Baśko dzięki za sasanki....to moje ulubione kwiatki.
Czereśniak latem 2010
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czereśniak latem 2010
A gdzieście Wy zaś były....
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu ta sasanka faktycznie była taka nietypowa, jakby ustrojona puchem. Kompozycja stworzyła się sama
Bożenko ranniki zakwitają chyba jako pierwsze wiosną, jeszcze przed przebiśniegami. Posadzić trzeba jesienią, najlepiej w większej grupie.
Tajko fioletowe małe kwiatuszki pod śniegiem to cyklamen coum, inaczej dyskowaty. Zakwitł u mnie po raz pierwszy i dość ładnie rozrósł się latem.
Sasanka została posadzona przypadkowo z puszkinią ..i wyszło dobrze
Gosia jestem szczęśliwą emerytką
i ciągle mam zajęcie, a czasu wciąż mi brakuje
Kominek mam w altanie, w ogródku działkowym, gdzie różne rzeczy mogą się zdarzyć, więc nie ma sensu inwestować we wkład kominkowy. Mógłby się spodobać komuś niepowołanemu, a na cegły nikt się nie połaszczy
Tosiu jeździsz po całym kraju, a miałabyś się zgubić w Bytomiu? Fajnie było, zapraszam częściej
Jadzia nie masz ranników? Trzeba to nadrobić, one się rozsiewają, może ich przybędzie, to masz zarezerwowane
Sasanki masz siane, czy z sadzonek? Ja miałam maleńkie sadzonki i rozrosły się szybko. W następnym roku po posadzeniu były już dość okazałe.
Ela były u mnie w świątecznych nastrojach Jadzia, Tosia i Iwonka- Iwa. Spotkanie, jak zwykle, za krótkie, a dziołchy kochane
Marzę o takiej wielkiej kępie sasanek, ciekawe, ile lat trzeba na takie cudo czekać?
Stasiu Mikołaj zatańczył i obiecał prezenty. Dziękuję i pozdrawiam
To może miniaturowe iryski

Bożenko ranniki zakwitają chyba jako pierwsze wiosną, jeszcze przed przebiśniegami. Posadzić trzeba jesienią, najlepiej w większej grupie.
Tajko fioletowe małe kwiatuszki pod śniegiem to cyklamen coum, inaczej dyskowaty. Zakwitł u mnie po raz pierwszy i dość ładnie rozrósł się latem.
Sasanka została posadzona przypadkowo z puszkinią ..i wyszło dobrze
Gosia jestem szczęśliwą emerytką
Kominek mam w altanie, w ogródku działkowym, gdzie różne rzeczy mogą się zdarzyć, więc nie ma sensu inwestować we wkład kominkowy. Mógłby się spodobać komuś niepowołanemu, a na cegły nikt się nie połaszczy
Tosiu jeździsz po całym kraju, a miałabyś się zgubić w Bytomiu? Fajnie było, zapraszam częściej
Jadzia nie masz ranników? Trzeba to nadrobić, one się rozsiewają, może ich przybędzie, to masz zarezerwowane
Ela były u mnie w świątecznych nastrojach Jadzia, Tosia i Iwonka- Iwa. Spotkanie, jak zwykle, za krótkie, a dziołchy kochane
Marzę o takiej wielkiej kępie sasanek, ciekawe, ile lat trzeba na takie cudo czekać?
Stasiu Mikołaj zatańczył i obiecał prezenty. Dziękuję i pozdrawiam
To może miniaturowe iryski

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane dziołchy były u najukochańszej dziołchybasjak pisze: Ela były u mnie w świątecznych nastrojach Jadzia, Tosia i Iwonka- Iwa. Spotkanie, jak zwykle, za krótkie, a dziołchy kochane![]()
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIU oczywiście ,ze mam ranniki . Na wiosnę zakwitły mi AŻ 2
Mam nadzieję ,że w tym sezonie sie ich więcej pokaze bo dużo więcej ich wsadziłam i nie wiem gdzie mi wyparowały . Iwuś masz rację te spotkania są stanowczo za krótkie nawet nie zdążymy poruszyć wszystkich tematów nas interesujących . Basiu dla Ciebie i nie tylko
http://www.youtube.com/watch?v=HgOEAGFX2D8
- basjak

Witam poświątecznie
Dziękuję wszystkim za świąteczne życzenia. Jeszcze tylko Sylwester i Nowy Rok... i wracamy do normalności. Nadszedł czas na oglądanie ogrodów, których do tej pory nie udało sie odwiedzić
Ja zaczynam już oglądać pergole, koniecznie muszę coś wykombinować dla glicyni. Takie sklepowe wydają mi się zbyt delikatne.
Tak wyglądała bidulka późną jesienią,podniszczona przez remont altany

A dla przypomnienia moja tawułka-terminator.

Dziękuję wszystkim za świąteczne życzenia. Jeszcze tylko Sylwester i Nowy Rok... i wracamy do normalności. Nadszedł czas na oglądanie ogrodów, których do tej pory nie udało sie odwiedzić
Ja zaczynam już oglądać pergole, koniecznie muszę coś wykombinować dla glicyni. Takie sklepowe wydają mi się zbyt delikatne.
Tak wyglądała bidulka późną jesienią,podniszczona przez remont altany

A dla przypomnienia moja tawułka-terminator.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
BASIU
Tak gęsiówka rośnie szybko. Ten żagwin padł podczas powodzi.
Piękna jest ta Twoja tawułka

