Kaktusy darekcn4

Zablokowany
Awatar użytkownika
zulek84
100p
100p
Od: 26 mar 2010, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kaktusy darekcn4

Post »

Czekam z niecierpliwością i ja ;:65 ;:65 ;:65
Pozdrawiam serdecznie, Iza
Moja mini-kolekcja kaktusów
Awatar użytkownika
moritius
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 12:15

Post »

Hehe, jak to się stało, że się tu jeszcze nie wypowiadałem?

Twoje roślinki mnie powalają, widzę, że lubisz nietypowe formy :D.
Cudne są, ;:138 dla ciebie :D
Pozdrawiam, Aleksander
Awatar użytkownika
darekcn42
1000p
1000p
Od: 9 lut 2009, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A no nie wiem jak to się stało :). Dziękuję za odwiedziny. Bardzo lubię nietypowe formy, mutanty itp. Takie roślinki są moim zdaniem bardzo oryginalne i niepowtarzalne, ale nie gardzę również rdzennymi roślinami. Zapraszam na odwiedzinki częściej :wit

Szkoda, że paczuszka jeszcze do mnie nie dotarła... :(
Pozdrawiam, Darek.
Awatar użytkownika
moritius
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 12:15

Post »

darekcn42 pisze:A no nie wiem jak to się stało :). Dziękuję za odwiedziny. Bardzo lubię nietypowe formy, mutanty itp. Takie roślinki są moim zdaniem bardzo oryginalne i niepowtarzalne, ale nie gardzę również rdzennymi roślinami. Zapraszam na odwiedzinki częściej :wit
Tyle razy tu byłem i ani jednego posta jakoś nie napisałem - obiecuję poprawę :D. Cóż, ty lubisz nietypowe formy, ja mam ostatnio hopla na punkcie krzyżowania wszystkiego, co się da :;230
Szkoda, że paczuszka jeszcze do mnie nie dotarła... :(
Czekam z ciekawością na zdj. zawartości tej paczki ;).
Pozdrawiam, Aleksander
Awatar użytkownika
darekcn42
1000p
1000p

Post »

Dziękuję serdecznie. Jak tylko paczuszkę dostanę, to zamieszczę fotorelację. A co tam ostatnio krzyżowałeś? Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Darek.
Awatar użytkownika
darekcn42
1000p
1000p

Post »

Wiecie co? Tak przeglądałem listę tematów i wątków naszego forum... Hmm??? Gdzie są nasi przyjaciele z którymi dawniej pisaliśmy tutaj na forum, Dorotka, Karolina, Michał itd... Kaśka to wiem, że z kaktusów zrezygnowała, tylko gdzie są inni? Przecież byli, pisali, a teraz ślad po nich zaginął... Czy ktoś może mnie uświadomić??? Ciekawe co u nich, czy hodują nadal kolczaste roślinki, czy może nie daj Boże ich roślinki wylądowały gdzieś w śmietniku? Mam nadzieję, że nie... Piszcie co o tym myślicie. Mam tylko nadzieję, że to kaktusiarstwo w ich przypadku nie było tylko chwilowym zauroczeniem. Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Darek.
Awatar użytkownika
phoebs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2008, o 01:20

Post »

Wiesz, że też o tym ostatnio myślałam :D
Heloł gdzie jesteście :!: :!: :!:
najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same...
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
darekcn42
1000p
1000p

Post »

Nie ma co Aniu, ale tak naprawdę, to niewiele osób zostało z naszej dawnej kaktusowej paczki, prawda?
Pozdrawiam, Darek.
Awatar użytkownika
phoebs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2008, o 01:20

Post »

myślę, że sercem są z nami ale czasu brak :|
najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same...
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
OnArt
200p
200p
Od: 4 sie 2009, o 18:01

Post »

phoebs pisze:Heloł gdzie jesteście :!: :!: :!:
Nie wiem czy mogę się zaliczać do kaktusowej paczki :wink: , ale nadal tutaj jestem, choć nie pisałem chyba od lipca. Chroniczny brak czasu. Ponadto kaktusy już zimują, nie kwitną itp itd.
Na dowód tego, że jeszcze żyję zamieszczam zdjęcie części moich maluchów (2 letnie siewki) na zimowisku.
Pozdrawiam Artur.

