Ale na kolana powalił mnie phal. peloric
Storczyki Wiolety
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Wiolety
Wioletko wspaniale się prezentują Twoje "świeżutkie" osiągnięcia w formie korzonków i przyrościków
czego oczywiście Ci mocno gratuluję.
cudo 
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wioletko, masz pięknego peloric'a i pastelka, dendrobium phal. też bardzo mi się podoba, 1wszy raz takie widzę
Jeśli chodzi o oncidium- wygląda mi to na oparzenie słoneczne, a miejsca po oparzeniu podobno są bardzo podatne na choroby grzybowe, więc może to tylko wtórne nadkażenie- nie pryskasz go czasem?
Trzymam kciuki za MM, bo wygląda słabiutko, ale młody listek jest dobrym znakiem- oby się dźwignął!
edit: Zobacz, znalazłam podobny przypadek do Twojego, wygląda na to, że Mini Marki są jednak mocno kapryśne: http://www.storczyki.pl/forum/table_vie ... 1281635803
Jeśli chodzi o oncidium- wygląda mi to na oparzenie słoneczne, a miejsca po oparzeniu podobno są bardzo podatne na choroby grzybowe, więc może to tylko wtórne nadkażenie- nie pryskasz go czasem?
Trzymam kciuki za MM, bo wygląda słabiutko, ale młody listek jest dobrym znakiem- oby się dźwignął!
edit: Zobacz, znalazłam podobny przypadek do Twojego, wygląda na to, że Mini Marki są jednak mocno kapryśne: http://www.storczyki.pl/forum/table_vie ... 1281635803
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu, Kasiu, Agnieszko-Dziękuję za odwiedziny
Oncidium chyba faktycznie miało poparzone liście, bo te brzydkie obcięłam i teraz nic się na reszcie nie pojawia
A Peloric zawładnął moim sercem od razu, kiedy go zobaczyłam
)...
Dziękuję za podrzucony link- widzę, że nie tylko mój MM jest inny
A u mnie Dendrobium Phal.rozwija pąki na wypuszczonym u mnie pędzie
tak wyglądał dziś rano

a tak wieczorem

Peloric przedłuża oba pędy...

...i wypuszcza listek

Phal Schilleriana wypuszcza nowego korzonka i listek ( nie wiem, czy dobrze widać, ale jest malutki i trudno go uchwycić)

I na koniec prezent ślubny dla koleżanki, która w sobotę bierze ślub...młodzi nie życzyli sobie kwiatów ciętych, więc pomyślałam, że odmałpuję pomysł od Marty (maribat)

Ten mój MM to też bardzo nieudany egzemplarzStorczykowa pisze:(...)co do MM, moja pierwsza roślina z tej odmiany też byla nieudana(...)
Co do listka Oncidium, jeden z moich Phal. też kiedyś przy oparzeniu miał białe listko i takie białe kropki.
Oncidium chyba faktycznie miało poparzone liście, bo te brzydkie obcięłam i teraz nic się na reszcie nie pojawia
Kasiu dziękuję za pochwałykasiunieczka_32 pisze:Wioletko wspaniale się prezentują Twoje "świeżutkie" osiągnięcia w formie korzonków i przyrościków
Ale na kolana powalił mnie phal. peloriccudo
A Peloric zawładnął moim sercem od razu, kiedy go zobaczyłam
Agnieszko też myślę, że to oparzenie, ale nie pryskałam go chyba (ale głowy nie dam sobie uciąćAgita pisze:WioletkoJeśli chodzi o oncidium- wygląda mi to na oparzenie słoneczne, a miejsca po oparzeniu podobno są bardzo podatne na choroby grzybowe, więc może to tylko wtórne nadkażenie- nie pryskasz go czasem?
(...) wygląda na to, że Mini Marki są jednak mocno kapryśne: http://www.storczyki.pl/forum/table_vie ... 1281635803
Dziękuję za podrzucony link- widzę, że nie tylko mój MM jest inny
A u mnie Dendrobium Phal.rozwija pąki na wypuszczonym u mnie pędzie
tak wyglądał dziś rano

a tak wieczorem

Peloric przedłuża oba pędy...

