Początek przygody
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Początek przygody
Mi z Vandowatych teraz kwitnie jak zwykle niezawodna niebieska, mam ją dopiero 2 lata, a już czwarty raz kwitnie, z kupnym piąty. Ty masz bardzo dużo Vand, więc pewnie na wiosnę bedzie zatrzesienie pędzików, to bedzie ich czas kwitnień...
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiunieczka- jak Odzyskasz aparat, koniecznie Pochwal się fotkami ;)
Mi się marzy zobaczyć Twoje wszystkie MM zapędzikowane, niezależnie czy peloric czy "zwykłe " ;)
Gratuluję też pączuszka na E. vittelinie
Mi się marzy zobaczyć Twoje wszystkie MM zapędzikowane, niezależnie czy peloric czy "zwykłe " ;)
Gratuluję też pączuszka na E. vittelinie
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko mam 3 zwykłe i dwa w formie peloric :P
Dusiu mam nadzieję, że wiosną się ruszą i zechcą wypuścić pędy, teraz mocno inwestują w korzenie i liście
Justynko
zapraszam na oglądanie i kawkę
Okazało się, że aparat wrócił szybciej niż się spodziewałam, więc teraz kilka fotek.
Phalaenopsis equestris 'alba' otwiera pierwsze pączki. Kupiony z pędzikiem na wystawie.
Wczoraj wieczorem:

Dziś rano:

Pęd na Vascostylis Thai Sky 'Blue Ocean"

Pochewka na Encyclia vittelina otwiera się

Bifrenaria aureofulva

I jeszcze rzut oka na moje kuchenne okno

Dusiu mam nadzieję, że wiosną się ruszą i zechcą wypuścić pędy, teraz mocno inwestują w korzenie i liście
Justynko
Okazało się, że aparat wrócił szybciej niż się spodziewałam, więc teraz kilka fotek.
Phalaenopsis equestris 'alba' otwiera pierwsze pączki. Kupiony z pędzikiem na wystawie.
Wczoraj wieczorem:

Dziś rano:

Pęd na Vascostylis Thai Sky 'Blue Ocean"

Pochewka na Encyclia vittelina otwiera się

Bifrenaria aureofulva

I jeszcze rzut oka na moje kuchenne okno

- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Nie no właśnie zemdlałam
coś pięknego
Małe bialutkie kwiatuszki są cudne i cały parapecik prezentuje się imponująco 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Kasiu, piękne, piękne, piękne
Promenea dla Ciebie puszcza 2 cosie
Promenea dla Ciebie puszcza 2 cosie
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Kasiu, już niedługo a będzie kolorowo. Cudowne kwitnienia się szykują.
A parapet kuchenny zastawiony jak mój. Pięknie tam roślinki rosną.
Gratuluję zielonych rączek i
karty. 
A parapet kuchenny zastawiony jak mój. Pięknie tam roślinki rosną.
Gratuluję zielonych rączek i
No no, parapecik ładnie zapełniony. Equestris jest cudny, małe delikatne i jakże urokliwe kwiatuszki
Lada moment będzie można podziwiać u Ciebie unikaty w pełnej krasie, na pewno będę śledzić!
Nie przyznałam Ci się wcześniej, ale... pokażę mężowi Twój kącik z półeczkami jako przykład (o ile oczywiście pozwolisz
). Zdolny jest, to niech kombinuje, a co! Bardzo mi się on u Ciebie podoba: grubość, kolor półek, ich rozmieszczenie, no i mnie oświeciło, że przecież mogę doświetlać na takich półkach roślinki (miejsce które mam do zagospodarowania jest dość ciemne). Tak więc przy okazji, dziękuję 
Lada moment będzie można podziwiać u Ciebie unikaty w pełnej krasie, na pewno będę śledzić!
Nie przyznałam Ci się wcześniej, ale... pokażę mężowi Twój kącik z półeczkami jako przykład (o ile oczywiście pozwolisz
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj Kasiu. Widzę, że u ciebie wysyp pędzików, tak jak u mnie. A już miałam okropny przestój, aż poczułam się w pewnej chwili trochę zniechęcona.
Gdzieś przeczytałam, że planujesz kolekcję fiołeczków odmianowych. Bardzo popieram, bo gdy storczyki przeżywają stagnację, można zająć się fiołkami.
Gdzieś przeczytałam, że planujesz kolekcję fiołeczków odmianowych. Bardzo popieram, bo gdy storczyki przeżywają stagnację, można zająć się fiołkami.
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiu pięknie ujęłaś delikatne kwiatuszki na Phal equestris komponując je z białym tłem
No i widzę, że pączki na pędzie Vascostylis nabierają pomalutku kolorku
Ale będzie obfite kwitnienie
Nie mogę doczekać się pełni rozkwitu. Z ochotą obejrzę również zbliżające się kwitnienie na Bifrenarii oraz na Encyclii. Możesz się czuć przeze mnie śledzona ,bo będę tu dzień w dzień zaglądać w poszukiwaniu kwitnących skarbów

