Rybkaa w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rybkaa w ogrodzie

Post »

Rybko

Barbula była też w zdrojach???
Jadę dzis do Goleniowa to w drodze powrotnej "zboczyłabym" do nich.... :lol:
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

tak-barbula własnie w zdrojach-wiesz gdzie? :D

byłam przymuszona dzisiaj wykopać jedyną różę pod ogrodzeniem ,które właśnie się robi i jeszcze trochę i by nic z niej nie było i zrobiłam :shock: w ostatnije chwili przed wkopaniem w nowe miejsce zauwazyłam to samo paskudztwo co na trzmielinie-tylko o wiele wiele mniejsze-za radą Mirka L-oderwałam i wsadziłam w inne miejsce ale tak bez przekonania

mam pytanie-pare róż dopadła plamistość-3 z nich są zadołowane w doniczkach ,gdyż czekały na zrobienie miejsca dla nich-czy mam je wsadzić w te nowe miejsca a w sąsiedztwie zdrowe róże? i drugie pytanie czy róże które jeszcze kwitną mogę przesadzić-boje sie ,że nie skończa kwitnienia przed przymrozkami-wiele pączków małych jest
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

...byłam wczoraj na targu/jest raz w tygodniu taki /misz -masz/
była barbula -rany odeszłam dalej zobaczyć co jeszcze jest , jak wróciłam juz sprzedano,
ale jestem zła-to prawda ma takie milutkie kwiatki.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Lora-oj to szkoda ,że sprzątnęli ci ta barbulę -a po ile u was była?

a ja pojechałam do castoramy z wyciętymi kawałkami obrazków róż co wczesniej kupiłam i dokupiłam 2 białe pnące i 2 inne ,których nie mam-tak wiec mam komplet :D -a na regale zostały 4 szt-ale poszły!
a to moja nn
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Rybko, róże możesz śmiało sadzić, niech się zdążą dobrze ukorzenić przed zimą.
Plamistość czy mączniak to teraz norma, to już taka pora.
Tylko obrywaj chore liście, żeby choroba nie rozprzestrzeniała się za szybko.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Rybkaa pisze:tak-barbula własnie w zdrojach-wiesz gdzie? :D

byłam przymuszona dzisiaj wykopać jedyną różę pod ogrodzeniem ,które właśnie się robi i jeszcze trochę i by nic z niej nie było i zrobiłam :shock: w ostatnije chwili przed wkopaniem w nowe miejsce zauwazyłam to samo paskudztwo co na trzmielinie-tylko o wiele wiele mniejsze-za radą Mirka L-oderwałam i wsadziłam w inne miejsce ale tak bez przekonania
,
mam pytanie-pare róż dopadła plamistość-3 z nich są zadołowane w doniczkach ,gdyż czekały na zrobienie miejsca dla nich-czy mam je wsadzić w te nowe miejsca a w sąsiedztwie zdrowe róże? i drugie pytanie czy róże które jeszcze kwitną mogę przesadzić-boje sie ,że nie skończa kwitnienia przed przymrozkami-wiele pączków małych jest

wiem,11 lat mieszkałam na Bukowym :lol: więc zdroje blisko...
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

a kupiłaś ta barbulę?
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Cześć Rybko . Przejeżdżałam dzisiaj koło Twojego domku - ładny i działeczka też ładna . Do ogrodu nie zagladałam nie wypadało przez płot :;230 . Dobrze że masz te sosenki na działeczce ...bo inaczej to "Sahara" ...
Pozdrawiam ewa
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Witaj, Rybko ! :wit
Super zakupy zrobiłaś ! Mnie też się podobają twoje roślinki :heja , a szczególnie barbula. Ja na razie nie mam i raczej kupię na wiosnę, bo się boję, że może przemarznąć(podobno ma być bardzo mroźno wg amerykańskich synoptyków-wolałabym, żeby te prognozy się n ie sprawdziły ... brrr :? ) U mnie dzisiejszej nocy przymrozek "załatwił" większość kwiatów: dalie, heliotrop, część aksamitek :( . A dzisiaj ma być ciut cieplej -ok. 5 st.na plusie. Wczoraj sadziłam róże-4 odmiany: Dessa, Sutters Gold, Giskurs, Peace. Kupiłam w sklepie ogrodniczym w delegacji i ciągnęłem do domu 300 km. Ale są ładnie przycięte i zdrowiutkie. Oby tylko to były te odmiany, bo do tej pory różnie mi się "trafiało".
Pozdrawiam cieplutko ;:3 !
Cherry
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Evastyl-a gdzie ty tak jeździsz koło mnie? :D -na razie to wokół domu istny sajgon(a ja od 4 dni się lenię :oops: ) i aż wstyd ale może do lata ogarniemy co nieco ,więc jakby co to zapraszam :D
Cherryberry 321-właśnie słyszałam ,że zima ma nas nie rozpieszczać :( dzisiaj to :shock: jak odsłoniłam rolety i zobaczyłam jak biało za oknem-szkoda twoich roślinek ale niestety taka nasza dola i musimy to przeboleć
różę Peac też zamówiłam i inne i zaczełam sie martwić czy zdażę wsadzić zanim zima nastanie-dobrze ,że te nowo posadzone od razu zakopczykowałam a bałam sie ,ze za wcześnie-pozdrowionka
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Rybko ...a jak jadę do teściowej na wieś to akurat przejeżdżam obok Twojego domku .
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

to gratuluję pamięci fotograficznej i pamiętaj o mnie wiosną lub laatem :D aaa i trzeba było chociaż tego lenia ode mnie zabrać bo coś sie zagnieździł,do tego głowa boli 3 dzień,zębisko tez cos niedomaga brr :evil:

dzisiaj stałam ze szpadlem nad kopcem zdesperowana i byłam skłonna dorwac drania ale chyba mnie usłyszał skubaniec a pułapka czeka :evil:
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

rozchodnikowi nic sie nie stało po sobotnio/niedzielnym przymrozku :D i nostalgii także ale zmroziło liście kann i dzisiaj zostały wykopane tak jak i mieczyki
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nostalgia piękna ;:108 , róże to mocne rośliny i potrafią kwiaty utrzymać do ostrych mrozów.
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Rybko !
Śliczna ta twoja Nostalgia ;:108 . Ja jeszcze jej nie mam, ale będę systematycznie dokupywać, raczej na wiosnę, choć pewnie będą droższe...
Pozdrawiam
Lidka
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”