Ogród Moni cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Moni cz.3

Post »

Monia

przeleciałam :lol: Twój wątek na FM...ale nie wiem co jest ciągle mi się zacina, chyba ta wersja beta jest gorsza od poprzedniej starszej..
truknę Ci....róże różami...ale okna no wiesz.... :D :D piękne są.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki, Tesko :) Okna są piękne, to prawda, ale póki co bez parapetów i niestety szpecą je folie w miejscu parapetów, które zabezpieczają przed deszczem, żeby nie wnikał za ocieplenie. Na szczęście w tym tygodniu mają być parapety, więc będzie już wszystko jak należy :) Chciałabym już mieszkać w tym domku i móc w każdej wolnej chwili wyskoczyć do ogródka ;:65 Może się uda w przyszłym roku :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cebule wiosenne, tuje Danica i hosty Grandiflorum wsadzone. Muszę dokupić bukszpany, bo sporo zabrakło. Róże Aspiryn Rose (w tym roku tylko co druga, czyli 12szt.) zamówione u Baranowskich - mają być w listopadzie :tan Aspirynki będą rosły gęściutko dookoła przy bukszpanach (między tujami a bukszpanowym żywopłotkiem). W przyszłym roku (może się uda na wiosnę) dosadzę kolejne róże. Zamierzam też na wiosnę zapełnić środek klombu. Na razie nie mam pomysłu na 100%, ale chyba tuż za Danicami (od strony środka) będą dookoła rosły róże (może Ledreborgi?), a w samym centrum - środeczku pasowałoby coś wyższego - nie wiem jeszcze co. Pomysł mam taki - kupić kamienną fontannę i wykorzystać jako kwietnik na sezonowe kwiaty zwisające ;:224 Co o tym sądzicie? A może ma ktoś lepszy pomysł?
Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Monia, 13 ton :shock: no szacunek dla ciebie i męża. A klomb będzie cudowny! Rzeczywiście na środku wyższy element dopełni kompozycji. Pomysł z fontanną chyba dobry. Wylewajace się z niej kwiaty będą pięknie wyglądały.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie widać tego, ale weszło 13 ton, ponieważ całe to koło o średnicy 6m wybraliśmy wcześniej z ziemi na głębokość ok.50cm. Niestety dzisiaj mam zakwasy w ramionach :lol:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Różyczki będa miały super miejsce a ty widok z okien ;:63
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniko nadrobiłam zaległości i jestem pod wrażeniem wykonanych prac....
Przepiękny ogród już masz ,choćby w tej zagospodarowanej części jest już bajkowy ,
klombu jestem bardzo ciekawa tak samo jak i całej reszty.
Bardzo serdecznie życzę Ci byś mogła tak jak marzysz zamieszkać w swoim domku już w następnym roku
i poświęcać swojemu ogrodowi jak najwięcej czasu :D

Trochę zmartwił mnie apetyt sarenek... zjadają nawet róże :shock:
to faktycznie może zapowiadać trudną dla nich zimę a skoro dla zwierząt to i dla nas może być trudna,śnieżna i mroźna. Oby nie powtórzyła się poprzednia.

Twoje zakupy są imponujące :D podsycają moją ciekawość i już jak dziecko :wink: chcę by to było już następne lato by móc oglądać Wasze tegoroczne różane zakupy w pełni kwitnienia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, rozumiem teraz dlaczego nie miałas czasu na forum. Napracowaliście się straszliwie. Myślę, że było warto.
Ja też tak jak Krysia nie mogę doczekać się przyszłego sezonu.
A dom szybko wykończycie. Przecież można teraz pracować w środku nawet zimą. Ani się obejrzysz jak będziesz u sibie.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Pomysł z fontanną świetny. Widziałam kiedyś coś takiego i takie "wylewające się kwiaty robią niesamowite wrażenie. Podziwiam tempo prac ogrodowych. Po prostu nie mam słów. Ja już oczyma wyobraźni widzę ten Twój dworek tonący w różach. I Ciebie pod trejażem oplecionym pachnącymi klimberami z filiżanką dobrej kawy. Cudnie, po prostu cudnie.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Moniu, jak widzę fragment twojego domu to wyobrażam sobie dworek... z nad Niemnem hihi. Kurcze szkoda ze tak daleko mieszkam bo bym się wprosiła na parapetowe z wytrawnym winkiem hiihi
Juz niebawem będziesz miała piękny widok z okna , fantastycznie!!
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