Tak gęsiówka rośnie szybko. Ten żagwin padł podczas powodzi.
Piękna jest ta Twoja tawułka
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja jakoś nie nadążam nawet z oglądaniem ogrodów, które już znam, a co dopiero z tymi nieznanymi 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Masz rację Basiu to prawdziwy terminator gdy wszystkie poszły spać ona nadal sobie kwitła 
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Można by Basiu pomyśleć o zrobieniu takiej kratki z listewek na stałe przymocowanej do muru - kratka oczywiście pomalowana na zielono 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
BASIU
Piękne masz irysy wiosenne. Ja nie niestety nie umiem ich utrzymać w ogrodzie.
Piękne masz irysy wiosenne. Ja nie niestety nie umiem ich utrzymać w ogrodzie.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Basiu śliczna tawułka i pisałaś, że tak długo kwitnie, ale bardzo Ci dziękuje, po prostu nie mam gdzie sadzić, mam kilka kolorów tawułek i muszą mi wystarczyć.
Twoja glicynia już taka rozkrzewiona.
Czy Ci nie przemarza?
Ja w tym roku posadziłam glicynię przy ściętej starej śliwie. Na zimę okręciłam, ale boję się wiosennych przymrozków.
Twoja glicynia już taka rozkrzewiona.
Czy Ci nie przemarza?
Ja w tym roku posadziłam glicynię przy ściętej starej śliwie. Na zimę okręciłam, ale boję się wiosennych przymrozków.
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Basiu
witaj
po świętach masz piękne miniaturowe iryski i tawuła ślicznie kwitnąca masz rację może po świętach szybciej czas do wiosny poleci bo zima daje się we znaki 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Dobrze ujęłaś tą tawułkę
, niezła jest 
- basjak

Iwonko poczytałam trochę o glicyni...spójrz, jakie ma grube gałęzie, więc i podpory muszą być solidne. Gotowe pergole chyba nie zdają tu egzaminu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a&start=84
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a&start=28
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a&start=14
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a#p1005486
Krysiu niecierpliwie będę czekać na gęsiówki i żagwiny, których kupno zostało zainspirowane Twoimi fotkami
U mnie, jak na razie, irysy żyłkowane kwitły bez problemu, nawet te zasadzone w trawie, pod czereśnią.
Gosia ja bardzo lubię oglądać nowe ogrody, choć oczywiście, nie zapamiętuję nasadzeń. No chyba, że trafię na coś wyjątkowego. Bardziej utrwalają się szczegóły ogrodów oglądanych na bieżąco np. Twoje super schody
Jadzia u mnie ta tawułka tak wlazła pomiędzy piwonie, że, aby się jej pozbyć, musiałabym dokładnie wykopać wszystko na pół metra, a potem zabawić się w Kopciuszka
miało by to sens, bo przy okazji pozbyłabym się powoju
Tajko nie wszystkie tawułki obcięłam jesienią i teraz wystają sobie spod śniegu

Glicynie mam dwie, kupione z głębokiej przeceny w OBI, w listopadzie 2007. Posadziłam je razem. Jedna to chyba chińska, ma kwitnąć w kolorze białym. Rośnie marnie, przemarzają jej końcówki pędów. Druga to wisteria kwiecista, ma bardzo duże przyrosty i zakwitła w tym roku dwoma kwiatkami. Jak już pisałam, w tym sezonie popisać się nie mogła, ciągle zrzucana i przygniatana z powodu wymiany dachu i ocieplania ścian altany.
Rośnie na ścianie bocznej, z lewej strony zdjęcia.W zeszłym roku wspięła się na samą górę lampy dachowej

Stasiu jak na razie mamy prawdziwą zimę
nie pamiętam tak zaśnieżonego i zimnego grudnia, praktycznie od miesiąca ujemne temperatury. Jeden z moich sąsiadów, krótko przed świętami, sadził zapomniane tulipany. Rozgarnął śnieg, okazało się, że ziemia miękka, wsadził cebule, przykrył z powrotem śniegiem. Zakwitną
pewnie tak.
Aniu Ty chyba też masz tę tawułkę
rozrosła się?
To może na kolorowo-tulipanowo

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a&start=84
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a&start=28
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a&start=14
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a#p1005486
Krysiu niecierpliwie będę czekać na gęsiówki i żagwiny, których kupno zostało zainspirowane Twoimi fotkami
U mnie, jak na razie, irysy żyłkowane kwitły bez problemu, nawet te zasadzone w trawie, pod czereśnią.
Gosia ja bardzo lubię oglądać nowe ogrody, choć oczywiście, nie zapamiętuję nasadzeń. No chyba, że trafię na coś wyjątkowego. Bardziej utrwalają się szczegóły ogrodów oglądanych na bieżąco np. Twoje super schody
Jadzia u mnie ta tawułka tak wlazła pomiędzy piwonie, że, aby się jej pozbyć, musiałabym dokładnie wykopać wszystko na pół metra, a potem zabawić się w Kopciuszka
Tajko nie wszystkie tawułki obcięłam jesienią i teraz wystają sobie spod śniegu

Glicynie mam dwie, kupione z głębokiej przeceny w OBI, w listopadzie 2007. Posadziłam je razem. Jedna to chyba chińska, ma kwitnąć w kolorze białym. Rośnie marnie, przemarzają jej końcówki pędów. Druga to wisteria kwiecista, ma bardzo duże przyrosty i zakwitła w tym roku dwoma kwiatkami. Jak już pisałam, w tym sezonie popisać się nie mogła, ciągle zrzucana i przygniatana z powodu wymiany dachu i ocieplania ścian altany.
Rośnie na ścianie bocznej, z lewej strony zdjęcia.W zeszłym roku wspięła się na samą górę lampy dachowej

Stasiu jak na razie mamy prawdziwą zimę
Aniu Ty chyba też masz tę tawułkę
To może na kolorowo-tulipanowo

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki