Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

Pierwszy dzień jesieni, więc zanim odpowiem zaprezentuję pierwsze jesienne klejnoty :D

Obrazek Obrazek

Dorotko - widzę, że oczka zamknęłaś i otworzyłaś przy forum :D Zaraz coś spróbujemy dogadać z tymi targami. Ale... Ty masz daleko, więc może napisz kiedy jest Ci wygodnie i coś pokombinujemy. Jeszcze nie zaglądałam do krakowskiego wątku.... nie wiem jak idą umawiania... Na to powakacyjne pomyliłam tygodnie :oops:

Martuś - czarcia miotła na róży :shock: No to nie lada wyzwanie :;230 Takie kropki na kwiatach róż to efekt uszkodzenia przez deszcz. Wada kosmetyczna, nie wymaga leczenia. Są takie miniaturowe nasturcje - maleńkie kopki... więc, czemu nie :;230

Goś - dziękuję za nominację ;:180 ( jakoś się odwdzięczę )

Czarodziejko - jak sama widzisz, Elfa i Elfika łączy niespotykana barwa :D Elfik wygląda uroczo -dziękuję za zdjęcie. Bystre spojrzenie i wrażenie pełnego oddania :D Tak mi się tęskni do mojego Rudego Borysa... ech... A Elf sadzony ubiegłej wiosny - to ostatni kwiat, pąków chyba już nie ma. Szczerze powiedziawszy trochę się nim rozczarowałam - fatalnie znosi deszcz, kwiaty wyłamują się pod ciężarem wody. Ale właściwie to młodzik, więc tak na prawdę jeszcze nic nie wiadomo. Pachnie cudnie, ale na cięty kwiat się nie nadaje. A na pięciolinii nutki z kwiatków ostróżki :D Ech, życie jest piękne :D

Aniu Zielona - słowo daję, to moje najlepsze zdjęcie sznurka :;230 Wiosną róż było niewiele. Był Pan spod Łodzi, miał parę historycznych i kilka starszych angielek... i jakieś inne... nic mi nie wpadło w oko ani ucho. Mówił, że będzie jesienią. Z pewnością miał Ghislaine de Feligonde- to jedyne, co mi w głowie zostało... Wybieram się na targi... mam nadzieję, że nic mi planów nie pokrzyżuje... terminu nie pomylę.... prawej strony z lewą stroną... nie zdejmę ortalionu, bo będzie gorąco... Fajnie byłoby dograć termin do Dorotki :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Oj... pamiętam to Wasze umówione liczenie kroków :;230
Iza... przyznasz jednak, że jesień zachowała się z klasą i pięknie nas powitała...
A barwy jesieni w Twoim obiektywie piękne.
Ten pan spod Łodzi... to chyba ten sam, o którym właśnie czytałam dyskusję w związku z chorzowskimi targami :roll:
Z tapirem? :;230
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zajrzyj do skrzynki ... :wit
Pozdrawiam - Jurek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Macie rację. Jesień łaskawsza jak na razie od lata, które powinno się wstydzić. Albo szalone upały, albo deszcz i ziąb. Kto to słyszał, żeby w kominku palić pod koniec sierpnia.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj... dobranoc będzie zaraz. Coś mnie rozbiera... jakiś zaraz....

GorzatkoMał - pięknie jesień pierwsze kroki stawia - nie musi ich liczyć, zastanawia się czy prawo czy lewo :D Oj - pan z Łodzi z Tapirem... jakbyś TO widziała... Gdzie przeczytam, zanim spotkam?

Jurku - nie widziałam... odpisałam :D

Goś - no... padało, grzało.... nie wszystko się udało. Ale drzewka mi śmignęły :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jesień była już, wracamy do róż :wink:
Spokojnej nocy i dobrego dnia :D
Pastella, Pomponella no i Pamiątka z Malmaison.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elfik jest słodki :D To największy pieszczoch w domu :lol:
jeśli Elfe taki młodziutki, to kwiaty ma prawo mieć jeszcze nie tego ...znaczy nie zielonkawe :lol:
Z czasem zzielenieje ;) Gorzej, kiedy w ogóle nie chce kwitnąć, jak mój ;:120
Ostróżkę oczywiście poznałam, jak i niezwykłego Williama :D
I kolejne piękne róże ...

