Wypatrzyłam u Ciebie istne cudo: hojke RB(wiesz może jaki ma numerek?) - ma wspaniałe listki, kocham wszystkie RB - RB-dick, RB-6...oprócz cudownych, oryginalnych listków mają fantastyczne nakrapiania.Będę dziś wzdychać do tej Twojej.
Moje zielone - rośliny AGI Z część 3
- Agnezja
- 200p

- Od: 7 lis 2009, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone - rośliny AGI Z część 3
Aga, normalnie zazdroszczę miejsca na te wszystkie pięknoty, storczyki, skrętniki, fiołki, hojki. Coś czuję, że będę musiała naciskać mojego połówka, żeby postarał się o adaptację projektu naszego nowego(jeszcze nie wybudowanego) domu proporcjonalnie do potrzeb moich roślinek.
Wypatrzyłam u Ciebie istne cudo: hojke RB(wiesz może jaki ma numerek?) - ma wspaniałe listki, kocham wszystkie RB - RB-dick, RB-6...oprócz cudownych, oryginalnych listków mają fantastyczne nakrapiania.Będę dziś wzdychać do tej Twojej.
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Uleńko, zdradź, gdzie można zakupić szczepionkę. Chyba muszę się zabezpieczyć przed następnym rzutem. Hi hi
Gosiu, właśnie na Widzewie byłam i chorobcia za daleko żeby jechać autobusem. Za zimno też, aby wieźć Storczyka w torbie.
Elu,dziękuję. Byłam w Biedronie i nie było Grudników. Widziałam natomiast te doniczki z biedronką. Są śliczne i szkoda, że nie sprzedają bez kwiatów.
Zeberko, tak nie za bardzo kolorowo. Ale leprze to niż nic.
Obserwatorze, polecam powiększenie kolekcji Skrętników. To bezproblemowe roślinki. A kwitną obficie.
Ula, skuś się, skuś się, ...
Ingga, to może jak byś jechała kupiłabyś dla mnie taką sierotkę? Powiem jaki kolor i jak będzie to super.
Krysiu, a Ty to może nie szokujesz? Sama masz piękne rośliny u siebie.
Celinko, ja wzdycham do Twojego Dendrobium, tego zielonego. Jest prześliczny.
Agnezjo, niestety nie wiem jaki ma numerek. Ale popytam, może coś się dowiem od sprzedawcy. Zamówiłam ją bo właśnie listek mi się spodobał, ale w rzeczywistości jest ładniejszy. Jak urośnie będziemy ciachać.
Przypomniało mi się, że muszę posadzić hoje w doniczki. Te comają już korzonki. lecę, alepokażę jeszcze roślinkę od Marzenki.
Skrzydłokwiat Gemmini

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ skąd! Ja tylko przedstawiam moje ''mikroskopki'', bo okazy są u Was.AGA Z pisze:![]()
![]()
Krysiu, a Ty to może nie szokujesz? Sama masz piękne rośliny u siebie.![]()
Aga haha nie skuszę się na storczyki, nie mam do nich serca:) ani miejsca. One u mnie nie chcą kwitnąć.
- AGA Z

Byłam dzisiaj w Obi-m. Po raz kolejny.
Już ktoś kupił moje chciejstwo.
Przeszukałam całą część ogrodową w nadziei, że stoi gdzieś indziej i nic. Nie było.
Po raz kolejny się przekonałam, że trzeba brać to co się podoba a nie się zastanawiać. Zawsze może się okazać, że komuś też się spodoba. Trzeba brać, a potem się zastanawiać czy dobrze się zrobiło i gdzie to postawię.
Już ktoś kupił moje chciejstwo.
Przeszukałam całą część ogrodową w nadziei, że stoi gdzieś indziej i nic. Nie było.
Po raz kolejny się przekonałam, że trzeba brać to co się podoba a nie się zastanawiać. Zawsze może się okazać, że komuś też się spodoba. Trzeba brać, a potem się zastanawiać czy dobrze się zrobiło i gdzie to postawię.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- AGA Z

Popytałam i to jest RB-mini.Agnezja pisze:Aga, normalnie zazdroszczę miejsca na te wszystkie pięknoty, storczyki, skrętniki, fiołki, hojki. Coś czuję, że będę musiała naciskać mojego połówka, żeby postarał się o adaptację projektu naszego nowego(jeszcze nie wybudowanego) domu proporcjonalnie do potrzeb moich roślinek.![]()
Listek jest sztywny, sercowaty, błyszczący i z widocznym unerwieniem. Jednym słowem śliczny.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hojka RB? A jak to wygląda?
- AGA Z

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
SUPER ŁADNY listeczek 
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Oj, tak Agnieszko masz zupełną rację.AGA Z pisze: Po raz kolejny się przekonałam, że trzeba brać to co się podoba a nie się zastanawiać. Zawsze może się okazać, że komuś też się spodoba. Trzeba brać, a potem się zastanawiać czy dobrze się zrobiło i gdzie to postawię.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- AGA Z

Korzonki już są. Za listeczkiem schował się całkiem ładny kawałek pędzika z małymi korzonkami.koniczynka pisze:i ten listek pusci korzonki ??
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- FIGA

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Aguś ja byłam dwa dni po Twoim telefonie i już nie było > szkoda że nie zadzwoniłam i Ci nie powiedziałamAGA Z pisze:Byłam dzisiaj w Obi-m. Po raz kolejny.![]()
Już ktoś kupił moje chciejstwo.![]()
![]()
Przeszukałam całą część ogrodową w nadziei, że stoi gdzieś indziej i nic. Nie było.![]()