Ogród Moni cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Ogród Moni cz.3

Post »

vertigo pisze:
liska pisze:Monia tu jest oferta:)

wiem bo wybierałam :heja
Tę ofertę ze strony znam, ale Ania pisała, że na stronie nie wszystko, dlatego myślałam, że jest inna :wink: No i Giardiny nie widzę na stronie :roll:
ano właśnie... też szukałam Giardiny.. i nie znalałam ..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

vertigo pisze:Dzisiaj troszkę jesiennie
Obrazek

Moniko jaki ty masz duzy ogrod :shock:
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, nie ma sensu trzymać odmiany zarażające chorobami inne - szkoda tych zdrowych, bo znacznie je to osłabia i trudniej przetrwać im zimę ;) U mnie już kika skończyło na stosie :oops:

Lisko - myślę, że w takim razie może być jeszcze jakaś inna oferta ;:108

Izabelko - ogród duży, choć chętnie przygarnęłabym jeszcze kilkanaście arów, które porastają wysokie trawy obok nas ;:65 Mam nadzieję, że jak zakończymy budowę,m to uda mi się to przedsięwzięcie ;:108 Zdjęcie i tak nie obejmuje całości ogrodu. Tam, gdzie w oddali na wprost widać różowy parasol ogrodowy (złożony na fotce), to dopiero połowa ogrodu. Tamta część jest wciąż słabo zagospodarowana, więc jej nie pokazuję, a jeszcze dalej rośnie młody sad, który też wciaż mało ciekawy :lol: . Teraz już wiesz, dlaczego wciaż kupuję, kupuję, kupuję - głównie róże, piwonie, byliny, cebulowe, bo krzewy są posadzone na samym początku, żeby tworzyły "ramy" i "szkielet" ogrodu. Oczywiście i te dosadzam od czasu do czasu, ale w znacznie mniejszej ilości niż kwiaty.

Zamówienia róż już niemal dopięłam na ostatni guzik. Muszę pozbyć się kilku kolejnych róż, które nie pasują mi zdrowotnie - będzie miejsce na nowe :tan Na razie nie mam zbyt wiele czasu, ani na zgranie zaległych zdjeć, ani wybieranie kolejnych roślin, bo od kilku dni mam tatę w szpitalu i to głównie zajmuje mi czas. Jak znajdę chwilkę, to nadrobię zaległości :wit
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tam gdzie parasol to połowa?

wow
w szoku jestem ;:154
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kobiety - Uetersener Klosterrose też nie ma na stronie - udało mi się zamówić i rośnie już od roku w ogrodzie, o niektóre róże niestety trzeba się zapytać - Piano też nie ma, a można kupić. Tak to niestety z niektórymi ofertami wygląda.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To moze Cinderelle mają?? bo ja potrzebuję 10 (w dobrej cenie)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Witaj Moniu. Tworzysz piękny ogród. :D Zazdroszczę przestrzeni i miejsca pod kolejne róże. No i zakupów różanych, bo ja mogę sobie pozwolić co najwyżej tylko na jakieś miniaturki :roll:
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Liska - mają tylko róże firmy Rosen Tantau i Poulsen.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Cwik ma Cinderellę ale ceny podskoczyły od tamtego sezonu :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko, co Cię tak wzięło na Cinderelle?

Foggia - witaj :wit Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa. Co do zamówień... nie tworzę wielu nowych miejsc dla róż, poza jedną rabatą. Kilka róż, które zamówiłam pójdą w miejsce tych, których się pozbędę :uszy . Nowe rabaty dojdą z czasem, bo to jednak duży wydatek ;:224

Gosiu, powiadasz "tyko" :shock: :?:

Ewuś, niestety przyjemności kosztują :;230

Ja dzisiaj zaszalałam z zakupwami marketowymi i wróciłam do domu z żurawkami, wrzosami i cebulami :tan
Obrazek

Żurawka Ginger Ale
Obrazek

Żurawka Gypsy Dancer
Obrazek

i cebulki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tu już żurawki na rabacie:
Obrazek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Świetne zakupy, żurawki super - wiosenne też, w jakiej cenie są cebulki i ile ich tam jest, pytam bo zamówiłam na allegro i ciekawa jestem czy drogo, czy tanio?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, chyba 11 lub 12zł za 10szt., ale inne np.tulipany były po 7,90zł za 10szt. i był duży wybór tych najładniejszych odmian. Ja nie kupowałam tulipanków, bo mam już sporo, a w przyszłym roku i tak muszę cebulki rozplanować inaczej. Były też lilie, czosnki, szafirki, krokusy i cała masa innych wiosennych cudności. Ja lubię kupować w OBI, bo zarówno rośliny, jak i cebule są pewne odmianowo i dobrej jakości. Rośliny staram się kupować zwłaszcza wtedy, gdy są w cenach promocyjnych lub przecenach (np.tawułki - mają piękne, wielkie kępy, które po kwitnieniu są przeconione na grosze :wink: ). Żurawki np. były po 11zł, a ładne i spore kępki, więc cena 'normalna'. U nas w ogrodniczych żurawki są po 11-12zł. Były też żurawki po 24zł, ale w dużych donicach, olbrzymie kępiska, z których spokojnie można by było zrobić 3-4 kępki, całkiem sporej wielkości.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Moni chyb będę musiała wybrać się do OBi skoro ty z takimiu zakupami z tamtąd wyszłaś...może i mi się uda coś kupić :):) Zakupki super :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, mnie kusi, żeby się tam znowu udać i co nieco dokupić, ale na szczęście brak czasu mi na to nie pozwala :lol: :lol: Bardzo polecam Wam żurawkę Gypsy Dancer - jest po prostu przepiękna i ma niezwykły, niemal niebieski kolor, którego niestety zdjęcie nie oddaje. Jak dla mnie to najładniejsza odmiana wśród żurawek :uszy Właśnie nad nią ubolewam, że nie kupiłam więcej, bo pięknie wygląda przy fioletowym wrzosie. Mam nadzieję, że się szybko rozrośnie, to porobię sobie nowe sadzonki w okolicy wrzosowiska.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Moni zaraziłaś mnie zakupami a więc i ja dzisiaj pojechałam. Kupiłam żurawki po 7 zł a takie olbrzymie sadzonki gdzie w ogrodniczym nawet połowy z tego nie ma a ceny od 10-13 zł. Niestety tej odmiany która polecasz nie było. Zajrzyj o mnie i zobacz moje zakupki. Dziękuję ci kochana ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”