Tajko witaj w moich skromnych progach
Mój ogród dopiero powstaje
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Mariolu dziękuję za odwiedziny
ja też jestem bardzo zaskoczona
, tym bardziej że to młoda roślinka, była sadzona jesienią -a może właśnie dlatego
kwitnie bez przerwy choć oczywiście z różną intensywnością
Mój M. też dojeżdża - ale nie wyobrażam sobie powrotu do miasta (chociaż czasami w zimie, jak nawet pług nie daje rady do nas dojechać, to....
)
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ja Ci życzę aby jak najszybciej twój perukowiec pokazał peruczki. Mój leniuch tkwi u mnie na pewno czwarty sezon - nadal nic. A piszą że on taki niewymagający......anka_ pisze:Marysiu do tych "czerwińskich klimatów" to mamy kawałek, ale lubię tam jeździć. Jest tam klasztor salezjanów i mają piękny ogród.
Kilka dni chłodniejszych to człowiek nadrobił trochę zaległości, a tu znowu gorąco. Czeka kilka nowych nabytków do wsadzenia, a to jeden z nich (mam nadzieję, że mu się u mnie spodoba i za kilka lat zachwyci mnie swoją peruką
)
Marysiu -amba19 pisze: ... Mój leniuch tkwi u mnie na pewno czwarty sezon - nadal nic. A piszą że on taki niewymagający......
-
sylwekw
Witam, jeśli to odmiana Royal Purple to lepiej się tak bardzo na peruki nie nastawiaj.
A tak poza tym to podoba mi się u Ciebie i już dodaje sobie Twój wątek do obserwowanych.
Życzę wytrwałości i niekonczącej się radości w pracach ogrodowych.
Sylwku tak to jest Royal Purple, ale nie wiem co jest z nim nie tak????sylwekw pisze: Witam, jeśli to odmiana Royal Purple to lepiej się tak bardzo na peruki nie nastawiaj.
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu widzę, że zaserwowałaś nam jesienny spacerek, a to niby lato jeszcze
nie wyobrażam sobie tej pory roku bez wrzosów i rozchodników...Jeżeli chodzi o perukowca, to również mam odmianę Royal Purple. Mój już jest cudownym, kilkumetrowym krzewem, obsypanym każdej wiosny drobniutkimi kwiatuszkami, ale peruczki...hm...trudno nimi się zachwycać, bo ich po prostu nie ma
ale jak mówią "nadzieja umiera ostatnia"...
Wy to umiecie człowieka sprowadzić na ziemię
perukowiec poszedł na opał
Heliofitko ja też nie wyobrażam sobie jesieni bez wrzosów, są plany na zakupy wrzosowe w przyszłym tygodniu ale co wyjdzie zobaczymy
. Wiosennie- to właśnie sadziłam wrzośce, moje łupy z wizyty u rodzinki
Z tym perukowcem to oczywiście żartowałam
Heliofitko ja też nie wyobrażam sobie jesieni bez wrzosów, są plany na zakupy wrzosowe w przyszłym tygodniu ale co wyjdzie zobaczymy
Z tym perukowcem to oczywiście żartowałam
-
sylwekw
anka_ pisze: Z tym perukowcem to oczywiście żartowałam
No masz szczęście, że to tylko żart
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu on jest naprawdę piękny
przekonasz się już wiosną, kiedy rozwinie pierwsze, purpurowe liście
jak brakuje ci drewna na opał to mogę podrzucić
a od niego ręce precz 
Sylwku oczywiście że żartowałam
, jest piękny nawet bez 'peruki' -choć nadal mam nadzieję, że kiedyś się doczekam
Iwonko- drzewa na opał może wystarczy, jakby coś to wiem gdzie uderzyć
I oczywiście -bez peruki też jest piękny
Przemku- ty jeden potrafisz pocieszyć

Iwonko- drzewa na opał może wystarczy, jakby coś to wiem gdzie uderzyć
Przemku- ty jeden potrafisz pocieszyć
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aneczko jakie ty śliczne zdjęcia gości zamieszczasz. Zawsze zazdroszczę takich zdjęć, bo mnie się jeszcze nie udało zrobić takich. Podobają mi się też twoje krzewuszki zwłaszcza ta o bordowych listkach - jeszcze nie spotkałam. Miałam kiedyś posadzone trzy krzaczki krzewuszek i wszystkie padły - musi im się nie podobać moja ziemia. Śliczny też krzew jaśminu - mój rośnie jak na drożdżach, ale nie kwitnie - nie wiesz czasami dlaczego, może coś źle robię, że on nie kwitnie 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Oj Iwonko, ładnie to tak kręcićiwa27 pisze:Aneczko jakie ty śliczne zdjęcia gości zamieszczasz. Zawsze zazdroszczę takich zdjęć, bo mnie się jeszcze nie udało zrobić takich.