Izulku, a gdzie Ty się na te targi wybierasz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Jesień łaskawa, kolory i słońce jak należy. Oby tak jak najdłużej. Róże ze zdjęć wnoszą romantyczny nastrój, a ja nawet dzisiaj mam sweterek pod kolor :;230
Oj, tak tak, fajnie by było z Dorotką się spotkać ;:108
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Iza, Pan pojawił się tu :;230
Chyba zaczyna być rezydentem Forum :;230

Czyli Ania Zielona dziś nie zielona? :wink:

No a Pastella :shock: cud - miód...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A mi dla odmiany najbardziej wpadła w oko Souvenir :uszy
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka nie wiem czy p.z Łodzi byłby zadowolony,ksywka tapir już chyba przylgnęła do różanego sprzedawcy... :;230 Tak mi się wydawało ,że już go gdzieś widziałam...i nawet kupowałam od niego jakieś marne sadzonki...w Krakowie na wystawie... ;:108 Wiosną jednak nie warto kupować , teraz w Chorzowie miał pięknie wyrośnięte krzaczory,a i większy wybór...Pewnie na najbliższą wystawę przybędzie z równie wypasionymi krzaczkami...A kiedy ta wystawa... :?:
Poważnie zastanawiam się nad Pastellą... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Piękny dzień :D A u Was? ;:136 ;:136

Czarodziejko - Elfikowi patrzy z oczu władcą absolutnym, mówi patrzcie jak moi ludzie koło mnie się kręcą i przymilają... Elfe nie ma w sobie zieloności... z góry przepraszam za określenie, napiszę małymi literkami przyjął kolor zasmarkanej chusteczki higienicznej(wiem bo akurat mam katar) :;230 Ale kwitł obficie - równie obficie zużywam chusteczki :;230 . Targi Czarodziejko są w Krakowie na stałej wystawie na ul. Klimeckiego, 1-3 października, czy jakoś tak od piątku do niedzieli. Nela wiosną była - widziała... Piękne ostróżki upolowała :D Ale targi nie są jakieś ogromne - impreza raczej kameralna.

Aniu Zielona - romantyczne nastroje (na stroje? :wink: nas troje? :wink: ) na jesień... ot młodość :D. No to musimy Dorotkę ugadać :D

GorzatkoMał - Pastelka fajna? zaraz będzie ciąg dalszy :D Pan z Tapirem zidentyfikowany ... uf....

Joluś - jesteś na prawdę bardzo pojętna ;:167 A wiesz jak ona pachnie .... oj... grzesznie pachnie... zmysłowo i bez umiaru

Nelu - dama z łasiczką sławna w świecie, mężczyzna z tapirem sławny na forum :wink: A jak się mają marne sadzonki? Wystawa 1-3 października... :D Na Pastelką się nie ma co zastanawiać... zaraz pokażę ;:224
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to na dobranoc Pastella - zdjęcie w odstępie tygodniowym. Troszkę się fotograf przsunął, ale widać jak rozwijają się pąki. Naprawdę warto ;:224

Obrazek Obrazek

A na dzień dobry, do kawy zdjęcie tarasowe. Żeniszki bez zmian a w miejsce petunii aksamitki i chryzantemka

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka marne sadzonki ,marne kwitnienie,jedna została wyłączona ze świata żywych,a druga jako tako,one ...tzn ona rośnie u babci,nie postarałam się za bardzo z wyborem... :? Pastelka pięknotka...ale kolejne ciężkie myślenie mnie czeka ,gdzie ewentualnie bym ją wcisnęła... ;:24
Żeniszki są na mojej liście przyszłego roku,odkryłam je w poprzednim sezonie,i żałuję ,że tak późno,one są nie do zdarcia...podobnie jak aksamitki...u mnie akurat wąskolistne... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Izulku, wybacz Elfowi kolor zasmarkańca, wszak to dzieciak jeszcze :lol:
Pastella zeczywiście bardzo pastelowa ... Nie mozna odmówić jej urody, ale ...straszny z niej bladawiec :?
A co to za niebieskie kule? Z czego one są?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”