...i wypuszcza listek

Phal Schilleriana wypuszcza nowego korzonka i listek ( nie wiem, czy dobrze widać, ale jest malutki i trudno go uchwycić)

I na koniec prezent ślubny dla koleżanki, która w sobotę bierze ślub...młodzi nie życzyli sobie kwiatów ciętych, więc pomyślałam, że odmałpuję pomysł od Marty (maribat)

Witaj. Jaki łaaaaaaaaaaadny ten ślubny storczyk. Myślę, że koleżanka bedzie zadowolona z prezentu.
Pozdrawiam Agnieszka
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Wiolu nie mogę się napatrzeć na twoje dendrobium tyle ma pączków i zaraz się ślicznie rozwinie .Korzonek dobrze widać
niech rośnie Przepiękny storczyk ślubny
na pewno młodzi będą zachwyceni
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękny biały Phalaenopsis, to duzo lepsze niż kwiaty cięte
.
MM chyba są kapryśne... Coraz więcej osob na forum się na nie żali. Moje obecne mam dopiero ponad 3 miesiące, ale na razie rosnie dobrze, ale to wcześniejsze bylo kapryśne i miało skarłowaciałe liścia.
Ten mój MM to też bardzo nieudany egzemplarz
MM chyba są kapryśne... Coraz więcej osob na forum się na nie żali. Moje obecne mam dopiero ponad 3 miesiące, ale na razie rosnie dobrze, ale to wcześniejsze bylo kapryśne i miało skarłowaciałe liścia.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Peloric śliczny ;) Schillerian ładnie się rozrasta ;)
A prezent ślubny cudny...
A prezent ślubny cudny...
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wiolu będę śledziła postępy u dendrobium
śliczny białasek
- Wioleta

Agnieszko, Kasiu, Dusiu, Justynko, Celinko- dziękuję
Prezent się podobał :P
Nawet miałam z nim malutką przygodę. Kiedy miałam już go dać Pannie Młodej, okazało się, że nitka z mojej sukienki przyczepiła się do tej siateczki
Mój M się śmiał, że nie mogę się rozstać z tym storczykiem
Dendrobium zaskoczyło mnie (oczywiście pozytywnie) taką ilością pąków, nawet "kupnych" tyle nie było :P
Kilka zdjęć na niedzielę

Miłego popołudnia
Prezent się podobał :P
Nawet miałam z nim malutką przygodę. Kiedy miałam już go dać Pannie Młodej, okazało się, że nitka z mojej sukienki przyczepiła się do tej siateczki
Dendrobium zaskoczyło mnie (oczywiście pozytywnie) taką ilością pąków, nawet "kupnych" tyle nie było :P
Kilka zdjęć na niedzielę

Miłego popołudnia
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Pięknie ci rosną i kwitna storczyki. Bardzo mnie zachwycilo to różowe Dendrobium, tak nieśmiało ukazuje swój piękny kwiat.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne kwitnienia...i bardzo mi się podoba rozrośnięty sabotek
Masz ręke do storczyków...
Masz ręke do storczyków...
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Zdjęcia na niedzielę wspaniałe, dendrobium ma ładny kolorek , a sabotek wielgachny 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wioletko, Dendrobium niesamowicie obsypane pąkami.
Oncidium też ładnie kwitnie. Akurat takie kolory poprawiają nam humor w te ciemne dni.
Paphiopedilum 1 klasa.
Oncidium też ładnie kwitnie. Akurat takie kolory poprawiają nam humor w te ciemne dni.
Paphiopedilum 1 klasa.
- Wioleta

Dusiu, Justynko, Celinko, Asiu
Bardzo przyjemnie czyta się tak miłe słowa
Wczoraj przesadziłam mojego MM do lampki, mam nadzieję, że w końcu weźmie się za siebie

Bardzo przyjemnie czyta się tak miłe słowa
Wczoraj przesadziłam mojego MM do lampki, mam nadzieję, że w końcu weźmie się za siebie

Pięknie wygląda w tym kielichu
Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;