gloriadei - różanka 2010
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: gloriadei - różanka 2010
Ewuś, to chociaż uchyl rąbka tajemnicy i napisz, jaki zapowiada się nowy ogród? Jak duży? Jaki kształt? Łatwiej będzie sobie go wyobrazić. Na pewno pięknie go urządzisz 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewcia,
staram się wyobrazić sobie, jakie uczucia kłębią się w Twojej głowie.
Też nie raz myślałam sobie, co by to było, gdybym miała zostawić ten swój ogród.
Może nie całkiem jestem zadowolona z jego wyglądu, bo to przecież mój pierwszy i nie tak doskonały, ale na pewno byłoby mi szkoda go zostawić. Z drugiej strony szansa na stworzenie nowego ogrodu, może doskonalszego.
Kochana , oby tylko starczyło Ci sił, zdrowia i pomocników do realizacji nowych wspaniałych pomysłów.
Bardzo jestem ciekawa,w jakim regionie będzie Twój nowy ogród ?

Też nie raz myślałam sobie, co by to było, gdybym miała zostawić ten swój ogród.
Może nie całkiem jestem zadowolona z jego wyglądu, bo to przecież mój pierwszy i nie tak doskonały, ale na pewno byłoby mi szkoda go zostawić. Z drugiej strony szansa na stworzenie nowego ogrodu, może doskonalszego.
Kochana , oby tylko starczyło Ci sił, zdrowia i pomocników do realizacji nowych wspaniałych pomysłów.
Bardzo jestem ciekawa,w jakim regionie będzie Twój nowy ogród ?
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewciu będzie dobrze Ty masz dusze i serce dla swoich roślin i pewnie stworzysz jeszcze piękniejszy ogród a my będziemy dopingować .
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Jakie dobre wieści
Wyobrażam sobie ile nowych planów i koncepcji krąży Ci już po głowie. Z doświadczeniem które masz i z Twoją intuicją...Ewa! Mam tylko nadzieję, że warunki klimatyczne w nowym ogrodzie będą zbliżone, a może lepsze?
Zapewne zostawisz część siebie w starym ogrodzie i będzie Cię trawiła przez kilka lat ta znana wszystkim ogrodnikom niecierpliwość, kiedy wreszcie nowe dorówna staremu...ale z tych nadchodzących możliwości po prostu nie można się nie cieszyć!
Cieszę się razem z Tobą i niecierpliwie czekam na jakieś wieści. Póki co, rozpieszczaj nas jeszcze ile tylko możesz fotkami z ogrodu
Zapewne zostawisz część siebie w starym ogrodzie i będzie Cię trawiła przez kilka lat ta znana wszystkim ogrodnikom niecierpliwość, kiedy wreszcie nowe dorówna staremu...ale z tych nadchodzących możliwości po prostu nie można się nie cieszyć!
Cieszę się razem z Tobą i niecierpliwie czekam na jakieś wieści. Póki co, rozpieszczaj nas jeszcze ile tylko możesz fotkami z ogrodu
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
EWCIU czyli stare smieci będziesz zostawiać i budować nową ogrodową przestrzeń . Szkoda ,że nie mieszkam gdzieś bliżej Ciebie . na pewno nie jedna łezka zakręci się w oku ,ale mam nadzieję ,że nas --nie opuścisz
Trzeba będzie znowu czekać aż krzaczory się pięknie rozrosną ,więc nie lada wezwanie stoi przed Tobą 
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Różany eden... a tu trzęsienie ziemi
Pięknie będzie... a "stara"różanka będzie żyła życiem wirtualnym
Pięknie będzie... a "stara"różanka będzie żyła życiem wirtualnym
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewuniu, słyszę, że planujesz przeprowadzkę.
Na pewno ogród będzie większy. Bedzie więcej miejsca na róże.
Uwielbiam Twoje połączenia róż z bylinami.
Na pewno trzeba bedzie czasu na takie widoki jak masz w tej chwili, ale sama wiesz jak rosliny szybko sie rozrastają. Niedługo znowu będziemy podziwiały taki gąszcz jak masz w tej chwili.
Na pewno ogród będzie większy. Bedzie więcej miejsca na róże.
Uwielbiam Twoje połączenia róż z bylinami.
Na pewno trzeba bedzie czasu na takie widoki jak masz w tej chwili, ale sama wiesz jak rosliny szybko sie rozrastają. Niedługo znowu będziemy podziwiały taki gąszcz jak masz w tej chwili.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
No właśnie - życzę Ci większego ogrodu by pomieścił większą ilość róż. Nie przejmuj się - większość róż można wykopać i przenieść - na duże okazy najlepsze są firmy ogrodnicze które mają sposoby na dobre wykopanie większych sztuk. Z projektowaniem nowego ogrodu sobie poradzisz.
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
No i dopisując się do powyższych postów-wiesz ja nie popełniać błędów.Bo podobno na nich się uczymy. 
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
To dopiero musi powstać fantastyczny ogród (nie ujmując urody obecnemu):tan Trochę czasu pewnie minie zanim wszystko urośnie. Trzymam kciuki za przeprowadzkę, oby jak najwięcej różyczek udało Ci się przesadzić 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja jeszcze mam nadzieję, że będziesz tworzyła go na naszych oczach. Bartdzo lubię patrzeć jak powstaje ogród od podstaw.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kochane dziewczyny!
Dodajecie mi wiele otuchy i za to wam bardzo dziękuję!
Oczywiście wasz doping będzie pomocny i to bardzo!!!
Nie mogę zdradzić jeszcze szczegółów, bo sama nie jestem wszystkiego pewna.
Przenosimy się do Wielkopolski ze zględu na pracę. Ale jaki będzie ogród tego jeszcze nie wiem.
Oby wasze zyczenia się spełniły i byłto duzy teren
Przypuszczam , że nie nie przekroczy klasycznych ogródków przydomowych czyli max. 900m2
ale urządzając go od początku z planem w ręku, mogę wykorzystać każdy kąt. I to mnie bardzo cieszy!
Przesadzanie większych okazów już przećwiczyłam rok temu, więc powinno sie udać! Na firmę nie mogę sobie pozwolić, ale mam pomocników ;)
Na własnych błędach nauczyłam sie też trochę
więc powinno być łatwiej, przynajmniej teoretycznie hihi! 
Przede wszystkim mam wiele przykładów tu, w waszych ogródkach
i pozwólcie, że będę to i owo podpatrywać i wprowadzac u siebie .
Póki co muszę zmykać do obowiązków, ale chciałam jeszcze zachęcic chętnych do składania wspólnego zamówienia w szkółce róż Schultheisa w Niemczech. Ma wiele ciekawych odmian, niedostępnych jeszcze u nas w Polsce. Na stronie można wybierać odmiany: http://www.rosenhof-schultheis.de/
a zamówienie wysyłać do naszej Gosi Deirde
Podsumowanie sezonu muszę przerwać do świąt, ale zostawiam kilka widoczków na dobry dzień :

