, w których rosły w ziemi lilie ;:223
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ja mam tak samo :) No bo jak spamiętać te wszystkie miejsca, gdzie coś wetknęliśmy :)
Aguś, piszesz o tych tulipanach, które, jak wiemy, drobnieją, coraz słabiej kwitną, znamy to, znamy...
Ja raczej nie wykopuję, to nie mam pretensji :wink: Ale jeśli mimo wykopywania, przesuszania dzieje się tak samo, to ja się zastanawiam, jak robią to producenci tulipanów, że jednak im rosną cebule i możemy je kupować? :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Widzę, że nie tylko ja przy sadzeniu napotykam zawsze "jakieś" cebule :roll: Ufff... kamień z serca.
Tulipany są według mnie wręcz konieczne w każdym ogrodzie czy ogródku. Mimo, że mam ich już całkiem sporo co roku dokupuję kolejne odmiany. Te Fashion są cudowne i już je zapisuję na listę zakupów.
Kolekcja dzwonków też zrobiła na mnie wrażenie.
Mam nadzieję, że zdrowiem już wszystko OK.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu to jesteś jeszcze lepsza :;230 Ja w koszyczkach nie sadzę, bo na szczęście nie mam problemów z nornicami :D

Martuś, mnie się wydaje, ze te cebule są tak pędzone, żeby właśnie były krótkowieczne i żeby jak najwięcej kupować. Duży obrót ,duży zysk :roll: Ale to jest moje zdanie :roll:

Izuś faktycznie ta odmiana tulipanków jest śliczna i na dodatek są bardzo wczesne :D A tulipanków im więcej w wiosennym ogrodzie tym lepiej 8-) :lol:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Agness witaj w Nowym Roku mam nadzieję ze jest nie gorzej niż w starym.
Ja tez nie sadzę tulipanów w koszyczkach ale staram się je sadzić na rabatkach np.ze skalniakami tam nie kopię to i nie są posiekane ale to fakt że cebule tylko w pierwszym roku po posadzeniu pięknie kwitną.Pokazałaś na swoich zdjęciach takie czerwone i żółte tulipany z czarnym dnem kwiatowym wydaje mi się że to bardzo stare odmiany , moja mama kiedyś dawno dostała cebulki takich tulipanów i nie było z nimi najmniejszych kłopotów ,co roku kwitły obficie i ogromnymi kwiatami a teraz to szkoda gadać-komercja, jak będą krótkowieczne to klienci będą częściej kupować.
Grzegorz B

Post »

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i podziękowania za wspaniałą, barwną i słoneczną prezentację tulipanów, takich widoków teraz się chce, bardzo się chce ;:108
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko ;:167 portreciki tulipanów urocze ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przypuszczam, że producenci dążą do tego, by były większe cebule, więc pewnie obcinają pąki.
Nam zależy na kwiatach tulipanów, dlatego mamy drobniejsze cebule.
Nowe odmiany są delikatniejsze, ale są też coraz piękniejsze.
Cebulki można co roku dosadzać, nie są takie bardzo drogie.
Wkurza mnie jednak, z drobnych cebulek, pozostałych w ziemi, rosną liście, gdzie popadnie.
Nowe nasadzenia pakuję do donic i na lato wykopuję z nimi.
Staram się zaznaczać, gdzie sadzę cebulki, ale nieraz też przekopię, z donicą :roll:,
bo rabatki o każdej porze roku wyglądają inaczej, teraz pomagają trochę zdjęcia wstawiane na forum :lol: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu faktycznie tulipanki które wymieniłaś to te najstarsze w moim ogrodzie, mają około 20 lat, sadziła je moja mama, ja wtedy jeszcze nie interesowałam się ogrodem 8-) :lol: Mają już tyle lat, a wciaż są piękne i dorodne. Te nowsze odmiany są delikatniejsze, szybciej się wyradzają, ale niesamowicie piękne, tak, że mimo, że nie są na wiele lat, ale warto się nimi cieszyć choć przez kilka sezonów 8-) :lol:

Witaj Grzesiu , dziękuję za życzenia i Tobie i Twojej uroczej rodzince zyczę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ;:196
Bardzo się cieszę, że moje tulipanki sprawiły Ci radość swoimi kolorkami, w te mroźne zimowe dni :D

Halinko bardzo się cieszę, że Ci się podobają ;:196 Za chwilę dalsza część pokazu :lol:

Eluś zgadza się z tymi listeczkami z drobnych cebulek, czasami faktycznie nie wszystkie są wybrane i wiosna wyłazą z ziemi pojedyncze listeczki. Ja nie mam tyle cierpliwości i po prostu je wywalam. Ne mam cierpliwości czekać, aż urosną na tyle, aby w końcu zakwitnąć :roll: No i oczywiście brak miejsca robi swoje. No ale to bywa sporadycznie, bo ja swoich tulipanków nie wykopuję, więc i te maluchy rosną sobie pomiedzy swoimi rodzicami spokojnie, rosnąc w siłę.....i albo coś z nich będzie, albo nie :;230

Jeszcze troszkę portrecików :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Aga powiedz kiedy one kwitną, wtedy na pewno CIę odwiedzę :;230
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Cudne zdjęcia pięknych tulipanów ;:138
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...to prawda piękne tulipanki ..
..a my czekamy ...a tu zpowiadają mrozny luty... :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

jeszcze tylko dwa miesiące.....a wtedy juz będzie pewno widać pierwsze dziobki tulipanów.
I będzie niedługo potem jak na fotkach.
Ach......byle do wiosny..... :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”