Rybkaa w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rybkaa w ogrodzie

Post »

Dkny-Dzięki za odwiedzinki-a tym ,że 4rever ma wieksze przyrosty-znaczy szybciej rosnie to mnie zaskoczyłaś.bo w szkółce powiedziano mi ,ze szmaragd i 4rever mają bardzo podobne tempo wzrostu :( może bedę musiała bardziej przycinać 4 reverka,pożyjemy-zobaczymy-pozdrowionka
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rybko - to dobrze, że się różnią...
Już wcześniej miałam napisać, ale zapomniałam. Pomyśl, czy podobałby Ci się może nieco bardziej zróżnicowany żywopłot - przynajmniej na części długości. Masz przecudnie ogroooomny ogród, i ta przestrzeń, ten oddech aż się prosi o malarskie potraktowanie. Długi jednorodny żywopłot da ścianę, ale... może być troszkę jednostajny...
A może by tak posadzić też grupami - sosna czarna, thuja, a przed nimi jałowiec pośredni (sadzenie na planie trójkąta) i ze trzy trawki nie za wielkie. W innej grupie - sosna himalajska, thuja, niebieski skyrocket, a przed nimi azalie wielkokwiatowe (albo hortensje, jeśli cienista wystawa). W jeszcze innej grupie cis złoty, dwie thuje, a przed nimi wierzba szczepiona, a w jej nogach stadko azalii japońskich.
Hmmm, co myślisz???? Przepraszam, że robię Ci wodę z mózgu ogrodniczego, ale rozochociłam się po gimnastyce umysłowej u Fragolci :D
Pozdrówki - Ula
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Ursulko-porady takich ogrodników amatorów sa jak najbardziej mile widziane :D -ten a la żywopłot z thuj przeplatanych-2 szmaragdy i 1 forever na pewno w przyszłości bedzie tylko tłem a przed nimi bedę w miare mozliwosci dosadzała i tworzyła rabaty,na razie nie moge poszaleć ale jak z grubsza ogród bedzie ogarnięty to będę szalała-na razie to robie to raczej haotycznie i na wszystko mam chęć a kości stare i za długo nie poszaleje w ogrodzie więc powoli jakoś to idzie :( no ale do śmierci mam czas :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Rybko

jak tam sadzenie żywopłotu? ja dziś odwaliłam kawał dobrej roboty,fajnie że taka pogoda jest...posadziłam wszystko co miałam sadzić.Teraz tylko kora.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Tess-z żywopłotem stanęłam pod sam koniec-okazało sie że na głebokości 30 cm jest jakis gruz czy co innego bo za cholercie nie moge sie przekopać i tak jest już do końca prawie-m musi pożyczyc kilofa i pozbyc sie tego dziadostwa

dzisiaj z synem przekopałam 2 świerki i mogę w końcu kończyc przygotowanie obwódki z tulipanów i narcyzów a za rok dalej dokupuję szafirki-ciagle mi ich mało-a może ja za dużo wsadzam do jednej dziury?(po 5 szt),popieliłam sporo dzisiaj,wsadziłam krokusy i powiekszam teren z hostami-kurcze ile tej kory jeszcze potrzeba :D
mężuś obiecał niedzielę spedzić ogrodniczo ,wiec coś tam może do przodu ruszy-chociaz pogoda może to popsuć :(
jutro mam nadzieję powsadzać troche cebul a zwłaszcza czosnki na tego upartego kreta :evil:

ale sie rozpedziłam z planami - zdazyłam posuć sadzarke do cebul jak zapomne kupic to kicha
x-T-s
---

Post »

Rybka

ja przybiegłam obręcz zobaczyć....a tu nie ma :( szafirki za dużo wsadzasz (ja po 2 :oops: ), ale one bardzo szybko się rozrastają- słyszałam ze jak mają za ciasno to i kiepsko rosną .
ja teraz weszłam z ogrodu zrobić sobie kawusię gnam na taras...i wsadzam resztę czosnków ( one odganiają nornice, a czy kreta to nie wiem) fajna jest pogoda to człowiek chce się ruszać...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja tez przyleciałam zobaczyć tę obręcz do hortensji...
Jak dobrze, ze gadacie o cebulach... przeciez ja musze wsadzic tulipany... :oops:
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

już pokazuję-widziałam u kogoś w ogrodzie więc spróbuję ale chyba mogłam kupić wyższą :( najwyżej przyda się np do róży a z szafirkami trudno-mogłam wcześniej popytać-jak nornice nie żeżrą cebulek to jak przekwitną to rozsadzę a tych czosnków to chyba co pół metra bym musiała nasadzić albo tez wilczomlecza na kreta a nie mam żadnego
Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

No, Super ;:138 , a podpowiesz GDZIE kupiłas ?
x-T-s
---

Post »

No właśnie gdzie?????by mi do vanilki pasowała :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Ave w castoramie :D -załozyłam własnie i tak sobie mi sie podoba ale na razie musi byc -boje sie ,ze wiatr mi połamie gałązki horternsji
na fotce widać troszke -chciaałam sfocić placyk pod sosenką z żurawkami-jak duzo mi miejsca zostało :D -jeszcze kore musze kupić,no i początek hostowiska,zobacze jak sobie poradza w tym półcieniu -no i jednak fotka z obreczą :(
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
x-T-s
---

Post »

Rybko

a to ma jakąś nazwę, no wiesz cobym mogła w tej castoramce znaleść...właściwie dwie potzrebuję do vanilki i do Louise odier...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Nie wiem, jak Rybkowa obęcz, ale ja mam takie mniejsze do papirusów i wydaje mi się, że ona za delikatna do wspierania róży ;:224
A może Rybka się wypowie ;:136
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obręcz całkiem sprytna :) zakupić by wypadało jakiś takie wiotkie te hortensje,a jak deszcz spadnie to kwiaty się po ziemi ścielą :( W której castoramie kupowałaś Rybko? I po zacz? Czyli po ile :wink:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

fachowo to się zwie-podpora pierścieniowa do roślin a na paragonie pisze-podpora 75cm pierścień i kosztowało 12,47zł :D a i kupowałam na prawobrzeżu ale myśle ,że w każdej to jest a jak sie bedzie sprawdzała to sie okaże :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”