Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Co to jest to pierwsze? :shock: :shock: :shock:
Irysy... ech... zmilczę :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja wiem, co to jest to pierwsze :D Ładne, ja w przyszłym roku też się spodziewam, że tak powiem :wink:
A maczki odmianowe zdecydowanie Ci imputuję :wink: Rekomenduję, zachwalam, polecam! ;:108
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Żółtki to coś dla mnie :D Pierwszego się domyślam, posadziłam jesienią korzonki, ale czy coś wyrośnie...
Maki w odmianach, tak na wszelki wypadek warto mieć :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Iza, wlazłam nieopatrznie w linka którego gdzieś umieściłaś i przepadłam
Kurcze, ja jestem w pracy! :oops:
Jak tam jest pięknie ;:167
Wieczorkiem się tam zagubię na dłużej :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Nowa dostawa śniegu :wink: W ogródku czyściutko, bialutko...

GorzatkoMał - po pierwsze pustynnik... a irysy... cóż tu gadać :;230

Martuś - spodziewasz się... A ja swojego musiałam wykopać przy przemeblowaniu rabaty. Schowałam do piwnicy, bo już przymrozki były, bałam się, że biduś nie da rady o własnych siłach w ziemi. Maczki... właśnie dziś wzbogaciłam się o rozwiązanie co zrobić z przekwitającymi makami... Obciąć przy ziemi... Wiosną będę się bacznie rozglądać, skoro rekomendujesz, zachwalasz i polecasz :wink:

Aniu Zielona - śliczne te ośmiorniczkowate korzonki są urokliwe, prawda? Lubi przepuszczalną glebę, więc powinien być zadowolony. Do gromadzenia na wszelki wypadek należałoby mieć zapasowy ogródek :;230

Dorotko - przepadłaś? ja też przepadam :wink:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Przeglądam zdjęcia... a tu maj... tyle radości w ogrodzie po majowych ciepłych deszczach... Wszystko takie świeże, wesołe, barwne. Cudowna obietnica nadchodzącego lata... I ten zapach nagrzanej, wilgotnej ziemi... Ech... Skalniak chłonący słońce każdym kamyczkiem... Niech tylko zejdą śniegi...

[ Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Iza prorokujesz,że śniegi zejdą dopiero w maju? :wink: ;:14
Skalniak zadowolony z życia! Ty się właśnie powinnaś bardziej skalnymi roślinkami zainteresować, ziemia Twoja dla skalnych roślin byłaby znakomita! Takie lewizje na przykład rosłyby na potęgę! Oj, wiem, wiem, że warunki naturalne a osobiste preferencje wcale nie muszą iść w parze! :;230
Za maczkami się rozglądaj, bo warto! Tylko dobrze im się w tych kapersach przyglądaj, bo różne "stany" maczków w nich widziałam i od razu do jakiejś doniczki, wysychają w mgnieniu oka!
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Co Ty, Martuś... wszystko Ci się pomyliło... W przyszłym roku wiosna ma być od marca... Petycję podpisałam :wink:
Przed chwilą maczki oglądałam :;230 Polecam... u Neli, Alionuszki bardzo miły, marzycielski link :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś ależ nas uraczyłaś fotkami ;:138 kocham skalniaki i taki widok, to miód na moje serducho. Skalniaki mogę podziwiać bez końca :tan Twój jest prześliczny, ciągle się wpatruję co to na nim rośnie 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka skalniak u Ciebie z prawdziwego zdarzenia,jest na czym oko oprzeć...petycja podpisana ...to na żywo już w marcu widoczny...
Znalazlaś maki w moim linku... :shock: no tak...tam jest sporo odnośników...Ja zatrzymałam się na bodziszkach :wink:
Mam też skalniak,tzn podwyższenie...na którym rosły różne skalne roślinki...teraz większość tych roślinek zastąpiły ...zgadnij... :wit Odgadłaś... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieś - na skalniaku takie tam... skład zmienny bo po zimie zawsze coś wypadnie... Dla Ciebie bałaganiarski zestaw skalniakowy od marca do października. Ale najpiękniejszy na skalniaku jest maj ;:167

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nelu - Zagadka była prosta :D U mnie więcej miejsca, to i takie kochające słonko drobiazgi można było zmieścić. U Ciebie Nelu to skalniaki na taras do donic... no tak... Na tarasie też ciasno :;230
W Twoim linku są różne cudowności :D Ujęły mnie bardzo krwawniki. I widziałam żurawkę tak lemonkowo-zieloną, że chyba świeci nocą :;230 A jakie astry ;:167 Taką szkółkę na wyciągnięcie ręki i bankructwo gwarantowane :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

aleb-azi pisze:Przeglądam zdjęcia... a tu maj... tyle radości w ogrodzie po majowych ciepłych deszczach... Wszystko takie świeże, wesołe, barwne. Cudowna obietnica nadchodzącego lata... I ten zapach nagrzanej, wilgotnej ziemi... Ech... Skalniak chłonący słońce każdym kamyczkiem... Niech tylko zejdą śniegi...
Izuś, masz rację, że wiosną ziemia pachnie cudownie. Też lubię ten zapach, szczególnie po wiosennym deszczu.
No i sporych rozmiarów skalniak. Mój to mikroskopijny.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skalniak jest, a gdzie erectus :;230 , czy jak tam go zwą :lol: wyrźnie brakuje do kompletu.
Maki ;:224 miałam kilka maków, ale żaden nie zakwitł ;:223 a dostawa, taka sama, jak Marty.
Co zrobiłam nie tak ;:14
Izka, ostatnie prognozy wskazują, że twoja petycja rozpatrzoną została, wiosna w marcu :uszy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Biało wkoło, nawet powietrze zbielało. Gęsta mgła marznąca bo -10 ... Pięknie jest, ale przez tą wilgoć nie nazbyt przyjemnie.

Goś - skalniak nie taki duży jakby się wydawało :;230 Scenarzysta z reżyserem tak to wykreowali :wink:

Joluś - orostachys już był, więc zgrabnie go ominęłam w tym rozdaniu :D Maki nie zakwitły, a Ty się zastanawiasz co zrobiłaś nie tak... Może marny dostawca się trafił :wink: Oby petycja zadziałała ;:138
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na rozgrzewkę parę łyków czerwonego wina... z nutą ostrężyny i czarnej porzeczki. Czyli William Shakespeare w odsłonie z czeerwca, lipca, sierpnia i października. Gdyby nie paskudna plamistość, która nęka go bez litości byłby moim faworytem. Ale i tak go lubię :;230 Przeniosłam jesienią trzy krzaczki w jedno miejsce, bo siały zarazę na sąsiadki... Mam nadzieję, że przetrwają przeprowadzkę, bo to czteroletnia róża o wigorze, powiedziałabym przeciętnym. No i te gołe nogi muszę czymś obsadzić, żeby nie straszył, bo wyszło na to, że jest bardzo na widoku.

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”