Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Zaprezentuję moją jedyną dalię z której jestem bardzo dumna.
Obrazek
Przechodziłam przez Stary Kleparz i naturalnie uległam pewnym szafirkom:fioletowym Valerie Finnis i White Magic,bo Album mam sporo.Mam nadzieję,że mam,wiosną były.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pewno też bym się skusiła.
Takie ładne na tych obrazkach...... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ewo,rewelacyjne zakupy porobiłaś.Nie mogę doczekać się przyszłego lata żeby popodziwiać nowe cesarskie korony :)
Oj narobiłaś smaku grzybkami...ech...
W tym roku początek roku szkolnego dał mi tak w kość że omijam szerokim łukiem sklepy...po co wystawiać się na pokuszenie? :evil: Szczególnie że wybór cebulek jest oszałamiający...i miejsce dla nich jest...Białego floksa upoluję wiosną.
Lecę udusić swoją cukienię...targową...
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze: Zyto Pytałam o ten półkolisty koszyk z chlebem.Ma ładny kształt.I właściwą pojemność.Pozwalam sobie zamieścić go poniżej.
Takie jest polskie kiwi(akinidia),w sprzedaży było to zielone i takie z krwistym rumieńczykiem wyglądające na mniej dojrzałe,ponoć inna odmiana.

Ewuś Witaj...
Nie wiem skąd w samorządzie wzięto koszyki w których rozdawany jest chleb Dożynkowy...
ta tradycja dzielenia chleba jest u nas od czasów wolności demokratycznej.
Przyznam że miła.
Ja nie miałam szczęścia do Kiwi, moje kiwi kwitnie i zawiązki owoców opadają... okazało się ze to odmiana nie nadająca się do naszego klimatu. Kazio chce ten krzak zlikwidować, ja go bronię... a co z tego wyjdzie? :wit
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa

tak sobie popatrzyłam - kup czosnek bułgarski piękny jest....a swoja drogą ceny :shock: :shock: u mnie jedna cebulka kosztuje 45 groszy a u Cie 1 zł :shock: :shock:
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Ale kolorowy zawrót głowy, nie dziwię się, że mu uległaś :)
Mój m się śmieje ze mnie, kiedy odmawiam wejścia do sklepu, bo wiem, że z niczym nie wyjdę :roll:
Dalia śliczna, do niej będziesz miała w przyszłym roku czerwoną ode mnie, ale teraz jeszcze siedzą sobie w gruncie i kwitną.
A Twoja nie jest całkiem biała? Widzę jakieś liliowe znaczenia na listkach.
Mam też ukorzenione badylki czarnej porzeczki, które wsadziłam do foremek po jogurcie (udają doniczki) i sobie rosną. Jakoś muszę Ci je dostarczyć :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Ewuniu, bardzo dziękuję za życzenia ;:196
Drogie u Ciebie szafirki, swoje kupowałam po 0,50 zł. Dalia bardzo mi się podoba- nie dziwię się, że jesteś z niej dumna :D
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam przedopadowo.Byłam u Kamedułów-dzień kiedy wpuszczają za furtę niewiasty a to z racji święta Narodzenia Matki Boskiej,Srebrna Góra jest złota od kwitnącej nawłoci,zza krat widać winnicę,Wisłę i wieże romańskiego kościoła pw.Piotra i Pawła w opactwie tynieckim.
Bogusiu-jeżyny w Lasku Wolskim są,wprawdzie wyzbierane bliżej ZOO i przy szlaku,ale są,soczyste,słodkie, dojrzałe.
Zasadziłam właśnie biała bergenię od Priama(która kluczyła,bo Przemek pomylił ulicę,ale doszła w stanie dobrym) w Podwórkowym,uprzątnęłam produkty po psie(3) i po kocie(1),gałęzie co naniosło i ponownie podwiązałam moją dalię.Ma drugi rozwinięty kwiat.
Teresat-dalia nazywa się Ewelina i końce płatków ma różowo-fioletowe. Na pewno będzie jej raźniej z czerwoną koleżanką z Orawy.Już się cieszę na czarne w kubeczkach jogurtowych.Na pewno jakoś uda się spotkać czy podać.
Moniu i Tess-ceny takie na Kleparzu,w Myślenicach było taniej mniej więcej o połowę.Za czosnkiem bułgarskim popatrzę w OBI i w ogrodnictwie.
Obrazek Obrazek
Eury-cieszę się,że Kostek odbiera wychowanie i szkolenie domowe!Znam ceny podręczników,a w papierniczym sama ulegam pokusom do dziś.Szczęśliwie także w Podwórkowym nie ma za dużo miejsca i kupuję cebulki po 5 szt.Zeszłoroczne szafirki wyłażą ,sprawdzałam.
Zyto-Kogra pisze,że kiwi zlikwidowała,bo owocowało marnie i po długim oczekiwaniu.Ja nie miałabym dość odwagi sprzeciwić się wójtowej woli....Z drugiej strony miejsce masz,może jeszcze zaczekaj?Słabo owocującym drzewkom braciszkowie w noc wigilijną siekierką grożą,podobno pomaga.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze: Zyto pisze,że kiwi zlikwidowała,bo owocowało marnie i po długim oczekiwaniu.Ja nie miałabym dość odwagi sprzeciwić się wójtowej woli....Z drugiej strony miejsce masz,może jeszcze zaczekaj?Słabo owocującym drzewkom braciszkowie w noc wigilijną siekierką grożą,podobno pomaga.
Ewuś moje kiwi ma już ponad 10 lat i kiwi z niego nie zjadłam - rośnie jako ozdoba.
Mam wrażenie że Ty grozisz siekierką swoim truskawkom bo owocują prawie okrągły rok.
Zdradź swoją tajemnicę truskawkową.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
To jest żurawina od Elsi,która "ma dojść".Elsi własnoręcznie na bagnach ją zbierała.
Zyto-droga znalazłam kilka połączeń busem do Zamościa oczekując na RDA.Co do truskawek i żółtych poziomek ostatnie zbierałam w okolicy św. Mikołaja.Siekierką w noc wigilijną nie groziłam,bo byłam na Pasterce hen daleko na Górze.
Planowałam sadzić chociaż szafirki,ale rano lało jak z cebra. W Podwórkowym byłam na moment po żubrówkę.Czterołapny oprócz zwykłych pamiątek na Rabatkach wykopał dwa głębokie doły,jeden niestety pod akebią,częściowo odsłaniając korzenie i naturalnie wyrzucając szyszki którymi była obsypana.
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Przykro czytać jak czterołapy szkodzi w podwórkowym.
Ale to właściciele są za to odpowiedzialni, niestety ludzie tacy już są.
Jedni lepsi inni gorsi .....ale masz zabezpieczenie . :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze: Zyto-droga znalazłam kilka połączeń busem do Zamościa oczekując na RDA.
Ewuś cieszę się z tej wiadomości i żyję nadzieją spotkania... ;:196
Nie wiem co to za skrót RDA ?
...ach - kupiłam ten szafirek - Muscari z białym wierzchem to- "Mount Hood" za 7 cebulek dałam 4,30 zł.... i Scilla - Cebulica "Camponulata" - białą i niebieska po 5 cebul w torebce po 4 zł.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto-Mam te szafirki.Piękne są.RDA Regionalny Dworzec Autobusowy.
Byłyśmy z Elsi w Ogrodzie Botanicznym,wracamy pełne wrażeń.
Kogro-takie jest życie niestety,ale wiesz pogoda się poprawia,coraz cieplej,bezwietrznie...
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ewa

u mnie nawet słoneczko świeci....sobota i niedziela mają być cieplutkie i słoneczne...mam plan wszystko co było zaplanowane w ogrodzie zrobić...najbardziej się urobię przy przesadzaniu jodły koreańskiej i wykopywaniu brzozy....
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Żurawinki dobra rzecz :D
podziwiam Elsi, że w te zimna chodzi po bagnach, brrrr...
i bagno na mole masz ( nie wiem jaka jest nazwa tej krzewinki, u nas się mówi bagno).
U mnie też jakby cieplej, ale znowu pada...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”