Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Ja już kupiłam skarbonkę, na 4 kółkach. :;230
O roślinkach mogę zapomnieć. :cry:
Moje stare autko to pikuś w porównaniu z mężowskim. :twisted:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś, to Tobie się priorytety niebezpiecznie poprzestawiały! Trzeba Cię ratować! Zapamiętaj, najpierw rośliny, potem wszystko inne! :)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ale te rośliny jakoś wozić trzeba :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Gosiu, wszystkie canny są piękne, a jak zakwitną ;:136 moim muszę zmienić miejsce zimowania, bo jakoś niekoniecznie
zasypiają :roll:
Aniu, u mnie pytanie jest zawsze podobne: "a co Ty znowu nawiozłaś ;:14 " i jeszcze: "więcej dołków nie będę już kopał" (przyp. oczywiście w marglu) Później dołki kopie, sadzimy i jest szczęśliwy, a jaki dumny się przechadza :;230
O pieniążkach, jak dżentelmeni, nic nie powiem, bo pomimo szukania atrakcyjnych ofert, zawsze są wieksze niż planowałam ;:14
Przemku, na zakupy zawsze (prawie) udaję się ponad 100 km i dziurę budżetową mam jak wszyscy, ale taka szkółka w odległości 100 km to już chyba razpusta :;230
Anetko masz jakieś pomysły, co w diecie zbędne? Cukru nie używam od lat, slodyczy też ;:224 tylko czasem jakieś ;:136 to co z tego ostatniego zrezygnować całkowicie :;230
Gorzatko, prezenty być muszą ;:108 koniecznie i tu zaczyna sie odwieczny problem TYLKO JAKIE ;:223
Tłumaczenia odnośnie iglakow nie przyjmuję, malutkie są malutkie i wszędzie się zmiaszczą ;:108
Izka, pojemne było, co :;230 pamiętam, że miałam wrażenie jakbym w rakiecie siedziała, bo tył tak siadł :;230
Ale, ale dzielny Twój M jeszcze znalazł miejsce na całkiem pokaźną różyczkę ;:136 i to już było mistrzostwo świata :uszy

Dokonałam uśmieszkowego podziału mojego posta.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GorzatkoMał .... a moooże jednak łykneła ;:224
artam pisze:Łyknęła, ale ciut za późno...Już liściaków nakupowała...
Ach ten wypad i te wrażenia...Bezcenne...
A ja z ostatnich postów jeden wniosek wyciągam...kupuję skarbonkę!
Jola, a Ty już masz?
ach ten wypad ..... już myślę o kolejnym :uszy a skarbonki mam dwie w domu :;230 wiesz, o czym myślę ;:224 dziewczynki ;:224
Iguś
, jakoś mi się nie wydaję żebyś miała zapomnieć o roślinkach, a autko..... rzecz bardzo ważna :uszy
I z Marta się zgadzam i Gosią, ale jednak roślinki wozic trzeba :uszy

Marta, czy wiesz, za M planuje sprzedać naszego bunia terenowego i co znów będziemy w osobówce upychać nabytki ;:224 damy radę?
Pewnie damy, co, jak co, ale doświadczenia w tej dziedzinie już trochę nabrałyśmy :;230

Póki co zdjęć nie będzie, muszę zmienić sprzęt, bo archiwum zdjęciowe na drugim ;:224
Sorry :( a teraz pędzę do prac ;:108
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Jolu, skoro pozbywacie się terenówki, to koniecznie musisz się zaopatrzyć w hak i na zakupy zabierać przyczepkę :;230
Ciekawe jak tam dzisiejsze prace?
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Witaj Jolu
Cudowne masz niebo nad głową. Najpiękniejsze zachody słońca. W ogródku imponująca kolekcja roślin. Przepiękne i zdrowe sosenki , nie mają żadnej brązowej plamki . Czy Twój pupil nie podnosi nóżki?
życzę jak najwięcej motylkowych dni. Pozdrawiam Elżbieta
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ale się cieszę że u nas nie na żadnych Szmitów ani tym podobnych....w ogóle w okolicy nie ma m żadnych szkółek dobrze zaopatrzonych....i to jest lelarstwo na choronby które łapię na waszych wątkach...Zawsze to taniej pooglądac u Was ,popodziwiac,nabrac ochoty i niekupic.........bo nie ma gdzie ;:224 :;230
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

