Moje ogródki - Gucia.
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alutka, ten Twój to na bank żarnowiec, ale taka szlachetna odmiana, nie to co moje.
A ja swoje przesadzałam w lipcu, i też specjalnie się z nimi nie cackałam.
Później tylko sporo podlewałam.
A ja swoje przesadzałam w lipcu, i też specjalnie się z nimi nie cackałam.
Później tylko sporo podlewałam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
widać Gosiu że ten twój żarnowiec ma silną wolę przetrwania skoro nawet po przycięciu korzennia głównego się przyjął :P mój niestety padł :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum

Karolku, Iza ma rację, te polne rosną na tej łące w takiej suszy, że lepiej nie mówić. A u mnie mają lepszą ziemię i sporo wody. Wiosną dokupię takiego czerwonego ogrodowego i zobaczymy jak ten sobie u mnie poradzi.k-c pisze:widać Gosiu że ten twój żarnowiec ma silną wolę przetrwania skoro nawet po przycięciu korzennia głównego się przyjął :P mój niestety padł :P
Moje wątki
Moje wątki
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też chcę sobie kupić czerwonego żarnowca.gucia pisze:Wiosną dokupię takiego czerwonego ogrodowego i zobaczymy jak ten sobie u mnie poradzi.
Widzę takiego co roku u mojej sąsiadki i bardzo mi sie podoba.
Muszę tylko trochę o nim poczytać.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- gucia
- Przyjaciel Forum

Gosiu, surfinie dzisiaj rano wyglądały tak:
Cały czas stały na tarasie pod śniegiem, więc chyba nie zmarzły, jeśli uznasz, że warto z nimi powalczyć, to jeszcze dzisiaj je poprzycinam.

Cały czas stały na tarasie pod śniegiem, więc chyba nie zmarzły, jeśli uznasz, że warto z nimi powalczyć, to jeszcze dzisiaj je poprzycinam.

Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum

Aniu, te kolorowe odmiany są rzeczywiście bardzo ładne. Ja chciałam kupić 'Boskoop Ruby', ale w zaleceniach wszystkie mają wpisane:" na zimę okryć szczególnie nasadę krzewu", czyli prawdopodobieństwo przemarzania jest niestety duże.Raczek pisze:Ja też chcę sobie kupić czerwonego żarnowca.gucia pisze:Wiosną dokupię takiego czerwonego ogrodowego i zobaczymy jak ten sobie u mnie poradzi.
Widzę takiego co roku u mojej sąsiadki i bardzo mi się podoba.
Muszę tylko trochę o nim poczytać.
Moje wątki
Moje wątki
- Raczek

To jaki właściwie najlepiej kupić,aby sprawiał jak najmniej kłopotu?gucia pisze:Aniu, te kolorowe odmiany są rzeczywiście bardzo ładne. Ja chciałam kupić 'Boskoop Ruby', ale w zaleceniach wszystkie mają wpisane:" na zimę okryć szczególnie nasadę krzewu", czyli prawdopodobieństwo przemarzania jest niestety duże.
Muszę jeszcze przepytać moją sąsiadkę,wydaje mi się ,że ona nie zabezpiecza swojego czerwonego żarnowca na zimę.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja miałem żarenowca takiego przyniesionego z pola właśnie - właściwie to rósł na bardzo piaszczystym terenie przy wyschniętym rowie :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Raczek

Też takiego dostałam,posadziłam na jesieni.k-c pisze:ja miałem żarenowca takiego przyniesionego z pola właśnie - właściwie to rósł na bardzo piaszczystym terenie przy wyschniętym rowie :P
Wiosną już go nie było,chyba usechł.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Guciu
dołączę do wszystkich zachwyconych Twoim ogrodem. Wkładasz dużo serca w swoje zielone otoczenie. Pięknie malujesz świat.
Ja w moim "kapowniku" mam zapisane:
drzewa pod którymi źle lub wcale nie rosną rośliny to klon zwyczajny, brzoza brodawkowata, orzech włoski, lipa, wiąz holenderski.
Pod brzozą i pod klonem może rosnąć laurowiśnia, iglaki mogą z czasem zmarnować się.
Widziałam na twoich zdjęciach pod brzozami posadzone krzewy iglaste, liściaste i różne roślinki.
dołączę do wszystkich zachwyconych Twoim ogrodem. Wkładasz dużo serca w swoje zielone otoczenie. Pięknie malujesz świat.
Ja w moim "kapowniku" mam zapisane:
drzewa pod którymi źle lub wcale nie rosną rośliny to klon zwyczajny, brzoza brodawkowata, orzech włoski, lipa, wiąz holenderski.
Pod brzozą i pod klonem może rosnąć laurowiśnia, iglaki mogą z czasem zmarnować się.
Widziałam na twoich zdjęciach pod brzozami posadzone krzewy iglaste, liściaste i różne roślinki.
pozdrowienia EG
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- gucia
- Przyjaciel Forum

Bogusiu, Gosia podała swój sposób ukorzeniania surfinii, zobacz TUTAJ. Ja zawsze wiosną kupowałam nowe, ale teraz spróbuję właśnie jej sposobem, ciekawa jestem, czy mi się uda.
Moje wątki
Moje wątki