Ogrodowe marzenia
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia
ZYTKO moje astry już zapomniałam prawie o nich a Twoje nadal zachwycają . Dziś znowu parę wyrzuciłam . Wszystko niszczeje przez deszcze ,a wycieczka na pewno była mila wśród tylu chłopów jedna rodzynka 
Fajnie piszesz Zyta
Lubię Twoje opowieści .. i zdjęcia
Gratuluje wycieczki..
Lubię Twoje opowieści .. i zdjęcia
Gratuluje wycieczki..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewuś, Jadziuś, Izuś... - Witam
Cieszę się że podoba się Wam moje pisanie - więc dalszą relację - zaczynam...
U nas Dożynki Powiatowe i cały dzień leje niesamowicie tak że aparat foto z konieczności odpoczywał gdzieś tam głęboko w torebce. Planowana impreza na Stadionie Sportowym została zlokalizowana w za ciasnej na tą uroczystość Sali Gimnastycznej...
a oto relacja z uroczystości Dożynkowej...

A to już Sala Gimnastyczna i Dostojni Goście z Ukrainy...

ten zespół gościł u nas od trzech dni... czysto śpiewał po Polsku - bo korzenie Ich przodków to Polacy...przybył 700 km na zaproszenie Starosty Hrubieszowskiego...

to zespół działający przy Domu Kultury w Hrubieszowie... szczyci się sukcesami za granicą... stroje Ich są wprost - przecudne

Było dzielenie chleba i korowaja Ukraińskiego...

Wieńce Dożynkowe jakie wybrałam z wielu...

Ten Jegomość który siedzi między moim M i Starostą Hrubieszowskim to jakiś przedstawiciel władzy Ukrainy...

hi,hi,hi... i nie wiem czemu mój M nie chce podać łapki....

Jeszcze ciekawostki jakie uchwycił mój flesz... - zapowiedziano zespół ( przekrój wieku 75-85 lat... babcia trzecia od prawej nie miała żadnego ząbka ale coś tam mruczała...

i kolejni dostojni Seniorze...

Ja na tą okoliczność...hi,hi,hi... nabyłam nowy kostium, aby nie straszyć dostojników... - oto i on... hi,hi,hi... - zastanawiałam się tylko czy na imprezę wypada iść z metką - no bo w jaki inny sposób rozpoznają wszyscy
- czy to nowy strój...

Na deser Wieniec Chlebowy - wypiek mojej siostry - Gosi, który został nagrodzony Pierwszym Miejscem i odpowiednią kasą.
To mistrzyni pieczenia chleba w woj. lubelskim

Obeszłam ten Wieniec w koło... ludziska częściowo go dla ciekawości ro-zdemontowali - czy smakuje
... oprócz kłosów wszystko było w tym wieńcu jadalne.
Mój wieniec został po zbyty fasolki chińskiej ala spaghetti ooo tej i ogóreczków - kolczatek....

Cieszę się że podoba się Wam moje pisanie - więc dalszą relację - zaczynam...
U nas Dożynki Powiatowe i cały dzień leje niesamowicie tak że aparat foto z konieczności odpoczywał gdzieś tam głęboko w torebce. Planowana impreza na Stadionie Sportowym została zlokalizowana w za ciasnej na tą uroczystość Sali Gimnastycznej...
a oto relacja z uroczystości Dożynkowej...

A to już Sala Gimnastyczna i Dostojni Goście z Ukrainy...

ten zespół gościł u nas od trzech dni... czysto śpiewał po Polsku - bo korzenie Ich przodków to Polacy...przybył 700 km na zaproszenie Starosty Hrubieszowskiego...

to zespół działający przy Domu Kultury w Hrubieszowie... szczyci się sukcesami za granicą... stroje Ich są wprost - przecudne

Było dzielenie chleba i korowaja Ukraińskiego...

Wieńce Dożynkowe jakie wybrałam z wielu...

Ten Jegomość który siedzi między moim M i Starostą Hrubieszowskim to jakiś przedstawiciel władzy Ukrainy...

hi,hi,hi... i nie wiem czemu mój M nie chce podać łapki....

