Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

Pan fajny nie przyjedzie :) Czy to ten pan, o którym myślę? Cóż nie chciała/nie mogła góra do Mahometa :) :tan To kiedy, kiedy? :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Martuś - czas pokaże :wink: A, wiesz, że uciekłam się do tego samego porównania z Mahometem i górą...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W ogródku plucha i szarość. Zdjęć nowych brak. Stare jeszcze za nowe...
No to zaprezentuję domowych pocieszycieli. Natchnieniem mi była Maria Teresa ;:180 . Pstanowiłam spróbować wszystkiego storczykowego na własnej skórze - w ramach hipermarketowego rozsądku :wink: Muszę przyznać, że do orchidei oczy mi się śmieją jak do róż.

Najnowszy gość w domu - Vanda (oj ciężko będzie ją uchować). Phalaenopsis ratowany z marketu za 4,99. Paphiopedilium, któremu na imię Pinokio :;230 No i coś, co tak na prawdę nie istnieje, czyli Cambria.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne domowe ;:196 jak one cieszą kolorami w taką pogodę ;:136
A mnie jakoś storczyki nie lubią :? czemu?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jak nie istnieje, jak istnieje? :shock: :) Jak nie zachwyca, jak zachwyca? :;230 :wink:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joluś - Cieszą mnie ogromnie :D Może... je zagłaskałaś? Bo one takie trochę introwertyczne - wbrew pozorom :;230

Martuś - tak, zachwycający dowód na istnienie niebytu :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Izulku, cieszę się bardzo, że mrawość(?) Ci wróciła!
Nie wiedziałam, że masz też strorczyki! :shock: Piękne one, ale ... ale chyba niełatwe w uprawie :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też nie mogę ze nimi dojśc do porozumienia, atak je lubię. Miłość bez wzajemności. :(
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Jakie ładne storczyki :) Niezła pociecha przy tej pogodzie. Jestem ciekawa kto się pojawi z wystawców na targach, chyba tylko najwytrwalsi. Za to możemy liczyć na jakieś wróżko-masażystki, bo jak zwykle targi ogrodnictwa łączone z targami medycyny naturalnej, zdrowia i urody. Czyżby jakaś sugestia dla nas? Żeby się oderwać od wideł, od łopaty, zaprosić różdżkarza i przy kadzidełku pomedytować.... :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Na psa urok jakie ładne okienno domowe pokazujesz. U mnie niestety w domu tylko zielono, ale dojrzewam do prób hodowli :)
Ciesze się, że kuracja pomogła. Pogoda będzie i ja też stawię się niezawodnie. Co prawda niespodziewanie wykluł mi się sobotni wyjazd do Rzeszowa i M. troszkę kręci nosem na dwa dni z dziećmi, ale cóż, musi. Inaczej zagroziłam ciężka depresją :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Piękne storczykowe... moja miłośc bez wzajemności... no ale nie można umieć wszystkiego... :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka masz coś z czarodziejki...piękna pogoda na niedzielę to niezaprzeczalnie Twoja zasługa... ;:180
Nie wiem jaki pan miał być :wink: ,ale mam nadzieję ,że będzie p.z Łodzi,mam już zamówienia na różę Magentę,której mu zabrakło w Chorzowie... :roll:
Nie tylko w ogrodzie piękności uprawiasz ,ale i w domu kwiaty cudne,do storczyków nie mam ręki,kwitną mi co pół roku,i nie wszystkie,obecnie zero kwiatów,a w myśl zasady; nie patyczkować się ,a pięknie urośnie,nie przejmuje się nimi ... i nic... :?
Będę po 10** :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pod wieczór wyszło słonko :D

Czarodziejko - mrawość, piękne słowo, nieprawdaż :?: :;230. Myślę, że te najpopularniejsze storczyki mają najmniejsze wymagania, więc dają się obłaskawić. Podlać raz na tydzień... to nawet wygodne :wink: Ja romans z nimi dopiero zaczynam, nauczyłam się, że do kwitnienia większość z nich potrzebuje przechłodzenia, lub/i różnicy dobowej temperatury rzędu 10 stopni. Więc stały "na polu" - ostatniego dopiero wczoraj zabrałam. Te zabrane wcześniej strzelają pączkami :D

Goś- może, nie tyle miłość bez wzajemności... może ona nie skonsumowana po prostu :;230

Aniu Zielona - też sobie o tym pomyślałam... dziś po raz pierwszy zachciało mi się rękawiczek :wink: A spojrzenie mam na tyle wybiórcze, że tej części medyczno-kosmetycznej nie zauważam :;230 Hm... może taki różdżkarz wie co gdzie będzie chciało rosnąć... nie trzeba byłoby medytować... tylko do wideł i łopat i do dzieła...

Dorotko - okno jak okno... na psi urok ale pies jaki urodziwy :;230 Asystowały dziś zwierzaki przy fotkach... Polecam stronkę http://www.orchidarium.pl/AdoZ/index.html - zakładka uprawa i następna dla początkujących i już dojrzałaś ;:224 Zapamiętam skuteczność groźby ciężkiej depresji :;230 Rozpoczniesz rok akademicki i przystąpisz do zamykania roku ogrodowego... Cieszę się, ze się spotkamy :tan

EwoAve - tak, ale dla czego te ograniczenia... no... niby rozumiem, ale... dla czeeeeegoooo...

Nelu- nie chwalmy dnia przed północą. Zamówienie pogodowe poszło, ale nie wiadomo czy dostawa będzie na czas :;230
Mój placowy Pan od róż nie przyjechał na targowisko - pewnie nie wjechał na pole, bo u nas mokro i grząsko... Mam nadzieję, że w Łodzi dali radę. A jak storczyki kwitną co pół roku to ja się cieszę. Przyjadę później, żebyś coś spokojnie oglądnęła :;230

Obrazek Obrazek

Zapomniałam podpisać - jeszcze ostatki Ghislaine de Feligonde i Cornelii
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Faktycznie róż to już chyba wszędzie ostatki po deszczu i zimnie jakie teraz są.
Szkoda, że nie nacieszymy się za bardzo jesienią.
A przecież może być taka piękna.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

aleb-azi pisze:
mrawość, piękne słowo, nieprawdaż :?: :;230.
Prawdaż! - również piękne słowo :;230

Niestety, wygląda, że to rzeczywiście ostatki :(
Całe szczęście, że są zdjęcia z całego sezonu i będzie można wspominać, wspominać ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”