Widziałam ostatnio jak kobea przepięknie zakwitła na siatce ogrodzeniowej ...
miała dużo kwiatów i pąków. Pewnie już padła po ostatnich przymrozkach...
O zdjęcia jesienno zimowe bardzo fajne Mam moment to zaglądam nareszcie.
Ja też dodam klimat jesieni dzisiaj heheehehe. Ostatnio to ciągle w pracy i pracy tak że nie
mam nawet dłuższej chwilki na odwiedzenie forum. Wybaczcie że tak rzadko zaglądam
Hejka mam moment to wpadłem.
Na zdjęciu rzadko widziany w Polsce owoc ambrowca amerykańskiego. Tylko nieliczne drzewa w Naszym kraju owocują. Postanowiłem zrobić wiec fotkę. Troszkę podobne do platana też taka jakby kuleczka ale z kolcami hehehehe
Witaj Krzysiu szkoda że już jesień i to taka późna , już nie bardzo jest co pokazywać , przynajmniej ja nie lubię późnojesiennej pory roku do tego liście już opadły a deszcz prawie co dzień pada .
Dobrze że można wrócić do wspomnień .
Pozdrawiam Genia
Hej Geniu masz racje to ponura i smutna pora roku ale całe szczęście że mamy do podziwiania chociaż rośliny iglaste.
Bez nich można by było dostać depresje z powodu braku zieleni i koloru na tym świecie
Ale ta pogoda i pora ma swoje plusy - z większą radością myślimy o wiośnie i nie możemy się jej doczekać
Drodzy Forumowicze!
Doszły do mnie przykre niestety wiadomości
15 listopada spłonął najgrubszy w Polsce dąb szypułkowy (10metrów obwodu)
miał 700 lat. Przyczyna pożaru - najprawdopodobniej to podpalenie!
Nasuwa mi się tutaj pytanie dlaczego dochodzi do takich aktów przemocy wobec drzew
które są przecież bezbronne. Zresztą nie tylko wobec drzew ale i innych organizmów.
Komu przeszkadzało to niezwykłe drzewo?!
Dla mnie to po prostu skandal.
Ciekawe jestem chyba kosmitą skoro tylko mnie ta informacja zszokowała
Znajomi stwierdzili czym się przejmuje przecież to głupie drzewo których w każdym
parku są setki. Urosną następne!!