Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Dalej odwilż... wszystko zamienia się w mlaszczącą bryję... E, nie ma co narzekać... Zimozielone będą dobrze podlane :wink:

Nelu - smacznego :D Tak sobie myślę, że każdy dzień zbliżający nas do wiosny będzie wzmagał apetyt na witaminowe koktajle. M nieoceniony na razie nie dojechał do znanego mu sklepu... a ja zmniejszyłam intensywność poszukiwań :;230

Martuś - tak tak... wszak to świat oszalał, nie my :;230 . A ja już ręce zacieram na widoki Twoich przenikających się rarytasików ;:138 Precyzja wyrażania myśli - porażająco sprawna :wink: Witam w klubie bezczapkowców. Przyznam, że troszkę podrasowałam komfort cieplny - od paru miesięcy omijam fryzjera... Zawsze to cieplej :;230

Grześ - jak to ładnie zakwalifikowałeś... kot ewentualnie jakiekolwiek zwierzę :;230 Zupełnie bezkonfliktowo :;230 Chcesz pergolę powiadasz... a list do Św Mikołaja, to o czym pisałeś :;230 . Czekaj cierpliwie namiar się znajdzie... Wiesz, ten sam model ma furtkę... lub nie - to tylko kwestia dwu "dingsów" i czterech śrubek :D

Goś - posty nie narażone na psie psoty to i admin szczęśliwszy :;230 Moje psidła chyba jedyne w całej okolicy nauczone wychodzić na spacer dla załatwienia psich spraw wszelkich. Uważam to za bardzo wygodne rozwiązanie. Serducho bije - to przy niskim ciśnieniu bardzo wskazane, zwłaszcza, że kawy nie pijasz. Wiosny chcesz... to może jutro... Dziś będą...

Na dobranoc i dzień dobry sierpniowe drugie plany. Chyba nie pokazywane... ale któż to spamięta :;230
No, to role główne kolejno przyjęły : Renesansowa Izabela, Dzień Zwycięstwa vel Pokój, Cicho i Hrabina z Północno-Wschodniej Holandii. Ale nakombinowałam :;230

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza, ja prawie wszystko rozumiem! :;230 Czy to oznacza, że ze mnie znawca róż? :shock: Nie, nie, zbyt daleko idące wnioski, wiem! Nie rozumiem "cicho"...Silence? jest taka róża?
Ale spokojnie, jesteśmy całkiem normalni, gadamy jakimś szyfrem, no i co z tego? :;230 Wszystko się w logiczną całość składa...Skoro Dzień Zwycięstwa to i pokój rzecz oczywista :D A renesansową Izabelę i grafinię z Holandii też musiało coś łączyć, w końcu tej arystokracji tak wiele nie było...Tylko to "cicho" nie pasuje :;230 Ale skoro pokój i umilkły armaty... :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

PIANO :;230 :;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Piano! :;230 To też pasuje trochę w innej pisowni...Pokój, radość, pijano, żeby to uczcić! :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Piekna ta Twoja arystokracja, otoczona całkiem przystojnym pospólstwem :D
Właśnie nie mogę wysłac posta. Cos u Ciebie naprawdę czary. Szafy pozamykane?
Moje psisko wychodzi samo, bo ja bym przy jego intensywności wychodzenia sucha jak wiór była. I tak mam niezłą gimnastykę, gdy musze tak non stop wstawać i wpuszczać i wypuszczać go w te i nazad.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Marta ja tez wszystko zrozumiałam :heja
Izka, miałam okazję kupić renesansowe róże, ale jakoś się nie zdecydowałam. Może coś z doświadczenia na ich temat mi przybliżysz?
Kiedy się sieje kleome? Coś mnie nachodzi.... już... ;:223
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

aha, i dostałam katalog Austina ;:138 Będę miała co robić :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś robisz takie cudne ujęcia, że aż nie można się napatrzeć ;:138 Już wcześniej o tym pisałam, ale obawiam sie , że oglądając Twoje fotki będę sie powtarzać :roll: :lol:
Różyce wspaniale prezentują się w takim kolorowym otoczeniu....no i na zdjęciach wyglada to kosmicznie :roll: :roll:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Jakiż tam fantastyczny gąszcz widać na tych zdjęciach... :D
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ja sobie przejrzałam koktajlowe i pozostałe zdjęcia rano do kawy. Teraz przeglądam jeszcze raz. Narasta we mnie coraz większa tęsknota za słońcem, więc odliczam dni, aż zacznie dnia przybywać.
I dygresja, podobno koktajl = ogon koguta (cock tail). W sumie mogłaby się tak też nazywać jakaś odmiana róży :wink:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Jako samozwańczy znawca róż :;230 :;230 :;230 spieszę donieść, że jest taka odmiana róży! Pamiętasz, Aniu, w OB w Lublinie ją podziwiałyśmy, taka malinowa, świetlista, cały łan był, a u mnie występuje pojedynczo :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Martuś, trafiony zatopiony :;230 Pamiętam, róża cudna, po prostu miodzio, tylko wysoka - miałaś przesadzać? I na pewno ta odmiana jest też w krakowskim ogrodzie botanicznym- pamiętam że koło szklarni Wiktorii ją widziałam.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Szafa się uchyla. Zaczyna się skrzyć mrozem...srebrzyć śniegiem... Zima wraca :?:

Martuś - pokój... radość.... pij rano... kakao... na gołe ciało :shock: Ależ dokazujesz :;230 :;230 :;230

Goś - to nie pospólstwo... to świta... damy dworu... Szafa uchylona, więc może i czary wychynęły... Co do psiska... to pewnie gdyby go wyspacerować, to spałby w domu jak niebożątko, ani by mu do głowy nie przyszło się kręcić w te i nazad :wink:
Moje wynudzone pałętają się pod nogami... wyspacerowane stają się niewidzialne :;230

Dorotko - brawo za wyrozumiałość dla spolszczeń Renesansowa Izabela trafiła do ogródka z uwagi na to, że jest moją imienniczką. Mocno zmarzła ubiegłej zimy i dość opieszale odbudowywała krzew. Obfitość kwitnienia umiarkowana, ale właściwie cały sezon jakiś kwiat rozkwitał a kolejne pąki dojrzewały. Zapach słaby. Jesienią złapała mocno plamistość. W mojej ocenie to nie jest obowiązkowa róża w ogrodzie :wink: Choć imię ma takie piękne :;230 :;230 :;230 Miły katalog... pewnie Mikołaj przyniósł, bo grzeczna byłaś ;:170

Agnieś - cieszę się, że się podobało... staram się tak robić, żeby było ładnie ;:167 Zdjęcia, cóż, jak pisałam trochę wyreżyserowane, ale i nasadzenia młode, więc na "prawdziwy" efekt trzeba będzie czekać.

Walentyno - gąszcz ... dorobek całego lata, wszak to sierpień.

Aniu Zielona - jak jest słonko, to nawet zimę człowiek lepiej zniesie, to prawda. A Koguci Ogon jak widzę znalazł się był... gdzie? W lubelskim zagłębiu cudów :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiosny się zachciewa... to ja tu takie marcowo-kwietniowe tęsknoty unaocznię. Nie koniecznie słonecznie żółte :;230
To, tak na dobranoc... na dzień dobry...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Już sobie śpiewam "nie dokazuj, miła, nie dokazuj!" i dalej też :;230
Nie mogę pić kakao, bo już nie trawię kazeiny? Chyba...
O, jakie włochacze sasankowe cudne! A z tym słonecznie żółtym to jakaś aluzja? :wink: :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”