Początek przygody
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początek przygody
Kasiu przepraszam, że tak się wetnę ale czy któraś osoba ze śląska też wybiera się na tą wystawę do Warszawy? Chętnie bym się zabrała

- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusiu myślę, że i tak staż wystawowy Masz ogromny
Bogusiu dziękuję za odwiedziny i komplementy
Elu
Arletko poskub, poskub
Moniu ależ to będzie oranżeria
Sylwio Henryku Celinko
Aniu to będzie moja pierwsza wystawa i nie wiem co by się mogło stać, żebym się nie wyrwała z domu. Mąż już ma zapowiedziane, że zabieram samochód na dwa dni i nie ma mnie
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Kasiu to byłoby super, jakoś się zgadamy może przez tel. komórkowy
ja mam 130 km do Warszawy. Byłam już 2 razy i za każdym razem chętnie jadę. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Też bym bardzo chciała się z Wami zobaczyć i w tak doborowym towarzystwie pooglądać śliczności 
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Kasiu, jest co oglądać u Ciebie po 2 tygodniach mojej nieobecności. Pięknie zagospodarowałaś swoje nowe mieszkanie. Wspaniale udało Ci się wyeksponować storczyki 
P. I-lan Green Pixie jest też na liście moich chciejstw i jak mi pewna dobra dusza pomoże może uda się go sprowadzić już na jesień
Napisz jak ma się d. aberrnas. U mnie jakoś nie może dojść do siebie po upałach letnich, chociaż teraz stoi dokładnie w takich samych warunkach jak wtedy kiedy rósł tak pięknie.
Masz pw
P. I-lan Green Pixie jest też na liście moich chciejstw i jak mi pewna dobra dusza pomoże może uda się go sprowadzić już na jesień
Napisz jak ma się d. aberrnas. U mnie jakoś nie może dojść do siebie po upałach letnich, chociaż teraz stoi dokładnie w takich samych warunkach jak wtedy kiedy rósł tak pięknie.
Masz pw
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dusiu myślę, że i tak staż wystawowy Masz ogromny Życzę Ci abyś bellinę uratowała no i gratuluję tych wszystkich nowych pędzików, bo czego jak czego, ale ich wciąż Ci przybywa.
Na wystawy uwielbiam jeździć... Mam nadzieję, że jeszcze jakieś będą. Jeżdżę na każdą wystawę storczyków, bo tak ważnego wydarzenia nie można przepuścić. Co do belliny, myslę, że chyba jej zaszkodzilam tymi przesadzaniami na początku i teraz nie umie się pozbierać i przekorzenić. Za bardzo koło niej skakałam. Myślę, że raczej nic z niej nie będzie, nie mam orchidarium, żeby jej zapewnić dobre warunki, a bellina podobno potrzebuje wyższej wilgotności, a tego jej nie mogę zapewnić.
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Kasiu obejrzałam Twoje cudowności. Półeczki wyglądają bombowo. Koszyczki profesjonalnie zagospodarowane. Twoja I-Lan Pixi toż to olbrzym. Naliczyłam 9 liści.
Moja ma 6 i ten sercowy zdeformowany. Cienki na pół cm i dł. na 3 cm. Nie wiem czy coś jeszcze mu wyrośnie. Mam nadzieję, że już niedługo Twój wypuści pędzik.
Pomysł z mchem muszę wykorzystać. Mam jeszcze taki w zapasie.
Czekam na zdjęcia beliny.
Pomysł z mchem muszę wykorzystać. Mam jeszcze taki w zapasie.
Czekam na zdjęcia beliny.
- busybees
- 100p

