Tajemniczy ogród Joli i Adama
-
Tamaryszek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama
Witaj Jolu ! Jestem pod wrażeniem powstających schodów...! Ale masz talent. Przecież to trudna robota! Będzie świetnie !
Jesienna odsłona ogrodu bardzo malownicza.
Jesienna odsłona ogrodu bardzo malownicza.
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu schody...to kolejny super pomysł w Waszym ogrodzie...świetnie wyglądają i pasują do reszty ogrodu,do tarasu 
Ach ale rewolucje a by się wydawało że mało miejsca że zarośnięte a tu proszę umiejętne przy strzyżyny i już znalazło się sporo miejsca
Jolu super zagarniasz teren i tworzysz -tworzysz czy tu na dole przy tarasiku jest trawka jakoś jeszcze nie ogarniam Twojego kształtu działki hihi jest owiany nutką tajemnicy albo masz tak wielką działkę że nie sposób wzrokiem ją sięgnąć
Jolu super zagarniasz teren i tworzysz -tworzysz czy tu na dole przy tarasiku jest trawka jakoś jeszcze nie ogarniam Twojego kształtu działki hihi jest owiany nutką tajemnicy albo masz tak wielką działkę że nie sposób wzrokiem ją sięgnąć
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
"marzena06"a zapraszamy, zapraszamy...
"karina1" Piękne te schody to może dopiero kiedyś będą:
"asia0809"Tak chciała bym , żeby schody były kręte, ciekawie wkomponowane w rosnące od dawna iglaki i żeby łączyły taras ze skarpą. A "japonizujący efekt" powstaje chyba dzięki żwirkowi i moim "bonsaiom"
"Tamaryszek" Fakt , że schody to ciężka praca - ale jak mawia mój sąsiad "codziennie po godzince sąsiadka - i jaki będzie efekt"
"FRAGOLA" ach schody , schody ...ma być tajemniczo...ale to już dopiero na wiosnę.
"Beata T" Teren już zagarnięty tylko wciąż nowe pomysły i przeróbki - czy kiedyś będzie koniec - oj chyba nie...
A trawka przy tarasiku zniknęła - zdecydowanie wolę chodzić przy roślinkach , a nie przy trawie więc trawka będzie tylko u konika
A takie stroiki zrobiłam na groby bliskich:

Pozdrawiam Jola.
"karina1" Piękne te schody to może dopiero kiedyś będą:
"asia0809"Tak chciała bym , żeby schody były kręte, ciekawie wkomponowane w rosnące od dawna iglaki i żeby łączyły taras ze skarpą. A "japonizujący efekt" powstaje chyba dzięki żwirkowi i moim "bonsaiom"
"Tamaryszek" Fakt , że schody to ciężka praca - ale jak mawia mój sąsiad "codziennie po godzince sąsiadka - i jaki będzie efekt"
"FRAGOLA" ach schody , schody ...ma być tajemniczo...ale to już dopiero na wiosnę.
"Beata T" Teren już zagarnięty tylko wciąż nowe pomysły i przeróbki - czy kiedyś będzie koniec - oj chyba nie...
A trawka przy tarasiku zniknęła - zdecydowanie wolę chodzić przy roślinkach , a nie przy trawie więc trawka będzie tylko u konika
A takie stroiki zrobiłam na groby bliskich:
Pozdrawiam Jola.
- FRAGOLA
- 1000p

Piękne stroiki...zdolna jesteś Jolu 
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te stroiki jak z najlepszej kwiaciarni
. Bardzo eleganckie.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ogród przepiękny, fotki można oglądać godzinami,a co dopiero przebywać w takim cudeńku. Zaciekawiło mnie z czego masz dach swojej altanki? W ogole ciekawe rozwiązania każdego zakatka, możesz być dumna ze swojego dzieła.
-
kajpej

- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Jolu jesteś niesamowita. Twoja energia emanuje z każdego zdjęcia i każdego postu. Twój tajemniczy ogród próbuję sobie wyobrazić w całości. Dom, przy nim taras z niego podziwiam mostek i strzyżone iglaki ( dzieła Twoich nożycowych umiejętności) mostek prowadzi mnie do altanki tam chwilkę odpoczywam by napawać wzrok ogrodowymi widokami. Obok altanki jest oczko wodne a za nim pnąca się stromo do góry ścieżka zbudowana z kamieni, ścieżkę przecina bramka, przez nią oglądam dalszy ciąg ogrodu. Dobrze że tworzysz ramy do oglądania poszczególnych rabatek. One kadrują miejsca i nie rozpraszają wzroku na inne rabaty. Moc nasadzeń sprawia że każda z nich jest malownicza i mogłaby konkurować z następną.
Jolu ile godzin ma Twoja doba?
Ile godzin sypiasz
. Twoim odpoczynkiem jest też praca - szydełkowanie.
Swój raj tworzysz z wielką pasją i to mi się podoba!!!!! 
Jolu ile godzin ma Twoja doba?
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Witaj Jolu
Zachwycona spacerowałam dziś po twoim ogrodzie. Uwielbiam kamień, u mnie tez jest go sporo, ale z twoim nawet się nie porównuje. Super wykorzystałaś ukształtowanie terenu. Skarpy, tarasy, schody ogród przez to jest bardzo dynamiczny i zaskakujący. Podziwiam zapał i ogrom pracy, który włożyliście w jego stworzenie. Pomysł z siatką cieniującą altanę bardzo dobry. Pozwolisz, że skorzystam?
Ja też niedawno zaczęłam formować moje bardzo rozrośnięte iglaki. Wiem, że trzeba cierpliwości i jak oglądam u ciebie efekty wiem, że warto poczekać.
Będę tu zaglądać.
Pozdrawiam, Dorota
Zachwycona spacerowałam dziś po twoim ogrodzie. Uwielbiam kamień, u mnie tez jest go sporo, ale z twoim nawet się nie porównuje. Super wykorzystałaś ukształtowanie terenu. Skarpy, tarasy, schody ogród przez to jest bardzo dynamiczny i zaskakujący. Podziwiam zapał i ogrom pracy, który włożyliście w jego stworzenie. Pomysł z siatką cieniującą altanę bardzo dobry. Pozwolisz, że skorzystam?
Ja też niedawno zaczęłam formować moje bardzo rozrośnięte iglaki. Wiem, że trzeba cierpliwości i jak oglądam u ciebie efekty wiem, że warto poczekać.
Będę tu zaglądać.
Pozdrawiam, Dorota
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Witam listopadowo ale ty masz zdolne rączki ,śliczne stroiki 
Wspaniałe wiązanki
Jolu a co u ciebie robi za podkład doniczka kostka czy jakoś wiążesz ....No i gdzie znikłaś czyżbyś znalazła w sobie nowy talencik 
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Jolu gdzie się podziewasz?
- FRAGOLA
- 1000p

A Joli "ni ma" bo zima.... 
- MiCz
- 200p

- Od: 15 cze 2007, o 15:18
No właśnie,zimowy ogród pewnie wygląda wspaniale. Te przystrzyżone drzewka okryte czapami śniegowymi...Może troszkę zdjęć?
Pozdrawiam -Mirka
Pozdrawiam -Mirka
Pozdrawiam Mirka
Jolu a ja przyszłam w poszukiwaniu inspiracji altankowej i jak widzę to Aguś dobrze mnie pokierowała.Wpisuję się by mieć wątek pod ręką a wieczorkiem na spokojnie czeka mnie dokładne czytanko.Pozdrawiam Aga.