Cała reszta tez piękna
Roślinki doniczkowe - FIGA
Kasiu! Dziękuję za wiadomość i informacje dla mnie na pewno mi się przydadzą
Tak jak już pisałam Twój Wilczomlecz OKAZ, powiedziałabym wręcz KOLOS ;)
Mój ma około 2 lat ale wyglądał marnie jak go dostałam... bardzo go lubie
i teraz chce wszystkie kolory miec.. ale zauważyłam, że kupić go wcale nie jest prosto. W sklepie jeszcze nie widziałam WIlczomlecza.
Mój ma około 2 lat ale wyglądał marnie jak go dostałam... bardzo go lubie
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Kasiu- Figo ! Ślicze te nowe nabytki. Skimmia jest bardzo efektowna , ale ...trudna. Mnie nie udało się utrzymać ani tej w ogrodzie , ani kolejnej , trzymanej w domu. To roślina z rodz. wrzosowatych o wymaganiach podobnych jak rododendron. Może Ty będziesz miała lepszą rękę.
Widzę,że u Ciebie Sedum burrito ma już przy listkach maleńkie rozetki. Moje sedum zaczęło rosnąć , odnóżki były wsadzone z miesiąc temu, a listki, które poodpdały wypuściły korzonki.
Widzę,że u Ciebie Sedum burrito ma już przy listkach maleńkie rozetki. Moje sedum zaczęło rosnąć , odnóżki były wsadzone z miesiąc temu, a listki, które poodpdały wypuściły korzonki.
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu chętnie wyślę Ci wiosną białe i różowe :P a ja Ciebie poproszę o czerwone kwiatuszki :P
Pati będzie wiosną odmładzała całe drzewko różowe, więc szczepek wystarczy dla wszystkich chętnych :P
Tak wyglądał wilczomlecz w czerwcu :P tam lepiej widać kolory :P
Tulipanka
Co do grudników to niestety tylko jeden udało mi się znaleźć z pączkiem
ale to nic mam już białego to wsadzę wszystkie razem i będę czekała co z tego wyrośnie :P
Grażynko pamiętam i o Tobie :P te kokoniki to żebym mogła dać Ci wiosną ukorzenioną roślinkę :P
Będą tak do wiosny , a þoźniej tylko utnę pod kokonikiem i wsadzisz do ziemi gotową sadzonkę :P
Alu wiosną jak będę szykowała się do cięcia
podasz mi adres na pw i prześlę Ci różowego :P
A może jeszcze coś sobie wybierzesz :P
Aniu jeśli tylko będziesz zainteresowana wiosną to Ci prześlę :P
obydwa kolory :P
Ewelinko mnie skimia przypomina troszkę oleandra :P /budową/ a kwiaty to taki mizerny bez
Sama jestem ciekawa jak mi się uda
bo co do oleandrów to mam na koncie 2 porażki
Zobaczymy
dam z siebie wszystko :P a jak mi się powiedzie to będzie się czym dzielić :P
A co do sedum to
wstyd się przyznać ale tyle właśnie mi zostało z jednej doniczki
po tym jak dawałam lekcję pływania
teraz już wiem że sedum chyba woli góry :P
A tak poważnie to zawiesiłam na ścianie wysko żeby nikt nisko mi go nie trącał przy przechodzeniu i jak podlewałam wszystkie kwiatki to i do niego lałam nie sprawdzając czy jest taka potrzeba
no i efekt widać
ale to nic urośnie :P a ja już mam nauczkę , żeby najpierw sprawdzać, a nie lać na oślep

Pati będzie wiosną odmładzała całe drzewko różowe, więc szczepek wystarczy dla wszystkich chętnych :P
Tak wyglądał wilczomlecz w czerwcu :P tam lepiej widać kolory :P
Tulipanka
Co do grudników to niestety tylko jeden udało mi się znaleźć z pączkiem
Grażynko pamiętam i o Tobie :P te kokoniki to żebym mogła dać Ci wiosną ukorzenioną roślinkę :P
Będą tak do wiosny , a þoźniej tylko utnę pod kokonikiem i wsadzisz do ziemi gotową sadzonkę :P
Alu wiosną jak będę szykowała się do cięcia
A może jeszcze coś sobie wybierzesz :P
Aniu jeśli tylko będziesz zainteresowana wiosną to Ci prześlę :P
Ewelinko mnie skimia przypomina troszkę oleandra :P /budową/ a kwiaty to taki mizerny bez
Sama jestem ciekawa jak mi się uda
Zobaczymy
A co do sedum to
A tak poważnie to zawiesiłam na ścianie wysko żeby nikt nisko mi go nie trącał przy przechodzeniu i jak podlewałam wszystkie kwiatki to i do niego lałam nie sprawdzając czy jest taka potrzeba

- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasieńko, a w którym OBI byłaś, może też się jutro wybiorę, takie super zakupy zrobiłaś. A co mieli jeszcze ciekawego?
Swojego wilczomlecza wyciągnęłam dzisiaj rano z doniczki, niby wszystko jest ok, ale liście klapnięte i jakieś jasne.
A czym teraz podlewasz swojego?
Swojego wilczomlecza wyciągnęłam dzisiaj rano z doniczki, niby wszystko jest ok, ale liście klapnięte i jakieś jasne.
A czym teraz podlewasz swojego?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- anczarn

- Od: 13 sie 2007, o 21:26
- Kontakt:
Opowiem wam historie mojego wilczomlecza... był całkowicie zalany i miękki
więc przy porządkach wyrzuciłam go do kuwety na śmieci i na to poszło trochę niepotrzebnych papierów do wyrzucenia i ... mąż miał to wywalić... ale postawił w piwnicy i tak sobie leżał tam przez 3-4 miesiące, jak zaczęłam robić porządki i go zobaczyłam patrze a on twardy... obcięłam korzenie wsadziłam w świeżą ziemię do doniczki i teraz pięknie rośnie... dostał nawet pączki i już będzie kwitł po przerwie... 
- FIGA

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Bożenko jasne :P tylko wiosną poproszę Cię o listę tego co już CI obiecałam :P bo przy robieniu porządków gdzieś zapodziałam co komu mam szykować
a co wysłałam żeby się nie powtarzać
Adres mam w notesie tylko czekam na ciepło i słonko :P Emil wczoraj był w Kielcach i miałam mu dać do Ciebie adres i sadzonki , ale pomyślałam że to i tak ryzyko
lepiej poczekać niż się pośpieszyć i ma wszystko paść
więc czekamy do wiosny a ja jak tylko zrobi się miejsce w żłobku to robię sadzonki do wysyłek :P
Lipka pokojowa chyba mi nie wzejdzie wcale
już jest miesiąc jak ją wysiałam i nic nie ma śladu
A powinna kiełkować po 3/4 dygodnie
Lipka pokojowa chyba mi nie wzejdzie wcale
A powinna kiełkować po 3/4 dygodnie
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.