Obrazek
Kaktusiarze - tacy - jesteśmy.
Moje STORCZYKI
Moje KAKTUSY
Awatar użytkownika
darekcn42
1000p
1000p

Post »

Fajnie, że jesteś :). Bardzo się cieszę :). Zaglądaj czasami do Nas. Ciekawe gdzie podziewa się reszta ekipy??? ;:4
Pozdrawiam, Darek.
Fiolimena
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 22:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie chcę zaśmiecać wątku Markowi, bo to nieładnie troszkę. 50 ha, to ładny kawałek ziemi :D. Pomijając żarty, myślę, że Twoje obawy ilu zostawi swoje rośliny samym sobie są słuszne niestety. Nic jednak na to nie można poradzić. Wielu popada ze skrajności w skrajność i zmienia pasje cztery razy do roku, jak zmieniają się pory roku :?.
Awatar użytkownika
darekcn42
1000p
1000p

Post »

No tak, to racja. Mam jednak nadzieję, że nie nikt nie zrezygnuje z tego wspaniałego hobby jakim jest hodowanie kaktusów... Minęło już 15 lat od kiedy kupiłem swoją pierwszą roślinkę, było to A. ornatum. Od tamtej pory hoduję moje roślinki i bardzo się z tego cieszę, daje to na prawdę wiele satysfakcji. Nigdy nawet nie myślałem o tym, aby pozbyć się moich roślin, czy zaprzestać hodowli i nabywania nowych okazów. Mam nadzieję, że w waszym przypadku będzie identycznie. Co prawda nie jestem jedyną osobą, która hoduje kaktusy u mnie w domu. Zaraziłem tym fascynującym zajęciem mojego chrześniaka, który również posiada skromną kolekcję obejmującą kilka sztuk, ale zawsze to coś :). Młody zaraził się ode mnie, a teraz ma dopiero 7 lat, myślę, że on też nie zrezygnuje z hodowli :). Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Darek.
Fiolimena
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 22:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

darekcn42 pisze:Zaraziłem tym fascynującym zajęciem mojego chrześniaka, który również posiada skromną kolekcję obejmującą kilka sztuk, ale zawsze to coś . Młody zaraził się ode mnie, a teraz ma dopiero 7 lat, myślę, że on też nie zrezygnuje z hodowli
Jeśli zarazi się na dobre, zaczynając teraz i przy Twojej pomocy, to wyrośnie na kaktusowego speca ;:224.
Ja moje pierwsze kaktusy dostałam ponad 20 lat temu. Niestety ostał się tylko jeden z małej jeszcze wtedy gromadki (zdjęcie wrzuciłam w moim wątku). Emigrując zostawiłam je pod opieką mamy, a ona z kolei pod opieką sąsiadki, gdy do nas przyjeżdżała. Ta ostatnia mi je zalała :!: W ciągu dwóch sezonów odeszły do krainy wiecznych snów nie tylko moje, ale i sporo maminych ;:223 ;:145. Nie miała kobicina ręki do kwiatów. Oj nie miała ;:185. Mój małżonek na punkcie roślin ma jeszcze większego fioła odemnie :D. Od kłujaków z kolcami trzymał dystans zawsze, ale uwielbia wszystkie inne sukulenty bez kolców. ;:7
Awatar użytkownika
julita20
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lip 2010, o 16:42

Post »

Czekam na tą paczke coś jej nie widać.
Nie chciała bym mieszać w wątku, ale chce bardzo pochwalić te siewki naprawde interesująco wyglądają.
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”