jak minął piątek??? u mnie leniwie, mokradło było...ale jutro cały dzień pracy ogrodniczej mnie czeka...mam zamiar zrobic wszystko co mam zaplanowane.wieczorem chyba umrę
Leśny ogród Moni68 cz.7
Re: Leśny ogród Moni68 cz.7
Monika
jak minął piątek??? u mnie leniwie, mokradło było...ale jutro cały dzień pracy ogrodniczej mnie czeka...mam zamiar zrobic wszystko co mam zaplanowane.wieczorem chyba umrę
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Musze zajrzeć czy Tess żyje heheTess pisze:Monika
Witaj Monisiu
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko dziękuję że wpadasz do mnie i pozdrawiam miłego weekendu życzę 
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
MONIKO!
Miłej soboty
Miłej soboty
Moniu już od jutra ma być słonecznie więc Twój kawałek ziemi zamieni się w królestwo tej pięknej,złotej jesieni.
Pinky Winky czy tam na odwrót u mnie jakoś inaczej niż u Ciebie i Tess przebarwiona.W tej chwili ma kolor czerwono-fuksjowy-tak bym go określiła.Ważne,że jest ,rośnie i cieszy.(biała nie pokazała ani jednego kwiatuszka-pewnie przemarzła)
Pinky Winky czy tam na odwrót u mnie jakoś inaczej niż u Ciebie i Tess przebarwiona.W tej chwili ma kolor czerwono-fuksjowy-tak bym go określiła.Ważne,że jest ,rośnie i cieszy.(biała nie pokazała ani jednego kwiatuszka-pewnie przemarzła)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
Monisiu czy u Ciebie dużo takich grzybów bo ten co pokazałaś to okaz prawdziwy
idzie jesień dużymi krokami jak to dobrze, że jest taka piękna 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny
Weekend miałam bardzo pracowity i to nie tylko z powodu ogrodu, w którym posadziłam już prawie wszystkie cebulowe (czekam jeszcze na lilie i krokusy) i kilka krzewów, ale przede wszystkim sarniny. Zaprzyjaźniony myśliwy ustrzelił mi młodego koziołka i musiałam zrobić porządek z mięsem. Tym sposobem mam 13 kg sarniny
Właściwie na zimę jestem zaopatrzona- od Mamy dostałam mnóstwo przetworów i 2 kg suszonych prawdziwków, a sama zrobiłam ogórki i grzyby marynowane.
Grzybów jest bardzo dużo. Dzisiaj rano sadząc jeżówki na krańcu hostowiskach znalazłam w hostach 9 podgrzybków
Już nawet nie chce mi się ich zbierać
Myślałam, że mam z głowy wrzosowisko, bo niemal w całości nie przetrwało ostatniej zimy. Zastanawiałam się już, co tam posadzę... niestety, M kupił kolejne wrzosy.

Miłego popołudnia
Dziękuję za odwiedziny
Grzybów jest bardzo dużo. Dzisiaj rano sadząc jeżówki na krańcu hostowiskach znalazłam w hostach 9 podgrzybków
Myślałam, że mam z głowy wrzosowisko, bo niemal w całości nie przetrwało ostatniej zimy. Zastanawiałam się już, co tam posadzę... niestety, M kupił kolejne wrzosy.

Miłego popołudnia
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Moniczko leśny ogród jak zawsze piękny, M widzę też bardzo lubi ten ogród i stara się jak może a jest to bardzo miłe, teraz na pewno czasu masz mniej ale jestes super mama świetnie sobie radzisz, pozdrawiam ,
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Taruś, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa
Teraz z czasem rzeczywiście krucho, chcąc wszystko ogarnąć trzeba się nieźle sprężać 
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Też nie mam szczęścia do wrzosów ale grzybków ci zazdroszczę ja mam daleko do lasu a strasznie lubię zbierać grzyby i nareszcie mam czas 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moniko, z czasem to jest z wiekiem coraz gorzej , zaczekaj parę lat, tygodnie to tak mijają, że się człowiek nie oglądnie i już jesień, życia też. 
Monia
zawsze mogę Ci pomóc wyzbierać te Twoje grzybki...ja może jutro podjadę do lasu..tylko mam stracha, samotna kobieta w lesie - wyobrażnia pracuje

zawsze mogę Ci pomóc wyzbierać te Twoje grzybki...ja może jutro podjadę do lasu..tylko mam stracha, samotna kobieta w lesie - wyobrażnia pracuje
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Moni przepiękne wrzosy kochana 
-
x-d-a
Moniko, w pierwszym momencie przeraziłam się, że posadziłaś w ogrodzie ...sarninę
Tak można było odczytać to zdanie
Ale nie, posadziłaś cebulowe, a w planie masz nowo zakupione wrzosy
Ufff!
A tak na poważnie, to w Twoim leśnym ogrodzie wrzosy powinny dobrze rosnąć i będą pięknie i naturalnie wyglądać
A widok łanów kwitnących wrzosów w końcu lata - bezcenny :P
A tak na poważnie, to w Twoim leśnym ogrodzie wrzosy powinny dobrze rosnąć i będą pięknie i naturalnie wyglądać
A widok łanów kwitnących wrzosów w końcu lata - bezcenny :P
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko witaj.
Piękne wrzosy, wyglądają tak naturalnie z tymi igłami sosnowymi, u mnie także sosny gubią igły na potęgę. Ja nie lubię ich zbierać.
Cudownie mieć w ogrodzie swoje grzyby, u mnie poprzednich lat rosły maślaki, ale nie wiem dlaczego się wyniosły.
Pozdrawiam serdecznie.
Piękne wrzosy, wyglądają tak naturalnie z tymi igłami sosnowymi, u mnie także sosny gubią igły na potęgę. Ja nie lubię ich zbierać.
Cudownie mieć w ogrodzie swoje grzyby, u mnie poprzednich lat rosły maślaki, ale nie wiem dlaczego się wyniosły.
Pozdrawiam serdecznie.