Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj
- AnowiB
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj
Witam Cię bardzo serdecznie.Od dłuższego czasu obseruję Twój wątek i przemiany ,które zachodzą na Twojej nowej działce.Jestem pod ogromnym wrażeniem,bardzo mi się podoba Twoja nowa działka oraz fakt ,ze masz wokól siebie tylu oddanych przyjaciół.Też jestem dzialkowiczką od 30 lat ale dwa lata temu zaczynalam przygodę z nową działką i wiem co to znaczy zaczynać praktycznie od zera.
i wiem też co to znaczy mieć wokoło siebie tylu wspanialych przyjaciół.... 
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu , wpierw musisz swoje odrobić , coś Ci Krysia na wiosnę zostawi
Krysia coś dziś padnięta , jak przed snem nie była w stanie zdać relacji z dzisiejszego dnia.
Krysia coś dziś padnięta , jak przed snem nie była w stanie zdać relacji z dzisiejszego dnia.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a ja w tartaku kupiłam worek ale taki solidny po 6 zł ślicznie zmielonej kory,
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Krysiu, racja, ale to była parafraza.Ja się pospieszyłam z trawą, ale najwyżej na wiosnę posieję ponownie. Na razie wychodzą
jakieś stare trawki. Dziś posadziłam róże. Znów mnie gubi wszystkochciejstwo. Podziwiam najbardziej uporządkowanie całości
u Ciebie i niecierpliwie czekam na chwilę podziwiania w realu. Nie mogę wyjść ze zdumienia jeśli chodzi o tempo "przeprowadzki".
A liliowce weźmiesz na wiosnę? czy jeszcze teraz?
jakieś stare trawki. Dziś posadziłam róże. Znów mnie gubi wszystkochciejstwo. Podziwiam najbardziej uporządkowanie całości
u Ciebie i niecierpliwie czekam na chwilę podziwiania w realu. Nie mogę wyjść ze zdumienia jeśli chodzi o tempo "przeprowadzki".
A liliowce weźmiesz na wiosnę? czy jeszcze teraz?
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witam wszystkich. Niestety - zaczyna wychodzić zmęczenie. Wczoraj wróciłam i zmęczona i zmarznięta i już mi się nic nie chciało. Rano pojechałam na starą działkę załadowałam swojego Mercedesa dwukołowego żurawkami i innymi roślinkami a później posadziłam to co przywiozłam. Boję się nakopać więcej roślin, aby mi w nocy nie pomarzły. Poszła do ziemi chyba jedna trzecia tulipanów, ale jeszcze mam bardzo dużo do sadzenia cebulowych.
Dziewczyny . Dzięki za rady dotyczące kory. Muszę w takim razie poprosić Marka aby mi na giełdzie kupił, gdyż tam jest najtaniej a potrzebuję jej dużo. Może uda się od razu z transportem.
Jadziu, Daguś, Wiolu - dzięki. Żurawki faktycznie biją w oczy, gdyż są takie kolorowe. Wczoraj znów dosadzałam żurawki na drugiej rabacie, ale jest jeszcze nie skończona, więc na razie nie będę jej pokazywała. I mam jeszcze dużo miejsca na żurawki, ale i kilka hortensji bukietowych mogę kupić.
Mirko - witam w mych progach. Muszę zimą zwiedzić Twój ogródek. Dzięki za miłe słowa.
Olu, Daguś - to mnie namówiłyście aby korę jednak kupić jesienią.
Joluś. Dzięki i zapraszam, ale chyba najlepiej będzie już latem gdy trawka się zazieleni.
Niusiu. Witam i dziękuję za miłe słowa. Szczególnie mi miło, że pierwszy post napisałaś u mnie. Napisz więcej o sobie - skąd jesteś, a po pierwsze pokaż swój ogródek. Jak masz takie doświadczenie w działkowaniu, to tym bardziej się ujawnij. Jestem pewna, że też stworzyłaś swój wymarzony ogród.
Aniu. Właśnie Marek mówił, że we Wrocławiu na giełdzie kora jest w 80 l workach po 6,5 za worek.
Adrianko. Wiem, ale to była Twoja bardzo udana parafraza.
Szkoda, że nie wzeszła Ci trawka, ale chyba zimno i brak opadów spowodował to, że nasionka nie skiełkowały. Wszyscy mamy jakieś chciejstwa. Wczoraj wracając ze starej działki weszłam do sklepu ogrodniczego koło moich działek i gdyby nie to, że mój Mercedes był załadowany piętrowo roślinkami to bym znów nakupiła.
A liliowce ? - już nie mam na nie miejsca
To oczywiście żarty. Jeżeli możesz zostaw je już do wiosny chyba, że byłaby okazja transportowa, to wrzuć. 
Dziewczyny . Dzięki za rady dotyczące kory. Muszę w takim razie poprosić Marka aby mi na giełdzie kupił, gdyż tam jest najtaniej a potrzebuję jej dużo. Może uda się od razu z transportem.
Jadziu, Daguś, Wiolu - dzięki. Żurawki faktycznie biją w oczy, gdyż są takie kolorowe. Wczoraj znów dosadzałam żurawki na drugiej rabacie, ale jest jeszcze nie skończona, więc na razie nie będę jej pokazywała. I mam jeszcze dużo miejsca na żurawki, ale i kilka hortensji bukietowych mogę kupić.
Mirko - witam w mych progach. Muszę zimą zwiedzić Twój ogródek. Dzięki za miłe słowa.
Olu, Daguś - to mnie namówiłyście aby korę jednak kupić jesienią.
Joluś. Dzięki i zapraszam, ale chyba najlepiej będzie już latem gdy trawka się zazieleni.
Niusiu. Witam i dziękuję za miłe słowa. Szczególnie mi miło, że pierwszy post napisałaś u mnie. Napisz więcej o sobie - skąd jesteś, a po pierwsze pokaż swój ogródek. Jak masz takie doświadczenie w działkowaniu, to tym bardziej się ujawnij. Jestem pewna, że też stworzyłaś swój wymarzony ogród.
Aniu. Właśnie Marek mówił, że we Wrocławiu na giełdzie kora jest w 80 l workach po 6,5 za worek.
Adrianko. Wiem, ale to była Twoja bardzo udana parafraza.
Szkoda, że nie wzeszła Ci trawka, ale chyba zimno i brak opadów spowodował to, że nasionka nie skiełkowały. Wszyscy mamy jakieś chciejstwa. Wczoraj wracając ze starej działki weszłam do sklepu ogrodniczego koło moich działek i gdyby nie to, że mój Mercedes był załadowany piętrowo roślinkami to bym znów nakupiła.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu - zrób sobie ze 2 dni wolnego.
Wszystkiego i tak nie zdążysz zrobić więc jeśli zrobisz 5 % mniej to nie ma straty a za to troszkę odpoczniesz i będziesz miała czas na planowanie
Wszystkiego i tak nie zdążysz zrobić więc jeśli zrobisz 5 % mniej to nie ma straty a za to troszkę odpoczniesz i będziesz miała czas na planowanie
- harwi

