Azalie też przebarwiają liście na czerwonoaleb-azi pisze:... Tak hortensje nabierają uroczych kolorków. Borówka... to jest myśl. A jakby ją tak z azaliami...
Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przymroziło?
To nie będzie już zdjęć na dzień dobry i dobranoc? ...
Augusta ... jarmarczna? - Izulku, wypluj te słowa! Ta róża jest po prostu radosna jak jutrzenka, jak kolorowe marzenie! To kwintesencja różanej radości!
Augusta ... jarmarczna? - Izulku, wypluj te słowa! Ta róża jest po prostu radosna jak jutrzenka, jak kolorowe marzenie! To kwintesencja różanej radości!
- markonix

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza
szybciutko przepatrzywszy wątek nie dziwię się , że na targach najbardziej i najdłużej było obstawione stoisko z różami
pięknie jeszcze kwitną , oby jak najdłużej .... 
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Marek prawda
różanka to bardzo zaraźliwa choroba
. A u Izy róże zaiste królewskie 
A ja słyszałam o różyczce
, ale to już chyba przeszliśmy, pozostaje nam chorowanie na różankę
Właśnie, a co ze zdjęciami na dobranoc i dzień dobry?
Właśnie, a co ze zdjęciami na dobranoc i dzień dobry?
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mario Tereso - więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby były razem? A co by tu do towarzystwa, żeby coś się działo między wiosennym kwitnieniem a jesienną czerwienią .... To zestawienie znalazło by się z przodu domu, więc muszę się dobrze zastanowić.
Ale ile bym nie myślała, to i tak wiem, że będzie wielkie przesadzanie
Czarodziejko - przymroziło, ale coś jeszcze "wydusiłam" więc zdjęcia będą. Jeśli nie powtórzą się nocne przymrozki, to nie będzie tak źle. Na Peace i Acapelli są dość grube pąki z szansą na rozkwitnięcie. Reszta taka drobnica, że nie sądzę...
Augusta
no co ja pocznę, że nieodmiennie kojarzy mi się z gąbkowymi kwiatkami z jarmarcznych strzelnic
Dla tego ją kupiłam i adoruję bezgranicznie
Tfu, tfu, tfu przez lewe ramię, żeby jej się zły urok nie chwycił
Bo i z Twoim opisem zgadzam się wzdłuż i wszerz .
Marku - jak sam widziałeś, to niezmiernie ciekawe stoisko było
Dorotko - bo róże są królewskie... a jakie mają kolce...
Martuś - tak... szczepiona zaraza... Proszę, na dobranoc i dobry dzień
Omawiana powyżej Augusta Louisa
Charles Austin, Nostalgia i Pastelka

Ale ile bym nie myślała, to i tak wiem, że będzie wielkie przesadzanie
Czarodziejko - przymroziło, ale coś jeszcze "wydusiłam" więc zdjęcia będą. Jeśli nie powtórzą się nocne przymrozki, to nie będzie tak źle. Na Peace i Acapelli są dość grube pąki z szansą na rozkwitnięcie. Reszta taka drobnica, że nie sądzę...
Augusta
Marku - jak sam widziałeś, to niezmiernie ciekawe stoisko było
Dorotko - bo róże są królewskie... a jakie mają kolce...
Martuś - tak... szczepiona zaraza... Proszę, na dobranoc i dobry dzień
Omawiana powyżej Augusta Louisa

A już miałam róż nie kupować! Ale widzę, że Charles Austin ma taki talerzykowaty układ płatków, jaki ostatnio lubię, no i w dodatku wpada w pomarańcz, według mnie
Iza,moja Pastella też będzie taka ładna? Kiedy?
Rozumiem, że teraz jest bardziej różowa niż w lecie, uczę się, uczę 
-
aleb-azi

- Kontakt:
Martuś - Charles przyjmuje barwy rozmaite
Tu faktycznie jego najbardziej pomarańczowa odsłona, a będzie i morela i róż... Ale żaden z kolorów nie jest "czysty" i każdy piękny.
Pastelka z wiosennego nasadzenia. Szaleje, więc w przyszłym roku pewnie nieco odpuści. Ale jakoś tak nie potrafię wycinać pąków nowo posadzonym różom. A Twoja Pastelka będzie bardzo ładna - tylko jej musisz kazać
Pastelka z wiosennego nasadzenia. Szaleje, więc w przyszłym roku pewnie nieco odpuści. Ale jakoś tak nie potrafię wycinać pąków nowo posadzonym różom. A Twoja Pastelka będzie bardzo ładna - tylko jej musisz kazać
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Piękne, piekne
A tam w głębi za Pastellą widzę jeszcze wiele kwitnących...
A tam w głębi za Pastellą widzę jeszcze wiele kwitnących...
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Izka Twoje róże kwitną jak zwariowane...
Charlsik trochę inny od mojego,pewnie zimno stworzyło bardziej subtelną rozetkę...
Czy chcesz różę Eskimo ?Jej zdjęcie u Jadzi...http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1134
U nas targ obfituje w tę różę we wtorki i w piątki...Nowość,kwiat trzyma 3 ,4 tygodnie,powiem ,że na wielkokwiatową,całkiem zdrowa...Nie mam miejsca ,ale chyba się na nią zdecyduję...
W takim wypadku róża jest na liście... też chcę różę kwitnącą w minusach...Spieszę donieść, że Pastelli sprzątać nie trzeba było i wychodzi na to, przymrozek się jej nie ima![]()
Czy chcesz różę Eskimo ?Jej zdjęcie u Jadzi...http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1134
U nas targ obfituje w tę różę we wtorki i w piątki...Nowość,kwiat trzyma 3 ,4 tygodnie,powiem ,że na wielkokwiatową,całkiem zdrowa...Nie mam miejsca ,ale chyba się na nią zdecyduję...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
U mnie koło nich były lilie orientalne , wieczornik, goździki br, teraz astry karłowe.
U Ciebie pewnie i tak będzie potrzeba więcej mniejsca dla róż..
U Ciebie pewnie i tak będzie potrzeba więcej mniejsca dla róż..
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Widzę, że Marta coraz bardziej zarażona i już szczepionka nie pomoże
Ale przyznam, że ChA i Pastella robią wrażenie, zresztą i Augusta i Nostalgia. Czy są jakieś, które u Ciebie są wstrętne, do wyrzucenia
Ale przyznam, że ChA i Pastella robią wrażenie, zresztą i Augusta i Nostalgia. Czy są jakieś, które u Ciebie są wstrętne, do wyrzucenia
-
aleb-azi