No i widzę, że pączki na pędzie Vascostylis nabierają pomalutku kolorku
Nie mogę doczekać się pełni rozkwitu. Z ochotą obejrzę również zbliżające się kwitnienie na Bifrenarii oraz na Encyclii. Możesz się czuć przeze mnie śledzona ,bo będę tu dzień w dzień zaglądać w poszukiwaniu kwitnących skarbów - Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale pędziki... Equestris alba jest super. Też sobie kupiłam na wystawie, ale szybko przekwitł, czekam na następne pędy. Musiałam go przesadzić, bo spadł z okna.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kasiunieczka- co prawda kawy nie piję, ale herbatkę z sokiem truskawkowym, tak
Siedzę sobie przy kubeczku...i co widzę początek kwitnienia u Eq. alby < a mój właśnie kończy kwitnąć>. Będę sobie tu często przychodzić, żeby pooglądać te cudne kwiatuszki ;)
Vascostylis ma cale mnóstwo pączuszków, ależ będzie widok, jak zaczną się otwierać
I parapet okienny w kuchni, jaki kolorowy
I sabotek w pełnej krasie tam stoi... cudny 
Vascostylis ma cale mnóstwo pączuszków, ależ będzie widok, jak zaczną się otwierać
I parapet okienny w kuchni, jaki kolorowy
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Śliczna śnieżynka 
- -ewelina-
- 500p

- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Byłam, podziwiałam, mam ochotę na więcej 
Pozdrawiam,
Ewelina
Pozdrawiam,
Ewelina
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Kasiu, ja również zawitałam po dłuższym czasie i widzę same wspaniałości.
Na widok E. Alba aż oczy mi się śmieją, jest na mojej liście chciejstw, mam nadzieję, że na wystawie go dostanę ;)
Pędziki wspaniałe, teraz jest najwspanialszy czas dla naszych storczyków, czas pędzików, a dla nas raj dla oczu i nagroda za opiekę
Na widok E. Alba aż oczy mi się śmieją, jest na mojej liście chciejstw, mam nadzieję, że na wystawie go dostanę ;)
Pędziki wspaniałe, teraz jest najwspanialszy czas dla naszych storczyków, czas pędzików, a dla nas raj dla oczu i nagroda za opiekę
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Wszystkim wielki
za odwiedziny i komplementy
Agatko
Martuś już nie mogę się doczekać
Asieńko
i całe szczęście, że to nie parapet lecz blat kuchenny, który ma szerokość 75 cm, tylko jakoś miejsca do pracy ubywa
Agatko bardzo się cieszę, że możesz mój pomysł wykorzystać u siebie i czekam na efekty
(a półeczki są z Ikei
)
Wando to właśnie teraz na jesieni jest okres, gdy pojawia się najwięcej pędów, szczególnie u phalaenopsisów, aby w zimie, gdy za oknem śnieg i ponuro, cieszyć nas egzotycznymi kolorami
A co do fiołeczków to się zgadza i pisałam o tym tez u Ciebie
Moniu
zapraszam, gdy tylko będziesz mogła, cieszę się, że podoba Ci się u mnie i mam nadzieję, że moje storczyki postarają się, aby zawsze było kolorowo.
Dusiu tak, jest niezwykle delikatny i "niewinny" przez tą swoją biel. Niestety ilość pączków nie jest zbyt duża, ale mam nadzieję, że się jeszcze weźmie za siebie.
Justynko może być herbatka
dziękuję i zapraszam
Nyskadu
Ewelinko
miło mi, że wpadłaś i poganiam te moje kwiatuszki, aby się starały, bo mnie także wciąż mało
Asiu cieszę się, że znalazłaś chwilkę aby wpaść do mnie :P Na pewno coś ciekawego sobie przywieziesz z wystawy a ja czekam kiedy pokażesz u siebie przygotowania Twoich storczyków do zimowych kwitnień
Jeszcze rzut oka na Encyclia vittelina dziś rano

Parę wariacji Phal. equestris var rosea i var alba z Phal. Purple Precious

Na razie jeden tylko w pełni rozwinięty kwiatuszek Phal. equestris var alba

Na koniec samotny kwiatuszek Phal. bellina

Agatko
Martuś już nie mogę się doczekać
Asieńko
Agatko bardzo się cieszę, że możesz mój pomysł wykorzystać u siebie i czekam na efekty
Wando to właśnie teraz na jesieni jest okres, gdy pojawia się najwięcej pędów, szczególnie u phalaenopsisów, aby w zimie, gdy za oknem śnieg i ponuro, cieszyć nas egzotycznymi kolorami
Moniu
Dusiu tak, jest niezwykle delikatny i "niewinny" przez tą swoją biel. Niestety ilość pączków nie jest zbyt duża, ale mam nadzieję, że się jeszcze weźmie za siebie.
Justynko może być herbatka
Nyskadu
Ewelinko
Asiu cieszę się, że znalazłaś chwilkę aby wpaść do mnie :P Na pewno coś ciekawego sobie przywieziesz z wystawy a ja czekam kiedy pokażesz u siebie przygotowania Twoich storczyków do zimowych kwitnień
Jeszcze rzut oka na Encyclia vittelina dziś rano

Parę wariacji Phal. equestris var rosea i var alba z Phal. Purple Precious

Na razie jeden tylko w pełni rozwinięty kwiatuszek Phal. equestris var alba

Na koniec samotny kwiatuszek Phal. bellina