Leśny ogród Moni68 cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.7

Post »

Moniczko witaj.
Ślicznie kwitną Ci goryczki, ja do nich nie mam szczęścia, wspaniałe , jesienne zawilce.
Rozchodniki nawet bym lubiła, tylko to ich wykładanie, gdyż mają ciężkie kwiaty, a ja nie lubię wiązać roślin w ogrodzie.
Uściski dla Pawełka, gdyż to Jego wielki dzień, moje dzieci wprawdzie już dorosłe, ale trochę mnie dotyczy, gdyż córka uczy w liceum i jej wakacje także się kończą.
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj Moniu :wit

Jaka piękna ta żurawka Peach Flambe :shock:
Inne kwitnące pięknotki jeszcze cieszą oczy, ale chyba już zaczynamy troszkę odczuwać nostalgię za odchodzącym powoli latem...ehh...co dobre szybo się kończy ;:145

Moja córka-studentka, miała praktyki w szkole podstawowej w Częstochowie, w klasach 2-6 i była przerażona brakami w edukacji w zakresie podstawowej umiejętności czytania i pisania bez błędów ortograficznych i stylistycznych, zwłaszcza w starszych klasach :shock:
Jak można przyswajać wiedzę w 6 klasie, jeśli się nie potrafi płynnie czytać :?: :shock: :shock: :shock:

Moniu nie chcę Cię straszyć, ale uczulić, nie wiem przecież jaki poziom nauczania jest w szkole, do której będzie chodził Pawełek, oby rzeczywiście kształcił, a nie uwsteczniał :evil:

Pozdrawiam Cię serdecznie i zapraszam na foto-relację z wypadu w góry ;:196 ;:167
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia

no wiesz co.....Hayes kupiłaś :( :( :( ech...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Moniczko , jutro bardzo wzruszający dzień dla Ciebie , i bardzo poważny i poruszający dla Pawełka , życzę Wam pięknej pogody , cudownych opiekunów maluszka w szkole , świetnych kolegów i koleżanek , i spoko mam , by zebrania upływały Ci , zbyt szybko! :wink:

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Moniaaa... Pawełek już taki duży, do szkoły idzie... a ja jeszcze mam przed oczami fotki kiedy był malutkim okruszkiem w ogrodzie. Nudził się pewnie trochę będzie, skoro jak piszesz dziecko po pierwszej klasie ma znać litery... a Pawełek przecież umie czytać. Ale może kumpli pozna fajnych i nie znielubi szkoły. Trafiłam ostatnio na jakimś serwisie na notatkę o tym, że pani minister edukacji ma genialny pomysł - chce przepuszczać do następnej klasy z jedynką. (Oczywiście tylko w wyjątkowych sytuacjach itd. ale przecież wiadomo jak to będzie w praktyce wyglądało... ) Tak sobie siedzę w tych Włoszech i patrzę. I mam wrażenie, że polskie szkoły chcą dorównać "europejskim". A raczej "jełropejskim" bo jełopy tu wychodzą ze szkół takie, że aż strach. Akurat na bieżąco jestem, bo szwagierki mają córy w wieku szkolnym i "tuż po szkolnym". Egzamin pisemny z angielskiego, na koniec roku w liceum, wygląda tu tak: dziewczyna trzy tygodnie wcześniej dostała angielskie teksty - krótki życiorys poety oraz trzy jego wiersze. Wszystkiego raptem strona A4. Teksty przerobione wcześniej na lekcjach. Do każdego tekstu będzie 10 pytań - połowę pytań dostała. Na egzaminie mogła mieć: swoją kopię tych tekstów wraz z notatkami i tłumaczeniem na włoski oraz słowniki. To co ona musiała mieć w głowie, żeby zdać? Instrukcję korzystania ze słownika ?
A z nieco innej beczki, choć też o szkole... Moniś, ja mam JUŻ stracha co to będzie jak Maryśka do podstawówki pójdzie. A to z powodu pewnej sytuacji. W poczekalni u pediatry mówiłam do Marysi po polsku i pewna babeczka, bardzo życzliwa i wszystkowiedząca, niemal wrzasnęła na mnie że dziecku krzywdę robię :shock: że małej w głowie mieszam i ona później będzie miała problemy bo nie bedzie umiała porozumieć się z rówieśnikami :shock: Chciałam już kobicie powiedzieć jak BARDZO doceniam jej rady, ale przyszła nasza kolej i weszłyśmy do gabinetu. Na całe szczęście, bo okazało się, że ta babka uczy w tutejszej podstawówce i narobiłabym Maryśce podłoże jeszcze przed startem... No i boję się teraz, że taka głupia baba będzie kiedyś moje dziecko uczyć.
Bądźcie dzielni jutro. A może to dla Pawełka będzie pierwszy dzień całkiem fajnej przygody? Pewnie popłaczesz trochę :) Ja bym wyła :) Trochę zazdroszczę, że już masz takiego kawalera. A z drugiej strony chciałabym, żeby czas się zatrzymał teraz, kiedy mała jest taaaaka fajna i przytulaśna.