13 ton- ale efekt ;:138 ;:138 ;:138 Moni robi się coraz piękniej.I ten klomb . Ty stojąca na schodach pod kolumnami i spoglądająca w dal.Pani na włościach ;:3 Konsekwencja na każdym kroku.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Moniu,
powtórzę się ale masz wszystko tak dobrze zaplanowane! ;:63
Ogród urządzany na 2-3 sezony przed zamieszkaniem w nowym domu- moje szczere wyrazy uznania! ;:180 ;:180 ;:180
13 ton lekko mnie przeraziło :;230 bo to jedna rabata a ile trzeba na cały ogród???? ;:223
Wszystko przede mną ale mam tu dobre wzorce :tan ;:4
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Ależ wielgachna będzie ta rabata biała :shock: , ciemna zieleń iglaków i białe róże to jedno z najpiękniejszych zestawień :D , fontanna po środku przypięczętuje urodę różanki ;:108 . Fajny byłby tez duży anioł siedzący na kuli, biały oczywista...

13 ton ziemi podwyższyło poziom, czy będą jakieś wzmocnienia na brzegach?

To będzie cudny różany dworek ;:138

Miałam kiedyś goldenka...niesamowite psiska...
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, Margo - dziękuję ;:180 Ciekawość poskromimy dopiero za kilka dobrych miesięcy :lol: Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie i czy trzeba będzie zmienić pomysł, czy zostawić. Z zamieszkaniem to pewnie będzie trochę ciężko na wakacje, ale byłoby świetnie ;:224 Zupełnie inaczej, gdy w czasie gotowania obiadu można wyskoczyć do ogródka i poskubać co nieco, a zupełnie inaczej, gdy muszę znaleźć minimum godzinę, żeby wyskoczyć na działkę, jak teraz. Będąc na miejscu ogród ma szansę być bardziej zadbanym ;:170 Niestety do zamieszkania trzeba jeszcze sporo funduszy, a w tym roku już niewiele nam się uda zdziałać - będziemy odkładać do sakiewki każdą sumę, aby na wiosnę ruszyć z wykończeniówką :D

Asiu - dziękuję za akceptację pomysłu z fontanną o przeznaczeniu donicy :uszy ;:196 Widzę, że się rozmarzyłyście razem z Gosią i Aszką ;:4 :D Jak dokończymy elewację i ogród to zrobię kilka całościowych fotek. Na razie jeszcze nie jest tak, jak należy, choć i tak już lepiej, bo gruz nie straszy :lol: :lol: Róże powoli rosną, więc jest szansa, że w przyszłym roku zaczną oplatać trejaże i pergole ;:170

Ewuś, dziękuję ;:196 Staram się działać konsekwentnie, ale ... powoli - z wiadomych przyczyn. Najważniesze, że ogólny zarys już jest i nie przyjdzie nam zamieszkać wśród traw i samosiejek, jakich nie brakowało na początku tworzenia ogrodu :uszy Z czasem może doczekam się takiego barwnego buszu, jak u Ciebie ;:167

Grażynko - dziękuję ;:196
Nie będzie specjalnych wzmocnień za bukszpanami. Dookoła będzie kamienna dróżka - jak to w dworkach bywało. Chciałabym ją wykonać z naturalnego kamienia,. To nieco zmieni jeszcze wygląd całości i wzmocni brzegi.Na razie zostaje tak, jak jest. Myślę, że ta ziemia jeszcze troszkę "siądzie" po deszczach, a zwłaszcza po zimie.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Monia, Twoja różanka będzie wspaniała, zresztą już jest :D ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”