Esteci i łakomczuchy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Esteci i łakomczuchy.

Post »

gosia07 pisze:A ja myślałam że to tylko ja taka nienormalna jestem że tyle razy Anie czytałam :D Teraz jak trochę ślepawa jestem to już tylko forum podczytuje :;230
No mnie w związku z tym też uważają za głupią :;230 a i jeszcze Chmielewską czytam po ...........40 ??????????????????? razy wszystkie stare wydania :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
femoris
100p
100p
Od: 15 lis 2010, o 23:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a i jeszcze Chmielewską czytam po ...........40 ??????????????????? razy wszystkie stare wydania :;230 :;230 :;230
w piątek skończyłam czytać po raz kolejny "Lesia" śmiejąc się jakbym pierwszy raz czytała :P
zaraz z forum ogrodniczego zrobi nam się forum miłośników literatury :;230
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Femoris, ;:138 ;:138 ;:138 kocham Wszystko czerwone :) ale Lesia też :)
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Babeczki, ja przepraszam, ale Chmielewskiej też nie lubię. Za to nigdy nie wyrosłam z Emily Bronte i Frances Hodgson Burnett, przy Tajemniczym Ogrodzie i Małej Księżniczce oczy wypłakałam, a stara plebania na wrzosowisku mi się śniła,mam nadzieję, że mnie nie znielubicie.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mambo, jestem za Burnett, Tajemniczy Ogród też czytam co parę lat. A Chmielewską jedni kochają inni nie, toż to norma :)
Awatar użytkownika
femoris
100p
100p

Post »

Heh tajemniczy ogród i mała księżniczka - też uwielbiam ;p
dodam do tego jeszcze serię przygód Tomka A.Szklarskiego (sentyment, tata mi to czytał kiedyś przed spaniem :lol: )
i coś co mi się nigdy chyba nie znudzi - 'Dzieci z Bullerbyn' i 'kapelusz za 100.000' ;:108 ;:108 ;:108 ;:108 ;:108

A Chmielewska ma specyficzne poczucie humoru, do jednych trafia do innych nie :)
No ale moje naj naj to i tak 'Ania' dzięki niej wymusiłam na babci żeby nauczyła mnie robić na drutach, szydełkować i szyć :;230
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Widzę, że nie padło tu kilka ważnych tytułów, :;230 Wszyscy jesteśmy podejrzani, Dzikie Białko, Wyścigi, Florencja córka Diabła, itd., itp. :-) Chmielewska była rewelacyjna i choć ostatnio straciła świeżość pomysłów, to nic tak nie działa na chandrę jak ona :-)
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Ale Wy otrzaskane laski jesteście w literaturze :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Aż mi głupio tu pisać, że Chmielewskiej no nie lubię.... A kto się jeszcze oprócz mnie w Heathcliffie kochał?
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

U Chmielewskiej było u mnie zawsze za dużo nerwów, gonitwy, zamieszania, wolę spokojne śledztwo typu Sherlock, czy teraz Wallander.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
femoris
100p
100p

Post »

Ja jeśli chodzi o kryminały to też wolę innych pisarzy np. Coben'a i Bazell'a
Ale Lesio to jej się udał, moja mama płacze ze śmiechu jak to czyta :lol:
I nie powinno Ci być głupio, że nie lubisz Chmielewskiej, bo każdy ma inny gust
Ja np. nigdy nie lubiłam pana samochodzika a wszyscy się tak nim zachwycają :P
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

mamba9991 pisze:Aż mi głupio tu pisać, że Chmielewskiej no nie lubię.... A kto się jeszcze oprócz mnie w Heathcliffie kochał?
No przecież ja ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 , a Chmielewską kilka przeczytałam - tak bez fajerwerków .

Ja z polskich współczesnych to Szwaję lubię.
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

mamba9991 pisze:Ale Wy otrzaskane laski jesteście w literaturze :D
Ale żeby nie było, że zatrzymałam się na etapie podlotka, dodam, że najbardziej lubię lektury, które jednak poszerzają horyzonty. Jedną z najciekawszych książek jakie przeczytałam (wielokrotnie) jest Udręka i ekstaza Irvinga Stone'a, biografia Michała Anioła. Absolutny hicior, choć nie lekka. Zmyślone historyjki już mnie trochę nudzą. Szkoda mi na nie czasu.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Monika Szwaja jest ok, jak się przeprowadziłam do Szczecina, to mnie urzekło, że są i funkcjonują osiedlowe księgarnie, w Gdańsku już tego nie uświadczysz, oprócz Empików jest Ossolineum, co stale działa, ale małe księgarnie padają, no i w tej osiedlowej księgarni mówię do Sprzedawczyni, że chcę książkę z akcją w Szczecinie, to mi dała M. Szwaję i Burgera "Szamanów życia", Pani Monika dla rozrywki, ale tą drugą czytałam chyba z miesiąc, po 5 razy jedną stronę, piękny kawał literatury, choć kryminał, romans i nawet spotkanie klasowe po latach tam jest.

Siberio, biografie jak najbardziej, choć nieźle się sparzyłam na "Dzienniku geniusza" (Dali), ale np dzieje Toulouse-Lautrec ("Moulin Rouge"), czy Pani Zajączkowej (generałowa, spała w lodowni, nie jadła nic gotowanego i w wieku 80 lat miała 20 letnich admiratorów), albo Ginger Roberts (nie pamiętam tytułu). Dla mnie ważne jest, jak ktoś wie, o czym pisze, zna temat z własnego doświadczenia, dlatego po latach wierności porzuciłam S. Kinga, jemu ludzie zbierają potrzebne wiadomości, a już w ogóle, jak jest jeszcze akcja w latach 20-30 i są opisy sukienek, aut, domów, to dla mnie bomba.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Och pociągnę jeszcze wątek książkowy mnie nieodmiennie od lat zachwyca " Wzgórze Błękitnego Snu " Igora Newerlego ( na podstawie historii autentycznej ubarwionej literacko oczywiście) o wszystkim co w życiu najważniejsze i o tym jak fortuna kołem się toczy i o życiu zwyczajnym i o śmierci .................... po prostu piękna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”