- Kontakt:
Dalej mrozik, więc w ogródku pobojowisko wśród tych delikatnych roślin... ech, nawet nie będę pisać, sami wiecie
Pastella dalej tkwi na posterunku - rano wyglądała jak ozdoba przy sukni Pani Zimy. Po południu jak ulubiony klejnocik Pani Wiosny i Pana Lata.
Dorotko - dużo to tych kwitnących w głębi nie ma, ale o tej porze roku nawet niedużo bardzo się je docenia
.
Nelu - po dzisiejszym jeszcze silniejszym przymrozku stwierdzam, że absolutnie warto wciągnąć Pastellę na listę oczekujących. Wyszukałam to Eskimo, pooglądałam i choć urocza, to jednak się nie zdecyduję. Ale za pamięć dzięki
. Ten białasek nieco przypomina mi moją Markietankę
więc ten typ już mam.
Mario Tereso - ach ten Twój wieczornik... nawet nie zauważyłam co koło niego. Róże upycham z tyłu domu, zazdrośnie kryjąc przed oczami przechodniów nieciekawe widoki po ataku plamistości
Obiecywałam sobie, że z przodu zero róż... ale jakby tam dać takie niewielkie terminatory w stylu Pastelli... Hm... chyba mnie z rodziny wypiszą
Goś - Marta nie jest zarażona, Marta jest zaszczepiona... albo zaróżowiona
Nie no... nie ma wstrętnych róż. Kilka usunęłam z uwagi na koszmarną chorowitość ( są u męża w pracy
) Ale przyznaję, że zastanawiam się nad eksmisją następnych z tendencją do z plamistości ... z wyjątkiem Williama, któremu wszystko wybaczę. Kilka róż wykopałam, wsadziłam do donic i zadołowałam w warzywniaku. Eksperymentalnie w przyszłym sezonie będą zdobić (?) taras... Hm... wypiszą mnie z rodziny, jak dwa razy dwa
A tu, proszę, na dobry wieczór zdjęcia z porannego spaceru

Pastella dalej tkwi na posterunku - rano wyglądała jak ozdoba przy sukni Pani Zimy. Po południu jak ulubiony klejnocik Pani Wiosny i Pana Lata.
Dorotko - dużo to tych kwitnących w głębi nie ma, ale o tej porze roku nawet niedużo bardzo się je docenia
Nelu - po dzisiejszym jeszcze silniejszym przymrozku stwierdzam, że absolutnie warto wciągnąć Pastellę na listę oczekujących. Wyszukałam to Eskimo, pooglądałam i choć urocza, to jednak się nie zdecyduję. Ale za pamięć dzięki
Mario Tereso - ach ten Twój wieczornik... nawet nie zauważyłam co koło niego. Róże upycham z tyłu domu, zazdrośnie kryjąc przed oczami przechodniów nieciekawe widoki po ataku plamistości
Goś - Marta nie jest zarażona, Marta jest zaszczepiona... albo zaróżowiona
A tu, proszę, na dobry wieczór zdjęcia z porannego spaceru

- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to i do Was dotarło
JAkby tak patrzec obok naszych roślinek, to widoki przeurocze
A jak się ma przecudnej urody Charles Austin?
Moja Pastelka też trzyma fason
A jak się ma przecudnej urody Charles Austin?
Moja Pastelka też trzyma fason
-
aleb-azi

- Kontakt:
Joluś - wczoraj przymroziło trochę a dziś trochę... za bardzo
Jeśli nasze roślinki nie przeurocze, to trzeba wzrok na coś innego przenosić
Ale niektóre roślinki mają się chyba całkiem dobrze
Wszystkie trawy, zielone kulki, żurawki... jeszcze długo będą cieszyć wzrok. Pastelka jest niesamowita. Aż mi wstyd, ale dopiero terazzaczynam czuć do niej szacunek
Charles ma uszkodzone krawędzie płatków... taki trochę pomięty po ciężkiej nocy... Ale trzyma się, nie sypie...
Charles ma uszkodzone krawędzie płatków... taki trochę pomięty po ciężkiej nocy... Ale trzyma się, nie sypie...