- Od: 21 lip 2010, o 10:22
Kasiu, co tu zagladam to oczu oderwac nie moge 
Przepiekne te twoje polki, na pewno pomysl od Ciebie zgapie
miejsca mam bo tez swiezo po przeprowadzce jestem.
Co do wystawy to sama niedlugo bedziesz mogla swoja otworzyc, w takim tempie i z taka iloscia okazow
Tez wybieram sie we wrzesniu ale nie do Warszawy... niestety
Przepiekne te twoje polki, na pewno pomysl od Ciebie zgapie
Co do wystawy to sama niedlugo bedziesz mogla swoja otworzyc, w takim tempie i z taka iloscia okazow
Tez wybieram sie we wrzesniu ale nie do Warszawy... niestety
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Dziewczyny, macie na myśli tę wystawę pod koniec września, w Ogrodzie Botanicznym?
Ja będę na pewno, chyba, że trzęsienie ziemi będzie.
I jeszcze jak się uda, koleżanki z pracy przywlokę. 
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Kasiu ja już za wiele nie mam do powiedzenia dziewczyny już za mnie powiedziały wszystko ,tylko tyle że śliczności ,super
.Co do wystawy to dajcie namiary ja też chętnie bym się wybrała i spotkała z wami .
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Na razie na stronie mają niewiele informacji ;)
http://www.ogrod.uw.edu.pl/aktualnosci/kalendarium.htm
http://www.ogrod.uw.edu.pl/aktualnosci/kalendarium.htm
- kasiunieczka_32
- 1000p

Za wszystkie miłe słowa
Właśnie widzę, że Jovanka zaktualizowała terminarz wystaw. Tak więc na warszawską na dzień dzisiejszy na 100% jadę. Nie wiem natomiast dlaczego na liście Jovanki nie znalazła się wystawa 9-10 października w Szczecinie? No i czy targi w Krakowie są dobrym miejscem na zobaczenie ciekawych okazów i ewentualny zakup?
Myślę, że najlepiej będzie na pw wymienić się nr telefonów i umówić na konkretny dzień wystawowy
Wspaniale będzie spotkać się "na żywo" i powymieniać spostrzeżenia, a może nie tylko 
Właśnie widzę, że Jovanka zaktualizowała terminarz wystaw. Tak więc na warszawską na dzień dzisiejszy na 100% jadę. Nie wiem natomiast dlaczego na liście Jovanki nie znalazła się wystawa 9-10 października w Szczecinie? No i czy targi w Krakowie są dobrym miejscem na zobaczenie ciekawych okazów i ewentualny zakup?
Myślę, że najlepiej będzie na pw wymienić się nr telefonów i umówić na konkretny dzień wystawowy
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Kasiu padam na kolanka
przed Twoją ekspozycją .Rewelacja!!!
- kasiunieczka_32
- 1000p

Grażynko bardzo Ci dziękuję
Oto kilka fotek z wczoraj i dzisiaj:
Dendrobium aberrans - bardzo ładnie urosła nowa psb. Stoi w akwarium

Masdevallia NN u której nowe przyrosty rosną w zastraszającym tempie

Dendrobium nobile białe również bardzo szybko rośnie, a na starej psb pojawiło się pękniecie i nie wiem co z tego wyjdzie

Cattleya forbesii z dwoma nowymi przyrostami i już czają się kolejne (niestety te dwa nowe nie mają wg mnie grubości ołówka, a jak wyczytałam u Przemka/Phragboy taka grubość wskazuje na to, że zakwitną)

Encyclia cochleatum (prawdopodobnie, ponieważ nigdy u mnie nie kwitło) ma 4 widoczne już dobrze nowe psb i kolejne w drodze. Niestety jedną psb zalałam i musiałam wyciąć

Dendrobium farmeri także bardzo szybko rośnie

I świeżutkie dzisiejsze zdjęcia phalaenopsis bellina

Oto kilka fotek z wczoraj i dzisiaj:
Dendrobium aberrans - bardzo ładnie urosła nowa psb. Stoi w akwarium

Masdevallia NN u której nowe przyrosty rosną w zastraszającym tempie

Dendrobium nobile białe również bardzo szybko rośnie, a na starej psb pojawiło się pękniecie i nie wiem co z tego wyjdzie

Cattleya forbesii z dwoma nowymi przyrostami i już czają się kolejne (niestety te dwa nowe nie mają wg mnie grubości ołówka, a jak wyczytałam u Przemka/Phragboy taka grubość wskazuje na to, że zakwitną)

Encyclia cochleatum (prawdopodobnie, ponieważ nigdy u mnie nie kwitło) ma 4 widoczne już dobrze nowe psb i kolejne w drodze. Niestety jedną psb zalałam i musiałam wyciąć

Dendrobium farmeri także bardzo szybko rośnie

I świeżutkie dzisiejsze zdjęcia phalaenopsis bellina

- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Wooow ale pięknie rosną Twoi podopieczni
A bellinka miodzio aż buzia się śmieje

Początek mojej przygody.
))