Ta kwitnąco biało tawuła to jeden krzew.
Rozrósł się już bo ma z 6-7 lat ale ta tawuła rośnie bardzo szybko i bardzo łatwo się ukorzenia.
Żywopłot zrobiłam z oddzielenia odrostów a także z własnoręcznych sadzonek,po prostu wiosną wsadzałam do ziemi kawałki pędów i podlewałam - to wystarczyło. Mam żywopłot ok. 4-5 m długi.
Mój ogród przez szereg lat przechodził całoroczne transformacje....
Wiosną coś wsadzałam by latem lub nawet tego samego dnia, za kilka godzin już to przesadzić
Nic nie planowałam,robiłam to na wyczucie...nie uniknęłam pomyłek ,najgorsza z nich to ,że zbyt blisko siebie sadziłam krzewy ,które z czasem się bardzo rozrastają.
Ale dzięki temu mam w swoim ogródku całkiem bogatą kolekcję roślin no i chwasty nie zamęczają mnie,nie mają gdzie nachalnie wyrastać
Ten strażnik to (nie chwaląc się)

mój całkiem udany pomysł.
Na pierścieniu po ściętym konarze orzecha powiesiłam płaskorzeźbę i fajnie się ona wkomponowała w ogrodowy krajobraz....
Nawet zimą przyciąga uwagę.
Tworząc swój ogród z pewnością będziesz często przesadzać różne rośliny ale nie przejmuj się,ogród tworzysz dla siebie więc nic dziwnego w tym nie ma,że czasem zbyt często trzeba przenosić krzewy z jednego miejsca w drugie...
Po latach będzie efekt a Ty będziesz czuła się znakomicie w swoim ogrodzie....
Ja widzę mnóstwo niedoskonałości ale i tak lubię wypoczywać lub łazić bez celu w swoim ogródku... choć nadal planuję różne "rewolucje"