Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

...poszedł na całość... ;:112
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu aksamitki uwielbiam, szczególnie w warzywniku. Lubię ten zapach którego tyle osób nie znosi i specjalnie zawsze poruszam żeby się wydzielał :;230 Białej szałwii nigdy nie widziałam.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Witaj :wit
Wpadłam do Ciebie i aż dech zapiera.Cudnie tu u Ciebie,a zdjęcie pełna profeska :tan .Chyba masz dobry aparat :roll:
Będę Cie odwiedzać ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajne zakupy już zrobione a moje dopiero w drodze . No to czeka mnie jutro ciężka praca wsadzanie róż i jeszcze narcyzów . Trzeba by się przejechać do Auchana moze akurat będzie coś ciekawego . Belzebub fajnie wygląda na tej paterze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucy - z kotami to czasami jest kupa śmiechu. A czasami niekoniecznie. Mam kota Fidela w spadku po synu który wyjechał do Anglii, który robi mi raniutko pobudkę telepiąc drzwiami wraz z futryną. Koteczek waży ponad 7 kg. Odgłos telepania rozchodzi się po całym pogrążonym we śnie bloku. Dzisiaj łomot był o godz. 5.28, powiedziałam, że mu zmienię imię na Budzik. A ponadto obawiam się eksmisji za zakłócanie ciszy nocnej.
Lawendo - za zapachem nie przepadam, ale też mnie nie odrzuca. Pamiętam jak na poprzedniej działce sadziliśmy aksamitki w foliowcu z pomidorami.
Steasi - bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin a jeszcze bardziej z tego, że Ci się u mnie podoba. Zapraszam- furtka dla gości stale otwarta :wit
A twój ogródek można obejrzeć na forum. Szukałam - ale bez sukcesu......
Jadziu - ja dostałam w piątek przesyłkę z roślinkami od Maryli-56-56. To jest jastrzębiec pomarańczowy, pełna margaretka i ożanka.
Na razie siedzą "zadołowane" w donicy. a ja mam ogromną nadzieję, że nic złego im się przez ten tydzień nie stanie.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trochę zdjęć z ostatniego wyjazdu...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Marysiu zdjęcia jak zawsze fantastyczne i roślinki na nich oczywiście też ;:224 ;:180 A co to za trawa na pierwszym zdjęciu :oops:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

amba19 pisze:Nie wkleiły mi się zdjęcia cebulek :( nie bardzo wiem dlaczego?)
One są bardzo wyciągnięte i pewnie nie zakwitną w tym roku - ale takich nie mam. Dwie są bardzo ciemne, jedna jaskrawo-różowa oraz trzy białe nakrapiane na różowo o kształcie turbana. - oczywiście jeśli będą takie jak na zdjęciu, a to nie zawsze się zgadza.

Obrazek
a to lilie, które wyrosły z tych cebulek kupionych w czerwcu. No i proszę - same białe, Tylko jedna była różowa. Ale i tak są piękne, no i zakwitły. Bardzo późno co prawda, ale tym bardziej się cieszę. Nigdzie już nie widać kwitnących lilii......

Obrazek
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Marysiu, może tym razem kolory lili też się nie zgadzają ale jak na białą rabatę będą świetnie pasowały do białych mieczyków i astrów. ;:138
Mieczyki przepiękne i zazdroszczę obserwacji wiewórek nawet jeśli przychodzą gościnnie to jest się z czego cieszyć. U nas na wiewiórki niestety
nie ma szans choć orzechów laskowych wbród w każdym ogrodzie. Co najwyżej kuny przychodzą i jeżów też nie brak. Więc jest się czym pocieszać.
Milutkiego dnia ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Widzę, ze pomyłek jest coraz więcej. Ja jakoś tak bardzo nie nacięłam się a te lilie, które kupiłam w tamtym roku okazały się takie jakie kupowałam. Ale te białe są też przepiękne szczególnie jak jest ich tak dużo.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anko_ - na tym zdjęciu jest Miskant, który dostałam od forumowej koleżanki Marzenki. Rośnie w wiaderku bez dna, bo jest ekspansywny. Na razie nie mam pomysłu jak zamaskować jego widoczny(aż za bardzo :evil: ) brzeg. Ja sobie planuję w tym miejscu docelowo całą rabatę z trawami. Tylko u mnie jak zwykle wszystko rodzi się powoli i nie zawsze wychodzi mi to co sobie zaplanowałam. Jak przygotowałam sobie tę rabatę - to zamiast traw znalazły się tam tulipany, które kupiłam na wyprzedaży za grosze i nie miałam gdzie posadzić ;:24

Pszczółko-Wiesiu - mieczyki od forumowej Anitki (Anitaaa) są rewelacyjne. Już teraz cieszę się na kolejne zakupy u niej :tan
Jeże też są fajne. U nas na działce też pokazują się czasam,i a jeden nawet dał się sfocić. Muszę odszukać te zdjęcia. A kuny to nie widziałam, za to przychodzą działkowe koty. Chociaż w tym roku nie było u mnie Koty Porażki z potomstwem. Nawet się martwiłam czy żyje bidulka. Ale koleżanka mi powiedziała że przychodzi do niej na gratisowy catering :;230

Lucy - ja też nie narzekam, będą na białą rabatkę - jak napisała Wiesia :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, mojego ogródka jeszcze nie ma.Od marca ruszam :uszy
Ale masz piękną rabatkę z jukami i rozchodnikiem.Śliczna ;:108
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu ode mnie też dostaniesz miskanta ale inna odmianę niż Marzenki.Mój nie rozrasta się mocno a może to moja glina nie pozwala mu .Oto on
Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och - Grażynko - to może faktycznie uda mi się w końcu zrealizować pomysł na rabatę z trawami? Pomysł rodzi się w bólach od 3 lat co najmniej...
Steasi - a dlaczego dopiero od marca? Oj ciężko się będzie doczekać..........

Zimowity - ech zapowiedź jesieni........

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale masz mega łan, świetnie to wygląda :shock: ;:138
Od marca bo od wtedy będę miała co pokazywać.Ogródek przed zmianami, planowane 'ulepszenia', co kwitło, a potem to już co kwitnie bo zaczną się pokazywać krokusy i inne wiosenne kwiatki :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”