Jeszcze ciekawostki jakie uchwycił mój flesz... - zapowiedziano zespół ( przekrój wieku 75-85 lat... babcia trzecia od prawej nie miała żadnego ząbka ale coś tam mruczała...

i kolejni dostojni Seniorze...

Ja na tą okoliczność...hi,hi,hi... nabyłam nowy kostium, aby nie straszyć dostojników... - oto i on... hi,hi,hi... - zastanawiałam się tylko czy na imprezę wypada iść z metką - no bo w jaki inny sposób rozpoznają wszyscy

Na deser Wieniec Chlebowy - wypiek mojej siostry - Gosi, który został nagrodzony Pierwszym Miejscem i odpowiednią kasą.
To mistrzyni pieczenia chleba w woj. lubelskim

Obeszłam ten Wieniec w koło... ludziska częściowo go dla ciekawości ro-zdemontowali - czy smakuje
Mój wieniec został po zbyty fasolki chińskiej ala spaghetti ooo tej i ogóreczków - kolczatek....

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zyto-prezentowaliście się z Panem Kazimierzem świetnie,wieńce,chleby i korowaj piękne,po prostu klasyczne dożynki.Fasolka a la spageti piękna,ale czy jadalna również?Zwrócił moją uwagę pólkolisty koszyk,z której on strony Bugu(naszej czy już nie naszej)?
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ ZYTO
Piękne uroczystości dożynkowe tylko pozazdrościć, że mogłaś w nich uczestniczyć
Piękne uroczystości dożynkowe tylko pozazdrościć, że mogłaś w nich uczestniczyć
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ZYTKO ,ale laska z Ciebie a w Nowym kostiumie jak piszesz ślicznie wyglądasz . Wieńce jak jeden ślicznie wykonane . U nas w kościele też były dożynki i pięknie zrobiony ze słomy obraz Matki Boskiej Częstochowskiej . Dorodne plony lezały u stóp ołtarza i boczne nawy również były pięknie obłozone tegorocznymi plonami . Super relacja

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Zytko, ale Ty masz dobrze
Dużo się dzieje u Ciebie, ale to dobrze, człowiek staje się wówczas 'człowiekiem'.
Nie jak na przykład ja... kura domowa

Dużo się dzieje u Ciebie, ale to dobrze, człowiek staje się wówczas 'człowiekiem'.
Nie jak na przykład ja... kura domowa
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zytuś, miło było Cię usłyszeć
Wybacz, proszę, to milczenie...mam jednak nadzieję, że wszystko wkrótce się unormuje
P wyprawiłam do szkoły i zrobiłam sobie małą przerwę na kawę
Ogrom niezbędnej do wykonania pracy w ogrodzie trochę mnie przeraża, ale chciałabym uporać się ze wszystkim do końca weekendu. Oby tylko pogoda dopisała! Dzisiaj jest pięknie!!
Z ogromnym zainteresowaniem i przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia. Nie ukrywam, że Twój wieniec dożynkowy najbardziej mi się podobał
Cieszę się też bardzo, że miałaś udany pobyt w Niemczech. Nigdy nie byłam w Hannowerze i jestem ciekawa Twoich wrażeń. Na pamiątkowym zdjęciu prezentujesz się świetnie!! Wnioskuję więc, że tak samo się czujesz!!
Pozdrawiam Cię serdecznie i do usłyszenia

Wybacz, proszę, to milczenie...mam jednak nadzieję, że wszystko wkrótce się unormuje
Z ogromnym zainteresowaniem i przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia. Nie ukrywam, że Twój wieniec dożynkowy najbardziej mi się podobał
Pozdrawiam Cię serdecznie i do usłyszenia
wow
tak opowiedziałaś, ze poczułam się jakbym była na tych dożynkach
piękne wieńce, chleby.. tradycje.
tak opowiedziałaś, ze poczułam się jakbym była na tych dożynkach
piękne wieńce, chleby.. tradycje.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witam moich Stałych Ogrodowych Bywalców
Fasolka a la spaghetti jadalna, bo to - szparagówka.
Koszyk pochodzi z naszej strony Buga - korowaj Ukraińcy rozdawali na tacach - popatrz...

Krysiu dziękuję za odwiedziny
Dla Ciebie... Clematis "Rhapsody"

Jadziuś
Gdybym
sama siebie nie wylansowała - to by nikt na mnie nie zwrócił uwagi...hi,hi,hi..
Dla Ciebie... - wiciokrzewy kwitnące...

