Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Aniu trening czyni mistrza, jak mówią :;230 ale kolejny wyjazd był jeszcze bardziej wyczynowy, a zakupy upchnięte wszędzie, gdzie się dało ;:224
O Izka już napisała :;230 a oto jesienny Mopik, okręcać, czy nie?
Obrazek

Celinko, jeszcze dwie pierwsza cudaczna NN jakoś mutuje chyba, miotła ;:224
Obrazek

i jesienny Tom Thumb Gold ;:224
Obrazek

Izka, jak widzisz Lubelszczyzna rozległa, a do dobrej szkółki ani czasu, ani odległości się nie liczy. Jak już zapadnie decyzja wyjazdowa, ekipa umówiona, to jedziemy :heja przecież wiesz ;:136
Właśnie Pawełku, dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach i odległościach :;230
Oj będzie, będzie Andrzejku , ale co tam :uszy Kolejny wyjazd na spotkanie grupy lokalnej ;:136
Martuś, jak wiesz wczoraj imprezka, więc poł dnia wizyta fryzjersko-kosmetyczna, mało nacieszyłam się jesienną, słoneczną aurą ;:224 ale chociaż fryzura się trzymała :;230 Ot zdażyłam tylko fotki cyknąć.
Powrót o tzw. przyzwoitej porze pozwolił mi na poranną pobudkę. Jak dzisiaj było pięknie, słonecznie i ciepło. Otóż właśnie 14 listopada spodenki do kolan i krótki rękawek i do ogródka. U nas było dzisiaj w cieniu 20 stopni :shock: uwierzycie, a miesiac temu straszyli nas śniegiem.
Tak więc pomieszczenie zimowe dla roślin i zarazem letnia łazienka przygotowane. Teraz tylko przykręcić kaloryfer i wszystkie. które bają się zimy oraz kłącza mają gdzie zimować
Obrazek
Andrzej ma rację, do zmroku w ogródku, a potem padłam ;:14 Zostało jeszcze trochę cebul, może jutro ;:224 Dzisiaj lekko ze 120 uziemiłam. A co z tymi do donic, wiesz już coś na ten temat?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze jedno zdjęcie na dobrą nockę, nie mogłam sobie odmówić ;:108
Obrazek
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pamelko dziękuję za pszczółkę na ślicznym kwiatuszku. Wnętrze kwiatuszka jest przepiękne. W cieniu 20 stopni ! u mnie też było ciepło. Wybrałam się na wycieczkę rowerową. Na ławeczkach przytulone pary ach , chwilo trwaj wiecznie.
Pozdrawiam, Elżbieta
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ten weekend to było coś fantastycznego z temperaturą. Jak my zniesiemy, kiedy się gwałtownie ochłodzi?
A to słoneczko żółte, to jakaś rudbekia? Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu to u Ciebie jeszcze tak kwieciście :shock: Aż nie do wiary, że odległość między nam nie duża, ale cóż ,im dalej na wschód tym chłodniej, u mnie to jeszcze tylko różyczki dają radę i troszke młodych chryzantemek, ale po za tym to już szaro-buro :roll:
Wczoraj pogoda była wspaniała, cały dzień spędziliśmy na tarasie :D dziś jak na razie tak samo :D oby jak najdłużej ;:65 :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Kurde! Że też moja letnia łazienka jest bez okien! Bo Twoja faaaajna jest! Jak bym powstawiała do mojej wszystko by mi poprzewracali, bo z braku laku na razie jest całoroczna (zimowa ne zaczęta) :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

120 cebule oj będzie się działo ;:138 To ile ty ich już masz ? Pomieszczenie na przezimowanie roślin pomysłowe .Szczęściara nie musisz się martwić gdzie je zadołować :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu jak czytam o tych ciągłych Twoich zakupach, to mnie trochę zazdrość zżera, wprawdzie jak zakładaliśmy ogród, to jeździliśmy po rośliny z przyczepką, ale 11 lat temu nie było takich cudowności w sprzedaży i kupowaliśmy wszystko, jak leci. Chociaż ogród mam załadowany pospolitościami, ale tulipanów sobię nie odmówię, bo z tego co Ty posadziłaś, to zaledwie garstka, więc dopóki nie zamarzło muszę jeszcze dosadzić. :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu właśnie jest ciepło i przyjemnie, ale wczoraj zauważyłam niepokojące objawy takiej pogody, oj jak przyjdzie mróz może nie być ciekawie. Wczoraj pogoda u nas też iście wiosenna 19 stopni ;:224
Aniu, to jest właśnie rudbekia ... naga :oops: , wyrasta w całkiem spore krzaczysko, takie z 1,5 metrowe, tu kwiatek jeszcze z sezonu
Obrazek

Aguś w zasadzie powinnyśmy mieć taką samą pogodę, ale u Was bliskość dużej rzeki zmienia trochę lokalny mikroklimat i jeszcze jeziora ;:224 Zerknij poniżej, to się zdziwisz ;:224
Miłko, ta łazienka ma tylko małe okienko w drzwiach, więc do przechowywania roślinek wydaje mi się idealna, przykręcę kaloryfer i powinno być ok. Piwnicy niestety nie posiadam, a strych nieocieplony, więc tam stanowaczo za zimno by było.
Andrzejku, to dałeś do myślenia ... tylko zakupy ani finansowo, ani czasowo nie planowane ;:14 Zobaczymy, co da się zrobić.
Gosiu, to były już ostatnie tegoroczne cebule :uszy mam ich ... dosyć dużo :lol: wczoraj zauważyłąm, że ziemia zaczęła wypychać niektóre cebule, oj za ciepło jest ... a może za płytko wkopane ;:14 Za to korzonki tulipanów już iście wiosenne, uwierzcie.
Co do dołowania na zimę ... mam jeszcze sporo miejsca w warzywniku.
Tajeczko, ja już nie pamiętam kiedy coś kupowałam, ostatnio chyba właśnie cebule, ale z tych to już kwitną zimowity i jesienne krokusy. Więc raczej dawno to było. Kolejne zakupy wiosną, po podjęciu wielu trudnych decyzji co właściwie dokupić.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj kilka fotek z serii w poszukiwaniu wiosny w listopadzie ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

palmówki sobie radzą
Obrazek

całkiem dobrze ;:224
Obrazek
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Ale ciemierniki wytrzeliły :shock: U mnie rosną w głębokim cieniu i póki co spokojnie śpią. Za to magnolia chyba rozchyli pączek :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

O kurczę Jolu, ale twój ciemiernik zaszalał ;:111 Ja dopiero swoje sadziłam dwa dni temu :(
pamelka pisze:... właśnie jest ciepło i przyjemnie, ale wczoraj zauważyłam niepokojące objawy takiej pogody, oj jak przyjdzie mróz może nie być ciekawie.
Oj może być nieciekawie, może ;:110
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

U mnie też w ogrodzie ruszyło sedum... Czy przetrwa zime, gdy nadejdzie?
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Tej wiosny w listopadzie to faktycznie coraz więcej i raczej nie jest to powód do radości, ale i jakoś nie mogę się przyzwyczaić, że natura taka nieposłuszna - idzie do zimy, a główki z ziemi jedna za druga wyglądają za słońcem jakby nigdy nic.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No, no, ta wiosna niespodziewana niby cieszy, a jednak martwić powinna...W przypadku cebulowych nic się nie stanie, ot czubeczki zmarzną i tyle, prawdziwą wiosną wystrzela od nowa... Najważniejsze, żeby iglaki wiosny nie poczuły! Nich siedzą i nic nie robią! :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”