To jest mój wiatrak, którego obiecałam, ale trochę "zarósł" :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No i co tam zrobiłaś w ogródku? Czy M w związku z jakże nieprzemyślaną decyzją o sprzedaży terenówki :wink: rozważa zakup przyczepki? :;230 Jeśli nie, trudno...Będziemy musiały się ograniczać :;230
A ja kupuję taką normalną skarbonkę, nie w którą się ładuje pieniądze, tylko zbiera! Przez tę chorobę już sobie list rozmaitych naukładałam! :(
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

To teraz ranking list.... i czekam na Was :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pawełku, Otóż właśnie ja to bym się wcale nie pozbywała, bo i psa można na pakę wrzucić, i kosiarkę i inne bagaże. Znalazłam zdjęcie jakiż tro pojemny samochód :;230 muszę jednak dodać, że kilka drzewek trafiło jeszcze do środka autka i łaskotały gałązki klonów :lol:
Obrazek
Z robót ogródkowych nici, bo deszcz i wiatr srogi ;:223 Waśnie podali w Zetce, że najmocniej popada na północy kraju, czy ja mieszkam na północy :roll: bo leje, jak z cebra.
Elu zapraszam na podziwianie fotek krajobrazowo-podniebnych, co prawda gór nie mamy, ale nasze tzw. pagóry też piękne.
Piesek nóżkę podnosi i owszem, ileż on już od nas upomnień dostał. Wydaje się, że każdy średnio inteligentny psiak już by zrozumiał. Ale gdy tylko odwracamy się w drugą stronę, on przewracając oczami, lekko ociężale zmierza w kierunku zakazanym. Ale generalnie chyba nie jest źle :roll:
I motylkowe przypomnienie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Graziu, ja na zakupy ogródkowe zwykle udaję się ok 100 km minimum ;:224 tak więc blisko, czy daleko nie stanowi dla mnie problemu. U mnie też w zasadzie nie ma inetesujacych szkółek. Ale uwierz pospacerować po szkółkowych kolekcjach- bezcenne :uszy i wcale nie trzeba nic kupować, obejrzeć wystarczy, no chyba, że coś ciekawego wypatrzy się :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko i jest wiatrak ;:63 weszłaś na strych wreszcie :lol: ja nie wchodzę tylko mój M ..... a może to jest dobry pomysł ;:224 ciekawe jakby wugladał w idok ze strychu.
Marta, opcja jest tylko jedna - zamienić na drugi rozsądny samochodzik z paką, prawda? I tak też mówię mojemu M, a pamiętasz jak kiedyś mówiłaś, że lepiej byłoby busa dostawczego :;230
Otóż busa nie będzie, trzeba się ograniczać, jak piszesz.
Na tworzenie list czasu mało ostatnio, póki co 10 iglaków oczekuje na wzięcie :;230
Co do skarbonki pomyślałam sobie, czy nie lepszy byłby dedykowany rachunek bankowy z lokatą choćby overnight? Trzeba pomyśleć.
Izka wpadniemy z pewnością, aby podziwiać Twój ogród, na kubek goracej kawy. Myślę jednak, że najwcześniej wiosną ;:224
Kilka niekoniecznie kulek i niekoniecznie zielonych :;230 na dzisiaj
Obrazek

Obrazek

długowłose ;:65
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jakieś kulki NN, jeden może Varella (ten drugi?)
Obrazek

Obrazek
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Widzę podpis na kartonie "Marta", więc wiem skąd to zdjęcie :;230 Rzeczywiście sporo udało Wam się upakować. Jolu - przyczepka! Tylko i wyłącznie przyczepka! :;230
A w kwestii pogody, to u nas aktualnie nie pada, więc chyba jesteśmy na południu :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”