Początek przygody
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Początek przygody
Dzień dobry Kasiu. Sabotek na twoim zdjęciu wygląda jak kosmiczny stworek w czapeczce. Świetnie, że doprowadziłaś go do kwitnienia. Mój stoi już od stycznia z nową wypuszczoną odnogą i nic się nie dzieje. A więc nie narzekaj, że twój ma mało nawozu, tylko go pochwal, że w ogóle był łaskaw zakwitnąć. 
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale pędziki i pąki... Będzie pięknie, jak zakwitną. A jak tam inne cudeńka?
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Celinko Marto Arletko Asiu
Wandziu no tak, Masz całkowitą rację
Powinnam go chwalić jak najwięcej, tym bardziej, że to mój pierwszy sabotek doprowadzony przeze mnie do kwitnienia
Dusiu z innych cudeniek: Phal. Lea marie Salazar zrzuciła wszystkie kwiaty i pączki (ale jestem już do tego przyzwyczajona, większość kwitnących po spędzeniu kilku dni na poczcie tak u mnie reaguje), Phal. Equestris alba już coraz bliżej rozwinięcia pierwszych pączków, Phal. Bellina cały czas kwitnie dwoma kwiatuszkami i obłędnie pachnie, Phal. Mini Marki otwierają po kolei swoje pączki i puszczają pędziki, no i jeszcze pewnie coś ciekawego by się znalazło
Gosiu / koniczynko dziękuję Ci za odwiedziny i miłe słowo
A jak się rozwinie, powinien wyglądać tak (bucik mocno woskowy):

Wandziu no tak, Masz całkowitą rację
Dusiu z innych cudeniek: Phal. Lea marie Salazar zrzuciła wszystkie kwiaty i pączki (ale jestem już do tego przyzwyczajona, większość kwitnących po spędzeniu kilku dni na poczcie tak u mnie reaguje), Phal. Equestris alba już coraz bliżej rozwinięcia pierwszych pączków, Phal. Bellina cały czas kwitnie dwoma kwiatuszkami i obłędnie pachnie, Phal. Mini Marki otwierają po kolei swoje pączki i puszczają pędziki, no i jeszcze pewnie coś ciekawego by się znalazło
Gosiu / koniczynko dziękuję Ci za odwiedziny i miłe słowo

-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Kasiu, im dłużej się mu przyglądam, tym bardziej mi się podoba. Co do pytania, o długość pędu to i ja nie mam pojęcia. Ale najważniejsze, że zakwitł. 
- kinga_232
- 200p

- Od: 11 paź 2010, o 16:12
Droga Kasiu
Śliczne storczyki
Pozazdrościć takich cudenek 
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Ale u Ciebie pięknie - sabotek pokazał buziaczka, pęd u Vascostylis Thai Sky śliczniusi

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach, cudny sabotek 
I pędzik na Vandonopsis pieknie wygląda ;)
I pędzik na Vandonopsis pieknie wygląda ;)
- Storczykowa

Mój Lea Marie mimo utraty pyłkowin ciągle kwitnie, ma 1 kwiat, przecudnie pachnie. Bellinki wąchałam na wystawie i też przecudnie pachniały. Kupiłam sobie jedną bellinę, bo mówili, że mają lepsze krzyżówki, mam nadzieję, że mają rację, bo bardzo lubię belliny. Ale tej nie bedę przesadzać, tamta pierwsza prawdopodobnie zmarniala własnie od przesadzenia. A equestris i MM na pewno będą pięknie wyglądać
- kasiunieczka_32
- 1000p

Asieńko mnie też
Uwielbiam jego bardzo mocno woskowy bucik :P Poza tym wydaje mi się przeglądając różne materiały, że musiał bardzo blisko "leżeć" obok Paphiopedilum Spicerianum
Szkoda, że nie ma fiszki.
Kingo Aniu Justynko dziękuję Wam bardzo za odwiedziny
Dusiu ja mam Phal. Bellina z OG i jestem bardzo zadowolona. Choć Phal. Lea marie Salazar też
Ale mam nadzieję, że się szybko zaaklimatyzuje, bo widać, że pędy chce przedłużyć.
Kingo Aniu Justynko dziękuję Wam bardzo za odwiedziny
Dusiu ja mam Phal. Bellina z OG i jestem bardzo zadowolona. Choć Phal. Lea marie Salazar też
- Storczykowa

Ja też i bellinę i Lea Marie mam z OG. Mam je dopiero 2 tygodnie, więc jeszcze nie mogę wiele powiedzieć o tym, czy się udają czy nie. Bellina (albo violacea, bo byla podpisana violacea, choć wygląda jak bellina) przekwitła może dwa dni po kupieniu, Lea kwitnie do dziś.
- kasiunieczka_32
- 1000p

- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Kasieńko ale zaszalałaś
i same cuda piękne wszystkie bez wyjątku
Miodzio mmmm..........
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
- kasiunieczka_32
- 1000p

Gratuluję pięknych kwitnień!
Przecudna bellina, sama doprowadziłaś ją do kwitnienia? Masdevallią też staram się stworzyć chłodne i wilgotne warunki, a jakie będą efekty to się okaże ;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam