Twój jesienny ogródek cudownie prezentuje się, te chryzantemy są niesamowite, a i hortensja, bajecznie wybarwiona
Leśny ogród Moni68 cz.8
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.8
Moniś wreszcie widzę jak wyglądają opieńki, nie znam tych grzybków, a często o nich słyszę
Twój jesienny ogródek cudownie prezentuje się, te chryzantemy są niesamowite, a i hortensja, bajecznie wybarwiona
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DZiękuję Moniko za opisanie twojego sposobu nawadniania. Ja nie mogłabym poukładać takich wężów, bo u mnie z pewnością byłyby widoczne i poza tym moglibyśmy się o nie potykać, gdyż mam jednak ogród przydomowy, a nie na osobnej oddalonej działce. I dlatego mam co prawda kilka rododendronów, ale latem cierpią z braku wody, gdyż ręcznie im jej nie mogę zapewnić tyle, co potrzeba. Pozdrawiam. Wpadnij czasem.
- Jojola
- 500p

- Od: 21 lip 2010, o 18:55
witaj Moniczko
opieńki super
ja najczęściej robie z nich i kapustki kiszonej, krokieciki do tego barszczyk 
opieńki super
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Moniczko pozwolisz, że ja też wtracę się do rozmowy nt.nawadniania, również mam węże kroplujące po raz pierwszy w tym roku i jestem z nich zadowolona. Jedynym mankamentem jest, że nie mają ciśnienia wody powyżej 30-35 metrów, ale i tak to fajna sprawa i z czystym sumieniem też polecam.
w tym roku zamówiłam 3 tony nawozu organicznego pn.EKOCOMP, u nas zieleń miejska zajmuje się produkcją i dystrybucją tona 40 zł, nie stosowałam tego czy coś możesz podpowiedzieć?
Dziękuję za miłą rozmowę i uwaźaj na siebie,pozdrawiam
w tym roku zamówiłam 3 tony nawozu organicznego pn.EKOCOMP, u nas zieleń miejska zajmuje się produkcją i dystrybucją tona 40 zł, nie stosowałam tego czy coś możesz podpowiedzieć?
Dziękuję za miłą rozmowę i uwaźaj na siebie,pozdrawiam
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Moniko piękna kolorowa jesień wkrada się niśmiało w Twój ogród
Ja z opieńków ostatnio robiłam pierożki, pycha
Miłego wieczoru
Ja z opieńków ostatnio robiłam pierożki, pycha
Miłego wieczoru
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ MONIKO
- Tula

- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Moniś... jak nie rododendrony to grzybki... Ja się do Was przeprowadzę !
Dzisiaj byłyśmy obejrzeć przedszkole i wywiedzieć się co i jak. Marysia może iść od 18 czerwca, w styczniu mam ją zapisać. Czynne 8-16, dzieci mają dwa posiłki. Babeczki miłe. Dzieci mało (na oko z 15) bo większość daje maluchy do zakonnic, więc jest tylko jedna grupa wiekowa: 2-5. Są z nimi dwie wychowawczynie + kobitka "do pomocy". Szkraby wyglądały na zadowolone. W fartuszkach chodzą - dziewczynki w różowych a chłopcy w błekitnych. Mogę ją dać na cały dzień, na kilka godzin, codziennie lub nie, słowem wszystko jak mi pasuje. Jak chcę, to mogę zacząć z nią już tam uczęszczać, ale nie zostawiać jej jeszcze samej. Marysia była zachwycona dziećmi, zabawki niewiele ją obchodziły
Buziaki !
Dzisiaj byłyśmy obejrzeć przedszkole i wywiedzieć się co i jak. Marysia może iść od 18 czerwca, w styczniu mam ją zapisać. Czynne 8-16, dzieci mają dwa posiłki. Babeczki miłe. Dzieci mało (na oko z 15) bo większość daje maluchy do zakonnic, więc jest tylko jedna grupa wiekowa: 2-5. Są z nimi dwie wychowawczynie + kobitka "do pomocy". Szkraby wyglądały na zadowolone. W fartuszkach chodzą - dziewczynki w różowych a chłopcy w błekitnych. Mogę ją dać na cały dzień, na kilka godzin, codziennie lub nie, słowem wszystko jak mi pasuje. Jak chcę, to mogę zacząć z nią już tam uczęszczać, ale nie zostawiać jej jeszcze samej. Marysia była zachwycona dziećmi, zabawki niewiele ją obchodziły
Buziaki !
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Wydaje mi się, że od dwóch dni mieszkam na Syberii- nie dość, że zimno, to jeszcze wieje lodowaty arktyczny wiatr. Wieje na tyle mocno, że wczoraj postrącał donice z chryzantemami stojące przy wejściu na taras. Na szczęście się nie połamały i dalej wyglądają dobrze
Słońce świeci, ale jest tak nieprzyjemnie, że nie chce się wychodzić z domu. Zresztą wczoraj trochę mnie przewiało i czułam się fatalnie. Teraz jest już o wiele lepiej i mam nadzieję, że się nie rozchoruję
Spodziewam się dzisiaj kuriera z przesyłką od P. Na szczęście jest jeszcze trochę czasu na sadzenie lilii i nie muszę tego robić koniecznie teraz.
Uleńko, opis przedszkola brzmi zachęcająco i myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać. Dobrze, że można z niego korzystać zupełnie dowolnie
Zobacz, jak ten czas szybko leci!! Wydaje się, że dopiero byłaś w ciąży, a już Marysia pójdzie do przedszkola!! Buziaki dla Was i oczywiście zapraszam
Anuś, nic nie wiem na temat tego nawozu. Może to coś w rodzaju kompostu? Jeśli tak, to na przełomie października i listopada możesz nim potraktować cały ogród łącznie z rh i trawnikiem. Nie poznasz trawy na wiosnę- jest bujna i ma ciemny intensywny kolor

Miłego i ciepłego dnia Wam życzę

Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Spodziewam się dzisiaj kuriera z przesyłką od P. Na szczęście jest jeszcze trochę czasu na sadzenie lilii i nie muszę tego robić koniecznie teraz.
Uleńko, opis przedszkola brzmi zachęcająco i myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać. Dobrze, że można z niego korzystać zupełnie dowolnie
Anuś, nic nie wiem na temat tego nawozu. Może to coś w rodzaju kompostu? Jeśli tak, to na przełomie października i listopada możesz nim potraktować cały ogród łącznie z rh i trawnikiem. Nie poznasz trawy na wiosnę- jest bujna i ma ciemny intensywny kolor

Miłego i ciepłego dnia Wam życzę
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
-
Monia68

Witaj, Marto
Generalnie nie lubię się chwalić czymkolwiek
Pisałam wcześniej, że dostałam kilkanaście ukorzenionych gałęzi wierzby mandżurskiej, które starałam się zapleść w dwa drzewka. Na razie więc nie ma czego specjalnie pokazywać 
-
Monia68

Halinko, postaram się później zrobić zdjęcie- na razie jest tak zimno, że nie chce mi się wyjść nawet na taras
Uwierz mi jednak, że naprawdę nie ma czego pokazywać

Uwierz mi jednak, że naprawdę nie ma czego pokazywać
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Hej Moniu !
U mnie też wieje silny wiatr, powinnam była się już do niego przyzwyczaić...
Też jestem ciekawa tej wierzby 
U mnie też wieje silny wiatr, powinnam była się już do niego przyzwyczaić...
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Moniu ja plotłam dla uzyskania miejsca czy przestrzeni,a efekty nie były dla mnie ważne,
ale miło jeśli dodatkowo coś ładnie wygląda
.
Ciekawe jak mi wyjdzie pleciuga z wierzby
ale miło jeśli dodatkowo coś ładnie wygląda
Ciekawe jak mi wyjdzie pleciuga z wierzby
-
Monia68

Ago, moim zdaniem do kiepskiej pogody nie można się przyzwyczaić
Halinko, starałam się zapleść te gałęzie, bo chciałam mieć drzewka zamiast krzaczorów
Masz rację, że lepiej to wygląda, co mozna zobaczyć na Twoich zdjęciach!!
Halinko, starałam się zapleść te gałęzie, bo chciałam mieć drzewka zamiast krzaczorów