PS. Specjalne pozdrowienia dla Tu.ja Maryśka dziękuje :)
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniu ! Dopiero trafiłam do wątku "Francja znana i nieznana" i jestem zachwycona ! Chcę Ci tu podziekować i wyrazić wielkie uznanie za twoje artykuły tam zamieszczone ( np. tekst o Graalu ). Świetne teksty, czytałam z przyjemnością.
A zawilce śliczne, szczególnie ten biały mi się podoba.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe wpisy ;:167 Odpowiem w Waszych wątkach.
Niedawno wróciliśmy ze szkoły- tym sposobem znowu rozpoczęłam edukację :lol: Nie jestem przyzwyczajona do ogromnego natężenia dźwięków, wyszłam więc z kwadratową głową, ale P bardzo się podobało. I to jest najważniejsze!! Było takie zamieszanie, że nie zorientowałam się, jak liczna jest klasa- sądzę jednak, że niewiele ponad 20 osób. Kilkoro dzieci jest z tej samej przedszkolnej grupy, więc łatwiej przyzwyczaić się do nowego środowiska. Maluchy uczą się w oddzielnym skrzydle, mają do dyspozycji zabawki. Nauczyciel wydaje się sensowny, ale dopiero jutro będę o wszystkim rozmawiać, bo w dzisiejszym chaosie było to niemożliwe. Na razie podali rozkład zajęć na dwa najbliższe dni. Jak mówił Katon Starszy: Disce aliquid: cum subito Fortuna recessit, ars remanet vitamque hominis non deserit umquam. :lol:
Od wczorajszego popołudnia leje jak z cebra, jest zimno i listopadowo... O wyjściu do ogrodu można tylko pomarzyć :roll:

Uleńko, zanim się obejrzysz, i Ty pójdziesz do szkoły :lol: Ten czas bardzo szybko minął...
Obawiam się, że nasze szkoły osiągnęły już ten poziom- wystarczy zobaczyć, jak wygląda egzamin maturalny... Już teraz współczuję Marysi takiej nauczycielki- jej stwierdzenia to bzdura. Jak wiesz, od urodzenia jestem dwujęzyczna i nigdy nie miałam problemów z porozumiewaniem się z kimkolwiek :lol: Wręcz przeciwnie, uważam, że ułatwia to przyswajanie kolejnych języków, zwłaszcza z tej samej grupy.

Kupione ostatnio chryzantemy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego popołudnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Super, że Pawełek zadowolony z pierwszego dnia w szkole. Buziaczki dla was ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dziękuję ;:196 Oby zawsze był zadowolony :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Moniu, już stres za Tobą :D
Poszło dobrze i będzie dobrze :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Moniczko śliczne chryzantemy kupiłaś.
Czy będziesz je wsadzała do gruntu, czy jako rośliny tarasowe?
Moje chryzantemy kupowane w Centrach Ogrodniczych zawsze mi wymarzały i już boję się ryzykować. :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Moniko śliczne chryzantemy szczególnie ta czerwona .
Genia :wit
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

No to'' Pierwsze koty za płoty", Chrzest dla P. i dla ciebie.
Moniko masz rację, że dzieci dwujęzyczne łatwiej uczą się kolejnych języków a dwujęzyczność nie ma negatywnego wpływu na przyswajanie wiedzy'' szkolnej'' (tak wykazały naukowe badania dzieci mniejszości narodowych) :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Właśnie Monisiu największy stres już za Tobą a teraz tylko z uśmiechem na ustach . Piękne chryzantemy ,ale one to już całkiem przypominają jesień nie tylko ta pogoda ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj MONIKO, odbyłem dłuuugi spacer po Twoim ogrodzie spacerując wśród pięknych roślin.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”