Ogród piofigla cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
wmx
200p
200p
Od: 6 gru 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piofigla cz.2

Post »

Tomku trafilam do twojego watku i szybko sie wpisuje aby mi nie umknal...wszystkiego jeszcze nie obejrzalam ale to co zobaczylam wystarczy mi aby sie w nim podkochiwac...tym bardziej ze jest to ogrod w moich stronach...
Pozdrawiam Sylwia
Storczyki Sysi i Ogród Sysi
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Witaj Zbyszku, dzięki za odwiedziny i zaproszenie na wycieczkę w Tatry, czytając o Twoich eskapadach, to nasze spotkanie na szlaku szybko nie nastąpi, cienias ze mnie, ale z marzeniami że kiedyś uda mi się wspiąć ciut wyżej. Wycieczki w góry to wspaniałe przeżycie, zazdroszczę Tobie sporych osiągnięć w tej dziedzinie i podziwiam świetną znajomość Tatr oraz kondycję do ich zdobywania.
W Twoim ogrodzie byłem parokrotnie, odezwę się u Ciebie w wątku :D

Witku ja nie zauważam u Ciebie małego doświadczenia ogrodniczego, wręcz przeciwnie, Twój ogród wygląda jak kolejny zakładany przez Ciebie, zacząłeś z 'grubej rury', masz sporo do pokazania i pochwalenia się. Wszyscy podziwiamy Twoje rośliny i Twoją ich znajomość, to świadczy że jesteś rasowym ogrodnikiem. Poza tym uczyć się i doświadczać, będziemy do końca życia
Co do 'naszej zimy złej', to ja niedawno wróciłem z ogrodowego odśnieżania, mokry śnieg jak licho, otrzepałem go ze stożkowych i bukszpanów, to muszę a reszta niech sobie radzi i wiosną zachwyca urodą, no :D

Sylwio witam Cię serdecznie, cieszę się że spodobało Ci się u nas, coś czytam o podkochiwaniu....w ogrodniku? :;230 , a...w ogrodzie, no... trudno :;230 . To żarciki oczywiście.
Ja zerknąłem przez chwilę do Twojego ogrodu, aby zobaczyć z Kim mam do czynienia, ale dopiero muszę się mu bliżej przyjrzeć, widziałem przepiękne róże pnące :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Też zajrzałam po raz pierwszy. Dzisiaj mam szczęście do wątków, już trzeci piękny ogród!
Na pewno będę wracać! :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tmoku jeszcze w temacie nie ogrodowym (bo inni już wszystko napisali i pochwalili) ten kolega przed wycieczką w Tatry leczył się u kilku specjalistów i miał lęk wysokości -drabina to był już horror, a na ostatnim spotkaniu klasowym pokazywał zdjęcia z wejścia na Mont Blanc choć nasza klasa to rocznik cho cho :( (a może jeszcze starszy)
na zdjęciach u Olgi widziałem że sobie dajesz radę więc ciut wyżej to nie problem
wmx
200p
200p
Od: 6 gru 2009, o 13:34

Post »

No coz TOMKU zanim spotkalam mojego meza to bardzo kochliwa bylam ,wiec patrzac na ogrod pewnie bym sie i w ogrodniku zakochala.
A tak powaznie uwielbiam ludzi z takim poczuciem humoru i z checia strojenia sobie zarcikow.
Pozdrawiam Sylwia
Storczyki Sysi i Ogród Sysi
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Sure Agato, witam, miło mi że odwiedzasz nasz ogród, zapraszam zawsze. Niestety nie robiłem w tym sezonie wielu zdjęć, z powodów zaangażowania w rodzinne sprawy, dlatego obecny watek jest dość ubogi a z pierwszego wątku zniknęło większość zdjęć, także prezentacja naszego ogrodu jest dość marna. Miałem pokazać trochę zimy w ogrodzie, ale po dzisiejszym dniu, znowu odeszła mnie ochota, toniemy w śniegu i znowu sypie :D

Zbyszku to bardzo sympatyczne że mnie dopingujesz, postaram się wspiąć się w wyższe partie, Twoje wypowiedzi na tematy górskie, powodują że można Tatry lepiej poznać. Do wycieczek w góry powinno się dobrze przygotować, pomagasz w tym swoimi opisami wypraw, czytam u Olgi. Tak wstawiłem w wątku Azy zdjęcie z 'wyprawy', to trochę kompromitacja gdy patrzę na Wasze poważne szlaki, Rysy, Krywań, Orla Perć.....podejrzewam że będę je podziwiał jedynie opisywane przez Was :D
Myślę o urlopie letnim w Zakopanym, to może trochę się zbliżę ku szczytom.... W Tatrach mam tyle do zobaczenia że wystarczy na wiele urlopów :D

Sylwio trzeba sobie ten czas zimowy czymś wypełnić, a humor przezwycięży wszystko, nie powinien nas opuszczać, tego nam wszystkim życzę :D

Może w chichot wprawi kogoś mój nieprofesjonalny trawnik

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Tomek :wit
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

piofigiel pisze: Może w chichot wprawi kogoś mój nieprofesjonalny trawnik
:;230 (nie chichot!) Ależ to Tomaszu jeden z piękniejszych, naturalnych trawników :lol:
Daj spokój z tym profesjonalizmem, bo nabawimy się kompleksów. I nie martw się na zapas o kondycję ogrodu po zimie. Zobaczysz, zaświeci marcowe słońce i inaczej na to spojrzysz. Przerabiałam to wielokrotnie :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Co TY gadasz,Tomek....ja mam taki sam.....i podoba mi się :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Tomku piękny naturalistyczny trawnik ale powiedz mi czy jak go kosisz to nie wycinasz stokrotek?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Tomku, mnie się ten trawnik bardzo podoba, u mnie nie ma stokrotek, więc tym bardziej doceniam taką łączkę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Tomku, kocham takie łączki. ;:196 Elżbieta
Awatar użytkownika
vitoldo
500p
500p
Od: 6 cze 2010, o 23:24

Post »

W tym roku, kiedy wkurzyłem się na mój trawnk, zacząłem marzyć o tzw. trawniku z mikrokoniczynką. Moja Ż. nakrzyczała na mnie :D i dałem sobie spokój. Mnie się bardzo podobają takie naturalne trawniki, ale mam obowiązek mieć inny trawnik :;230
To mój ogród jest dla mnie, a nie ja dla mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Pisałem o stokrotkach (zaszczepiłem na swoim trawniku) ale coś się skaszaniło w kompie a w międzyczasie dziewczyny :wit sypnęły tyle ochów ;:138 ; i achów ;:138 że nic do dodania
więc znowu nie ogrodniczo:
piofigiel pisze:..Myślę o urlopie letnim w Zakopanym, to może trochę się zbliżę ku szczytom...
z wyższymi górami to tak jak ze skokiem spadochronowym, najtrudniej zrobić ten pierwszy krok stojąc na progu luku - robisz go i już nie masz odwrotu, lecisz i czujesz się wolny :heja :heja
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tomku ślicznie te stokrotki wyglądają w trawniku , sama tak bym chciała na moim ostatnim skrawku, chyba kupie nasionka i posieję .

Genia :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tomku twój trawnik jest jak najbardziej w porządku.
U mnie jest nawet więcej stokrotek i wcale się tym nie przejmuję.
Wygląda to wiosną i latem cudownie.
Jeśli na rabacie wokół nic nie kwitnie, to akurat trawnik robi za rabatę dyżurną. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”