- Od: 5 mar 2008, o 14:49
ale jeszcze mam bardzo dużo do sadzenia cebulowych.
uu może jeden dziś i drugi jutro tak do 15-stej ihih bo w czwartek chciałam właśnie wpaść zobaczyć na własne łoczyska to wszystko. Ale w sumie odpoczywaj dla mnie to nie problemKrysiu - zrób sobie ze 2 dni wolnego.
- ada.kj

Marioluś. Dziś nie mogę gdyż wreszcie syn jest dziś we Wrocławiu i jest luźniejszy to muszę go wykorzystać do imentu. Jadę zaraz na starą działkę wykopać ile się da aby mi przewiózł. Ma być po 15. Jutro będę musiała to wszystko posadzić. Więc może dopiero w piątek zrobię sobie dzień lajtowy.
Wioluś. Wpadnij jutro. Już wiem, że w czwartki bywasz w pobliżu.
Wioluś. Wpadnij jutro. Już wiem, że w czwartki bywasz w pobliżu.
- orinoko01
- 200p

- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Ja tylko dodam odnośnie kory, że jest do wyboru gruba bądź drobno mielona i przy zakupie bodajże 50 worków dowóz gratis.
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Krysiu, to może zrobimy zamówienie grupowe i wtedy dowiozą Ci prosto na działeczkę 
- harwi

- Od: 5 mar 2008, o 14:49
Mag też na to wpadłam
Sama Krysia będzie tyle zamawiać jakieś 40 zapewne a ja się też doczepiam do zamówienia ;)
więc spokojnie 50 damy rade uskładać ;)
- ada.kj

Witam wieczorkiem.Odnośnie kory - ja na to jak na lato. I tak zamierzałam kupić około 50 worków, ale jak są chętni to zrobimy zamówienie grupowe - tylko podajcie kto, ile i jakiej potrzebuje kory. Wiem, że Wiola potrzebuje 5 worków. Czekam na zgłoszenia pozostałych osób.
Dziś dzień bardzo udany, gdyż poza powojnikami, liliami i jeszcze jakimiś tam zapomnianymi bylinkami resztę mam na nowej działce. Syn dwa razy obrócił samochodem i udało się przewieźć. Co prawda wszystko jest zwalone w workach i kartonach, ale jest na działce. Pozostaną do wiosny róże i część krzewów ozdobnych. Jutro znów będzie wielkie sadzenie, ale liczę, że w większości problemów nie będzie, chyba, że przelotne deszcze z prognozy zmienią się na ulewne. Musiałam się spieszyć, gdyż już zaczęło się wykopywanie bylin jak dotąd sprzed siatki, ale bałam się że ktoś się zaopiekuje i tymi w ogrodzie. Po niedzieli muszę wykopać jeszcze lilie i powojniki, ale to mój Mercedes udźwignie
.
Dziś dzień bardzo udany, gdyż poza powojnikami, liliami i jeszcze jakimiś tam zapomnianymi bylinkami resztę mam na nowej działce. Syn dwa razy obrócił samochodem i udało się przewieźć. Co prawda wszystko jest zwalone w workach i kartonach, ale jest na działce. Pozostaną do wiosny róże i część krzewów ozdobnych. Jutro znów będzie wielkie sadzenie, ale liczę, że w większości problemów nie będzie, chyba, że przelotne deszcze z prognozy zmienią się na ulewne. Musiałam się spieszyć, gdyż już zaczęło się wykopywanie bylin jak dotąd sprzed siatki, ale bałam się że ktoś się zaopiekuje i tymi w ogrodzie. Po niedzieli muszę wykopać jeszcze lilie i powojniki, ale to mój Mercedes udźwignie
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- ada.kj

Daguś - pisałam wcześniej - 6,5 zł za worek 80 l .