Dodajecie mi wiele otuchy i za to wam bardzo dziękuję!
Oczywiście wasz doping będzie pomocny i to bardzo!!!
Nie mogę zdradzić jeszcze szczegółów, bo sama nie jestem wszystkiego pewna.
Przenosimy się do Wielkopolski ze zględu na pracę. Ale jaki będzie ogród tego jeszcze nie wiem.
Oby wasze zyczenia się spełniły i byłto duzy teren
Przypuszczam , że nie nie przekroczy klasycznych ogródków przydomowych czyli max. 900m2
ale urządzając go od początku z planem w ręku, mogę wykorzystać każdy kąt. I to mnie bardzo cieszy!
Przesadzanie większych okazów już przećwiczyłam rok temu, więc powinno sie udać! Na firmę nie mogę sobie pozwolić, ale mam pomocników ;)
Na własnych błędach nauczyłam sie też trochę
Przede wszystkim mam wiele przykładów tu, w waszych ogródkach
Póki co muszę zmykać do obowiązków, ale chciałam jeszcze zachęcic chętnych do składania wspólnego zamówienia w szkółce róż Schultheisa w Niemczech. Ma wiele ciekawych odmian, niedostępnych jeszcze u nas w Polsce. Na stronie można wybierać odmiany: http://www.rosenhof-schultheis.de/
a zamówienie wysyłać do naszej Gosi Deirde
Podsumowanie sezonu muszę przerwać do świąt, ale zostawiam kilka widoczków na dobry dzień :

- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Wielkopolska to brzmi zachęcająco 
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oj Gosiu
To znowu będzie radość tworzenia czegoś nowego a swoje doświadczenie z pewnością teraz wykorzystasz
Strasznie jestem ciekawa więc czekam niecierpliwie na szczegóły...
Powiedz tylko czy to już ... czy wiosną dopiero sie przeprowadzisz?
To znowu będzie radość tworzenia czegoś nowego a swoje doświadczenie z pewnością teraz wykorzystasz
Strasznie jestem ciekawa więc czekam niecierpliwie na szczegóły...
Powiedz tylko czy to już ... czy wiosną dopiero sie przeprowadzisz?
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewcia, po tych widoczkach dzionek na pewno będzie dobry.
Skoro Wielkopolska, to bliżej do Rosarium i do Deirde, i innych Wielkopolan.
Miłego dnia

Skoro Wielkopolska, to bliżej do Rosarium i do Deirde, i innych Wielkopolan.
Miłego dnia