Anuś
- nie mów tak

Moniś
bardzo Ci dziękuję
Na tą wiadomość buzia mi się sama śmieje... - wrzosy to trafiony krzew do klimatu Twojego Ogrodu... Buziaczki dla P.

Izuś - na podniesienie adrenaliny... - to co Lubisz jeszcze bieleje co nie co...

Dziewczyny zobaczyłam u Tadeusza grzyby... mniam, mniam... i od razu nadprodukcja ślinki.
Duża kolekcja na stole leżała... wow - tak rzekła by Izulka.
Ewuś - dziękuję.Ewa Janina Sadowska pisze:Zyto-prezentowaliście się z Panem Kazimierzem świetnie,wieńce,chleby i korowaj piękne,po prostu klasyczne dożynki.Fasolka a la spageti piękna,ale czy jadalna również?Zwrócił moją uwagę pólkolisty koszyk,z której on strony Bugu(naszej czy już nie naszej)?
Fasolka a la spaghetti jadalna, bo to - szparagówka.
Koszyk pochodzi z naszej strony Buga - korowaj Ukraińcy rozdawali na tacach - popatrz...

Krysiu dziękuję za odwiedziny
Dla Ciebie... Clematis "Rhapsody"

Jadziuś
Gdybym
Dla Ciebie... - wiciokrzewy kwitnące...

Anuś

Moniś
Na tą wiadomość buzia mi się sama śmieje... - wrzosy to trafiony krzew do klimatu Twojego Ogrodu... Buziaczki dla P.

Izuś - na podniesienie adrenaliny... - to co Lubisz jeszcze bieleje co nie co...

Dziewczyny zobaczyłam u Tadeusza grzyby... mniam, mniam... i od razu nadprodukcja ślinki.
Duża kolekcja na stole leżała... wow - tak rzekła by Izulka.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zytuś, na grzyby chodzę w przysłowiowych kapciach
Rosną wszędzie, o ile są oczywiście, nawet w różach
Sporo zrobiłam w ogrodzie, ale jeszcze dużo zostało... Na jutro zapowiadają deszcz
Miłego wieczoru
Sporo zrobiłam w ogrodzie, ale jeszcze dużo zostało... Na jutro zapowiadają deszcz
Miłego wieczoru
Jejku w kolejnym wątku czytam o grzybach,.,..
a ja w tym roku nie byłam ani raz w lesie..
U nas chyba nie ma grzybów bo cały czas mokro.. słońca nie ma.. to raczej nie rosną.
a zjadłabym zupę grzybową.. dawno już nie jadłam.. oj dawno..
mniam
Zytus piękna różyczka i w moim kolorze .. dziękuje
a ja w tym roku nie byłam ani raz w lesie..
U nas chyba nie ma grzybów bo cały czas mokro.. słońca nie ma.. to raczej nie rosną.
a zjadłabym zupę grzybową.. dawno już nie jadłam.. oj dawno..
mniam
Zytus piękna różyczka i w moim kolorze .. dziękuje
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zyto-szałwie jeszcze niczego sobie.Czy w tym roku masz tylko te dwa kolorki?
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Zytko ale masz wesoło, grzyby masz w ogródku? czy dalaś grzybnie, ja zaczynam podrzucać pod sosny *obierki* z grzybów ciekawe czy wyrosną?
Prześliczny wiciodrzew u mnie też powtarza kwitnienie i teraz jest lepiej bo wiosną to łapie mszyce. U mnie jak widziałaś kwitną dalie na całego a miały to być astry albo ja nie widziałam co kupiłam albo nasiona były zamienione, ale jestem zadowolona bo mam je po raz pierwszy i takie okazałe.
pozdrawiam cieplutko
Prześliczny wiciodrzew u mnie też powtarza kwitnienie i teraz jest lepiej bo wiosną to łapie mszyce. U mnie jak widziałaś kwitną dalie na całego a miały to być astry albo ja nie widziałam co kupiłam albo nasiona były zamienione, ale jestem zadowolona bo mam je po raz pierwszy i takie okazałe.
pozdrawiam cieplutko