Ogródek Doroty-dodad cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Doroty-dodad cz.2

Post »

Ilu gości :shock: Jak miło :)
Krysiu, proszę bardzo. Lubię takie zestawienia, a tulipany mają tendencje do powracania do czerwieni. tak więc nasadzenia, które kiedyś były kolorowe teraz stają się takie :wink:
Paweł, sadziłam dziś tez róże. Czerwone naturalnie :;230
Igo, nie mam nic przeciwko temu. Trzeba jakoś przetrwać ten szary okres. Każdy pomysł jest dobry, byle tylko było kolorowo.
Reniu, u mnie hiacynty tez wystawiają liście :shock: Obawiam się, że roślinkom to może nie wyjść na dobre.
Grażynko, ty czarujesz liliowcami, a na nie trzeba czekać jeszcze dłużej. Ale może rzeczywiście zimy nie będzie. Dziewczyny piszą jakąś petycję do św. Mikołaja. Może załatwią :;230
Romku, w sam raz na majowe święta.
Alinko, ja dziś przy sadzeniu róż wystawiłam twarz do słoneczka i grzało jak we wrześniu. Oby jak najdłużej nie było tego białego z nieba ....
W naszych okolicach też jest wiele cmentarzy odnowionych i często odwiedzanych, ale ja jakoś wolę te zapomniane... I ja przychylam sie do pomysłu roślinnej zabawy.
Izo, tegoroczne tulipany w większości w donicach raczej monochromatycznie chociaż jedna rabata obsadzona miksem. Znów moge mieć ból zębów, ale trudno, Za taką cenę grzech było nie kupić :lol:
Fabiolu, ja tez cierpię na brak kolorów, dlatego ratuję sie jak mogę.
Marto, może i orientacja byłaby większa, gdyby nie to, że w tym roku dosadziłam dużo i już nie pamiętam gdzie SKS jak nic ;:223 A z resztą zeszłoroczne próbowałam jakoś kolorystycznie przesegregować i obawiam sie, że dopiero teraz mam kolorowy zawrót głowy :;230 Jutro jadę do Rzeszowa i obawiam się, że nie wrócę z pustymi rekami ;:224
Nelu, moje szafirki chyba w tym roku poległy, gdzieś przesadzałam, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie ;:14 Miałam ochotę na te fikuśne, ale kilka lat temu kupowałam i pamiętam, że coś nie bardzo rosły, dlatego odpuściłam. Może w przyszłym roku się skuszę, dosadzę je pod róże.

To jeszcze na dobranoc i zmykam. mam jedną noc do tyłu i oczy mi się zamykają :wit

Obrazek

Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ten tulipan na pierwszym zdjeciu ma imię?
Pięknie wygląda ;:108
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, te wiosenne zdjęcia działają jak balsam w ten deszczowy dzień :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, jak wczoraj zamknęłam oczy, to dzisiaj cieżko było otworzyć. W domu cisza, wszyscy śpią, a ja do pracy :roll: Cóż jeszcze tylko 4 godzinki :tan
Tulipankowo kolorowe cieszy oczka w te pochmurne dni :uszy
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

DOROTKO
Popatrz i nie znalazłam wczoraj tych tulipanów.
A te, które pokazałaś też piękne.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Jakieś wielkie przeprowadzki szykujesz na wiosnę ... Pracowita i twórcza zima się szykuje.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak Izuś, żebyś wiedziała. Wymyśliłam, że nie będę juz dłużej męczyć mojego rh i azalii w pełnym słońcu. Za to zwolni mi sie słoneczne miejsce na..... no kto wie na co? Oczywiście na róże :heja Teraz tylko pozostaje planować ale ręce mnie już świerzbią :)
Krysiu, za to trawy oszałamiające pokazujesz ;:196
Jolu, ja dzis niestety musiałam odbyc mało przyjemna wycieczkę do Rzeszowa :( Chyba wolałabym iśc do pracy.
Monia, u nas słoneczko, deszczu jak na lekarstwo, z wężem musze po ogrodzie latać.
Aniu, on niestety nn. Jakoś nie idzie mi pamiętanie nazw tulipanów. Różane imiona jakoś bardziej mi sie głowy trzymają :;230

A skoro o rh mowa to ten nie zaszczycił mnie w tym roku jakąś oszałamiająca ilością pąków. Nie mam pojęcia dlaczego :? A był taki piękny...
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Jak nie piękny, skoro widzę, że piękny... :D

Zaraz, zaraz... idea oddania różom słonecznego miejsca jak najbardziej słuszna... ale azalie, też chyba lubią słońce :?:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny, to on był... w tym roku. Przyszły zapowiada sie raczej mizernie jeżeli chodzi o kolor biały, bo zielonego ma na szczęście dostatek :)
Azalie słońce znoszą a to różnica. Pójdą też w słoneczne, ale mniej. Róże wysokie posadzę przy studni żeby się troszkę zasłonić z ulicy. A azalie umieszczę za szklarnią. Tam ciepło i mniej wiatru. Myślę, że będzie im lepiej mimo mniejszej ilości słońca.
No chyba, że koncepcja przez zimę mi się zmieni :;230 :;230
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dziękuję ślicznie moja piękna;)))Chciałabym ... aby w listopadzie zawsze tak było...;:167
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

DOROTKO
Rh mało piękny jest cudowny ;:196
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Oj, co złego w tym Rzeszowie? Premier też tam dzisiaj był i wyglądał na zadowolonego :D A czy mało przyjemna wycieczka do Rzeszowa zaowocowała choć jakimiś zakupami? Pisałaś, że możesz nie wrócić z pustymi rekami :D I co?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety, w Rzeszowie zeszło mi strasznie długo na uczelni i już nigdzie się nie wybierałam.
Poza tym w jednej instytucji (i o dziwo nie jest to dziekanat), pracują takie bardzo niemiłe panie i miałam małą scysję. A tak w ogóle było zimno i padał deszcz. Sloneczko wyszło jak wsiadałam do autobusu :cry: Tak więc dzień do niczego.
Aktualnie piekę tort dla mojego synka na jutro, ale już coś widzę, że jakiś do bani przepis (nowy) wynalazłam. Coś czuję, że kury zjedzą to co w piekarniku a ja zaraz będę robić drugi biszkopt według mojego sprawdzonego przepisu :evil:
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No to współczuję, nie dość, że w ogóle musisz piec, to jeszcze dwa razy! Może nie będzie tak źle...Dzieci się nie znają, zakalec lubią :wink:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakalec już przygotowany dla kur ;:224
Marta, goście będą dorośli, moja ambicja by mi nie pozwoliła podać tego na stół :;230 Jeszcze by się ktoś otruł :;230
Ale już drugie ciasto siedzi w piecu i to na pewno się uda. Zaraz idę robić masę. Czekoladowa oczywiście dla mojego czekoladowego chłopczyka ;:196 . Pochwalę się póżniej co mi z tego wyszło ( a może i nie :;230 )
Pozdrawiam, Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”