ano właśnie... też szukałam Giardiny.. i nie znalałam ..vertigo pisze:Tę ofertę ze strony znam, ale Ania pisała, że na stronie nie wszystko, dlatego myślałam, że jest innaNo i Giardiny nie widzę na stronie
Ogród Moni cz.3
Re: Ogród Moni cz.3
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, nie ma sensu trzymać odmiany zarażające chorobami inne - szkoda tych zdrowych, bo znacznie je to osłabia i trudniej przetrwać im zimę ;) U mnie już kika skończyło na stosie
Lisko - myślę, że w takim razie może być jeszcze jakaś inna oferta
Izabelko - ogród duży, choć chętnie przygarnęłabym jeszcze kilkanaście arów, które porastają wysokie trawy obok nas
Mam nadzieję, że jak zakończymy budowę,m to uda mi się to przedsięwzięcie
Zdjęcie i tak nie obejmuje całości ogrodu. Tam, gdzie w oddali na wprost widać różowy parasol ogrodowy (złożony na fotce), to dopiero połowa ogrodu. Tamta część jest wciąż słabo zagospodarowana, więc jej nie pokazuję, a jeszcze dalej rośnie młody sad, który też wciaż mało ciekawy
. Teraz już wiesz, dlaczego wciaż kupuję, kupuję, kupuję - głównie róże, piwonie, byliny, cebulowe, bo krzewy są posadzone na samym początku, żeby tworzyły "ramy" i "szkielet" ogrodu. Oczywiście i te dosadzam od czasu do czasu, ale w znacznie mniejszej ilości niż kwiaty.
Zamówienia róż już niemal dopięłam na ostatni guzik. Muszę pozbyć się kilku kolejnych róż, które nie pasują mi zdrowotnie - będzie miejsce na nowe
Na razie nie mam zbyt wiele czasu, ani na zgranie zaległych zdjeć, ani wybieranie kolejnych roślin, bo od kilku dni mam tatę w szpitalu i to głównie zajmuje mi czas. Jak znajdę chwilkę, to nadrobię zaległości 
Lisko - myślę, że w takim razie może być jeszcze jakaś inna oferta
Izabelko - ogród duży, choć chętnie przygarnęłabym jeszcze kilkanaście arów, które porastają wysokie trawy obok nas
Zamówienia róż już niemal dopięłam na ostatni guzik. Muszę pozbyć się kilku kolejnych róż, które nie pasują mi zdrowotnie - będzie miejsce na nowe
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kobiety - Uetersener Klosterrose też nie ma na stronie - udało mi się zamówić i rośnie już od roku w ogrodzie, o niektóre róże niestety trzeba się zapytać - Piano też nie ma, a można kupić. Tak to niestety z niektórymi ofertami wygląda.
To moze Cinderelle mają?? bo ja potrzebuję 10 (w dobrej cenie)
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Witaj Moniu. Tworzysz piękny ogród.
Zazdroszczę przestrzeni i miejsca pod kolejne róże. No i zakupów różanych, bo ja mogę sobie pozwolić co najwyżej tylko na jakieś miniaturki 
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Liska - mają tylko róże firmy Rosen Tantau i Poulsen.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Cwik ma Cinderellę ale ceny podskoczyły od tamtego sezonu 
- Alania

Lisko, co Cię tak wzięło na Cinderelle?
Foggia - witaj
Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa. Co do zamówień... nie tworzę wielu nowych miejsc dla róż, poza jedną rabatą. Kilka róż, które zamówiłam pójdą w miejsce tych, których się pozbędę
. Nowe rabaty dojdą z czasem, bo to jednak duży wydatek
Gosiu, powiadasz "tyko"
Ewuś, niestety przyjemności kosztują
Ja dzisiaj zaszalałam z zakupwami marketowymi i wróciłam do domu z żurawkami, wrzosami i cebulami

Żurawka Ginger Ale

Żurawka Gypsy Dancer

i cebulki

I tu już żurawki na rabacie:

Foggia - witaj
Gosiu, powiadasz "tyko"
Ewuś, niestety przyjemności kosztują
Ja dzisiaj zaszalałam z zakupwami marketowymi i wróciłam do domu z żurawkami, wrzosami i cebulami

Żurawka Ginger Ale

Żurawka Gypsy Dancer

i cebulki

I tu już żurawki na rabacie:

- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Świetne zakupy, żurawki super - wiosenne też, w jakiej cenie są cebulki i ile ich tam jest, pytam bo zamówiłam na allegro i ciekawa jestem czy drogo, czy tanio?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Alania

Grażynko, chyba 11 lub 12zł za 10szt., ale inne np.tulipany były po 7,90zł za 10szt. i był duży wybór tych najładniejszych odmian. Ja nie kupowałam tulipanków, bo mam już sporo, a w przyszłym roku i tak muszę cebulki rozplanować inaczej. Były też lilie, czosnki, szafirki, krokusy i cała masa innych wiosennych cudności. Ja lubię kupować w OBI, bo zarówno rośliny, jak i cebule są pewne odmianowo i dobrej jakości. Rośliny staram się kupować zwłaszcza wtedy, gdy są w cenach promocyjnych lub przecenach (np.tawułki - mają piękne, wielkie kępy, które po kwitnieniu są przeconione na grosze
). Żurawki np. były po 11zł, a ładne i spore kępki, więc cena 'normalna'. U nas w ogrodniczych żurawki są po 11-12zł. Były też żurawki po 24zł, ale w dużych donicach, olbrzymie kępiska, z których spokojnie można by było zrobić 3-4 kępki, całkiem sporej wielkości.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Moni chyb będę musiała wybrać się do OBi skoro ty z takimiu zakupami z tamtąd wyszłaś...może i mi się uda coś kupić
:) Zakupki super 
- Alania

Aguś, mnie kusi, żeby się tam znowu udać i co nieco dokupić, ale na szczęście brak czasu mi na to nie pozwala
Bardzo polecam Wam żurawkę Gypsy Dancer - jest po prostu przepiękna i ma niezwykły, niemal niebieski kolor, którego niestety zdjęcie nie oddaje. Jak dla mnie to najładniejsza odmiana wśród żurawek
Właśnie nad nią ubolewam, że nie kupiłam więcej, bo pięknie wygląda przy fioletowym wrzosie. Mam nadzieję, że się szybko rozrośnie, to porobię sobie nowe sadzonki w okolicy wrzosowiska.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Moni zaraziłaś mnie zakupami a więc i ja dzisiaj pojechałam. Kupiłam żurawki po 7 zł a takie olbrzymie sadzonki gdzie w ogrodniczym nawet połowy z tego nie ma a ceny od 10-13 zł. Niestety tej odmiany która polecasz nie było. Zajrzyj o mnie i zobacz moje zakupki. Dziękuję ci kochana