Zielony Zakątek - LUCY 09

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p
Od: 26 sty 2010, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielony Zakątek - LUCY 09

Post »

lucy 09 Kaktus przepięknie kwitnie a "łączka" z ziemowitami bardzo ładnie wygląda,
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Cześć.
Dziś nastroje lepsze. Zanosi się na ładną pogodę. Czas zrobić porządek z tulipanami i innymi cebulami. I zacząć grabienie liści. A to nie byle co przy takich śmiecących drzewach. Jedyna zaleta to przyjemny cień w upalne dni i sporo dobrego materiału kompostowego. Liście brzóz szybko się rozkładają dajac dobrą próchnicę. A dziś troszkę skalniakowych skoro mają tylu wielbicieli...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stasiu, niestety moje hibiskusy tak szybko nie rosną. Muszę je przesadzić na bardziej słoneczne miejsce.
Tamaryszku, moja Zuza jest bardzo zaangażowana w walkę z kretami, ale jak widzę ten drań nic sobie z tego nie robi i systematycznie posuwa się w kierunku rabat. A jeśli chodzi o widoki u mnie, to przyznam, że mieszkam w bardzo pięknym miejscu i właśnie te widoki zadecydowały kiedyś o kupnie działki własnie tutaj.
Fragola, moja trytoma jest młodziutka- drugi sezon. Nawet nie wiedziałam, że bedzie żołta ale taka też jest piękna i mało popularna.
Niteczko, ten kaktus mnie zachwyca. tym roku tak kwitnie chyba w podzięce za to, ze go wyniosłam do ogrodu... :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucy śliczne są Twoje skalniakowce, rojniczki jak zielone różyczki 8-) :lol: ślicznie sie porozrastały :D
U Ciebie zanosi się na ładną pogodę, u mnie zimno, i pada....masakra :roll:
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, że u was pada. :roll: Współczuje. A u nas jest piekna pogoda już teraz. :P Trzeba szybko się cieszyć bo nigdy nic nie wiadomo.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rojniki masz śliczne! to już cała kolekcja ;:138
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To wszystkie rodzaje jakie mam rojników. :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Lucynko ta śliczna seledynowa kopeczka na ostatniej fotce to może macierzanka :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście dobrze rozpoznałaś Grażynko. Nie wiesz przypadkiem co z niż zrobić na zimę? Czy przyciąć?
x-d-a

Post »

Lucynko, u mnie też dzisiaj piękna pogoda i - podobnie jak Ty- zabiorę się za wysadzanie lilii i innych cebulowych :P
U mnie jeszcze za bardzo liście nie opadają, ale też mam mnóstwo drzew w ogrodzie i jesienią zbieranie ich z rabat i trawnika to jest prawdziwe wyzwanie i męcząca robota. Ale nie narzekam, bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez dużych drzew - to one stanowią o jego klimacie :lol:
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu, ja sie już dzis napracowałam. Aby posadzic tulipany musiałam wydłużyć rabatkę a u mnie to ciężka praca. Najpierw trzeba zdjąć perzową darń, wywieść ją uzupełnic nowa ziemią, przekopać. Było tego może ze 4m2 ale harówa ciężka. Teraz została sama przyjemność- posadzić tulipany. :heja JAKIE TO PROSTE.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Nic mi nie wiadomo o przcinaniu,ale na pewno trzeba ją trochę okryc np. stroiszem bo nie lubi zimowych wiatrów i lubi przemarzac.Ja mam ale inną,Twoja to chyba cytrynowa...ja swoją okrywam i ładnie sobie rośnie :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ona u mnie juz zimowała i niczym jej nie okryłam. Ona coś za szubko mi rośnie. :lol:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Skalniakowe szybko się rozrastają...tą cytrynową macierzankę też mam i dobrze znosi zimę ale ona tak szybko się rozrasta i trzeba ją przyciąć inaczej zagłuszy inne... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo ładne skalniakowate :rojniki , zawciągi ,oregano złote? ,oraz rozchodniki .Nie przejmuj się harówką ,wiosną będziesz szczęśliwa patrząc na kwitnące tulipany .Przydałby się widok całego skalniaka ,oraz podpisy pod fotkami dla mniej wtajemniczonych gwoli nauki .
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Pooglądałam twoje skalniaczki i melduję że pokrzywki chyba dostają korzonki bo pięknie stoją na baczność ;:138 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”